2 September 2011

TGI FRIDAY tak halal sebab sajikan burger yang ada bacon??bacon = babi

 assalamualaikum.. hye peeps.

"today pig,tomorrow bacon.."

aku serius.semalam aku dinner dengan husband dekat TGI alamanda...1st time.duduk tengok menu...urm...macam best..datang ja dekat part beger...aku terus baca lama -lama...ternampak dia tulis.."beef bacon"...aku cakap dekat husband..

"b..bacon nie babi...."

husband xmau percaya..HAHAHA.....tapi kami order tennessee chicken..

sambil makan sambil google.....husband nak make sure betul ke bacon tue daging babi...sekali google keluar wiki..cakap "bacon adalah daging babi yang di ambil dari punggung babi  yang di garamkan..."


dan aku google lagi


..ada yang cakap sekarang nie bukan babi ja jadi bacon..ada juga ayam jadi bacon..tapi tau dak yang bacon tue memang maksudkan babi....HAHAHAHA...atau sebab dia rupa macam bacon..maka di letak nama beef bacon...chicken bacon...turkey bacon...

macamana rupa bacon??
hye saya bacon!
=.="


google lagi...jumpa pulak dengan 1blog nie..



aku google lagi.....jumpa lagi..




buatlah kesimpulan sendiri...

TGI FRIDAY sendiri pun dia ada cakap yang dia sajikan daging yang halal...so kita kena yakin dengan apa yang kita makan.


dan ingat,
DIHARAMKAN BAGI KAMU MEMAKAN BANGKAI,DARAH DAN DAGING BABI....(QS: AL -MAIDAH 5:3 )


klik (video ustaz)
blog 1 (klik)

untuk meningkatkan rasa konfident..aku jumpa satu blog yang memperkenalkan satu kedai yang memang buat beef bacon..so memang ada la beef bacon...dan HALAL.

dan jangan risau,TGI FIRDAY HALAL DIMAKAN.

kedai islam yang buat beef bacon(klik)




p/s :: bila dah ada nama bacon dekat belakang makanan,tetap la aku dok rasa macam ada babi depan mata.HAHAHAHAHA.

5 comments:

nurawanees said...

owh..pasnie i ag berhati2 mkn kt TGI JUMAAT tue..huhu,xnak ag la!!
lagu blog i tue takut by amalia alias...=)

safiyyah osman said...

Babe,TGI friday halal..beef bacon tu mmg ada ..n halal..jgn was2 ok..

MizMira said...

kiranya..rootbeer kt a&w pon tak bleh la..huhuhuu

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

woo..mcm hot dog gak la kan..dog tu anjing..tpi sosej tu daging ayam kan..mcm2 la.kdg2 konfius pulak..

^mRs MatAHarIEy^ said...

bacon tu bukan bermaksud hirisan daging nipis ker?

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016