14 September 2011

masuk rumah baru.Insyallah.

assalamualaikum.. hye peeps.

bila husband cakap,insyallah kami berpindah ke rumah baru..rasa macam bersyukur ya amat.bukan rumah sekarang nie teruk...tapi sewa rumah tue xpadan dengan keadaan rumah.RM650 untuk sebuah rumah yang boleh jadi "hujan dalam rumah"..HAHAHAHA...hanya aku dan husband saja yang tau...hehehe..dengan semua pintu bilik tak boleh lock....dengan air dalam toilet yang selalu terbuka xboleh tutup...selamat la selangor jenis air free kalau bawah RM20...

rumah baru nanti insyallah better dari yang ini..kalau ada rezeki maybe terus beli kot..mana tau rezeki baby kan...*izza,boleh mai umah kami la...^___^..*


bila nak masuk rumah baru,aku dah list down dah sikit-sikit barang apa nak beli..HAHAHAHA...tapi nak juga rembat furniture dari rumah mak.....^____________________________^.

serius xsabar nak masuk rumah baru tue...dah dok terbayang-bayang dah apa yang aku nak buat dan hias...dan lagi seronok kalau ada rumah sendiri kan...lagi boleh buat dan hias macam-macam.


saja nak share idea -idea karat aku dekat sini...

ini contoh rumah sri ixora..

untuk living room...@ruang tamu..kalau boleh aku nak cat warna cerah...biar orang masuk terus ja terus rasa macam WOOWWWW!..hehehe...warna yang best pada aku...macam soft blue ....xpun tiffany blue...kalau warna dinding lembut...warna curtain biar dark sikit.....dan aku suka alas dengan kain jarang yang warna pun soft....

dan aku sangat-sangat la nak letak juraian manik besar-besar macam diamond dari bahagian atas jurai turun ke bawah....biar dekat dengan lampu kan...mesti cantik.....ala -ala dekat alam fantasy gitu..HAHAHA...

kalau dinding living room kita letak hot pink..hot pink kan warna soft juga...curtain kita boleh cari yang dark pink sikit dari hot pink...lepas tue alas dengan kain nipis yang jarang warna soft pink...macam bilik kawen aku dulu....

kalau nak warna dark...macam dinding warna gray...curtain boleh cari warna hitam dan alas dengan kain nipis jarang warna grey...

tapi aku xsuka warna dinding gelap.....aku lebih suka tengok warna curtain gelap..rasa macam seksi...HAHAHA...
ini idea eric.
warna turqoise
*betui ka eja??*
dinding warna cerah..
furniture dengan curtain warna gelap..


dan furniture semestinya aku suka PUTIH!!!..putih nie xlapuk dek zaman....kalau kayu kayan nie aku rasa macam tua sangat....lepas tue aku suka furniture yang bentuk dia skema....macam bulat..petak...aku xsuka ada macam lekuk -lekuk corak...

bila warna dinding cerah....or light colour...furniture kita boleh pilih yang dark colour...ye dak???


itu cerita living room.


sambung cerita pasal master bedroom.bilik suami dan isteri untuk bercinta.HEHEHEHEE...

master bedroom,dari zaman aku anak dara,aku sangat la teringin dengan warna grey+ white+black..cat semestinya grey..soft grey...furniture putih....curtain taruk hitam...macam biasa kain alas nipis tue mesti putih or grey....tobat bercinta sampai pagi...HAHAHAHA..



untuk bilik baby..tunggu baby besar baru best....tapi bilik untuk si kecil,bagi aku..lagi banyak warna terang..terang lagi peka baby kita....lagi best keadaan bilik..tapi furniture tetap la aku akan pilih putih.^________________^


~ ~ ~ ~ ~


itu jala yang ada dalam kepala...tapi bila duduk rumah sewa...kena la pendam dulu apa yang kita suka dalam hati...kena tunggu rumah sendiri.

xsabar nak masuk rumah mr adib.!

bye.

4 comments:

HoneyDear said...

setuju tang part last tu, bila duk rumah sewa, nak buat apa pun rasa macam tak best.

Rumah sendiri ada, tapi bagi orang sewa, pastu, tuan rumah pun menyewa rumah orang lain jugak..huhu..
ntah bila laaaa dapat duduk rumah sendiri, boleh hentam hias, tebuk dinding segala!

p/s : i suke kaler merah dekat ruang tamu & kaler grey~
romantik!

Gieyana said...

YG FIRST TUE CANTIK YANG..OPSS TERCAPLOCK LAK..EKEKEKE..

IzZa NaDiAh AbAs said...

seronoknye dgar piyah nk pindah uma.. :) yeah2 leh dtg..kalau nk mintk tlg org pindah brg pon org sanggup..nk jumpe piyah.. :)

Sastra Dania said...

Seronok nyer dgr cite masuk umah baru...

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016