22 September 2011

Detail checklist untuk baby +harga sekali. (feeding)

assalamualaikum.. hye peeps.


FEEDING.


breast pump

MAM breast manual pump
RM240.00

THE DETAIL



avent breast manual pump
RM289

THE DETAIL


beza benda alah nie cuma cara pump nie suck susu dari nipple.
ramai yang kata,pump manual avent xsakit sebab dia pump susu ikut flow baby isap susu dari nipple.
yang MAM nie aku xtau pulak sakit ke x..

breast pump nie last minute kot baru nak beli.
sebab aku pun bukan kerja lagi kan...
so boleh menyusu secara full time.
cuma if susu xmau keluar baru nak guna kot..


feeding bottle

avent single feeding bottle 125ml/4oz
*BPA FREE*
RM 47.00


drbrown single feeding bottle 120ml
*BPA FREE*
RM30.00

standard bottle twin pack 60ml/2oz
*BPA FREE*
RM41.00

MAM feeding bottle 160ml
*BPA FREE*
RM30.15

THE DETAIL





aku lebih nak dan minat pada drbrown nie...dia punya brand semua orang tau bagus.harga pon boleh tahan,lebih kurang avent juga.kalau mahal pun,mahal xbanyak sangat.tapi bagus.avent pun bagus.MAM pun bagus..beza cuma harga saja.aku rambang mata..hahaha..tapi kalau beli pun untuk newborn baby ni cuma nak bagi air masak ja.susu tetap susu badan.



bottle brushes

Avent bottle and teat brush
RM26.00



ini mana-mana yang murah boleh ja rembat ye dak??....^__________^



nursing pad &nursing bra

Autumnz washable breast pad(6pcs)
RM16.00

THE DETAIL



dua benda nie  harus standby...cuma xtau lagi nak brand apa...kalau dok rumah susu nak melimpah ruah pon ok..tapi kalau nak pergi jalan-jalan kena pakai la kan nursing pad...standby sebelum hari hujan...HAHAHA.

macam-macam brand ada..ada yang pakai buang.macam brand avent memang mahal gila la.T_____________T.


nursing pillow

DreamGenii breast feeding pillow
RM200.00

the detail




nursing cover.

Autumnz nursing cover
*boleh juga tempah sendiri.*
RM44.00





aku rasa buat sendiri lagi berbaloi kot...nanti boleh minta kak wani buatkan.^____________________^.



~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

barang yang aku listkan nie boleh dapat dekat mana-mana kedai baby.
aku ambik harga standard semua kedai.
cari dekat :-
mothercare
babystore
babyland




NANTI CONTINUE DENGAN PEKAKAS MANDI PULAK.

BYE.















untuk bottle warmer,bottle sterilizer,bottle for breast milk HOLD dulu,tunggu baby besar dan aku dah kerja baru nak standby...buat masa sekarang,cuma beli yang penting dulu saja.^___________________^







5 comments:

Lady RaRa said...

kalau baby susu badan tak payah bagi ayaq dah.

sha said...

salam...bgus la dpt detail cmni...tp kn breast sis kecik la...takut lenguh nk pam pkai manual ni...ritu ade mmbe sis rekemen jenama mendela...siap ade pakej kira xyah bli satu2 la...dia ade set cm coller bag,icepack,storge botl,bra, rack botol...dia ckp save skit dr beli satu2....mmbe sis dia pkai manual avent 2...dia ckp xskt...kuar susu pn byak...ank dia skang pn da 7bln still mnum susu badan...sis pn skang ngh nengok2 mne yg ok...tq bg info ni...kalo leh info kn tempat nk bli bnda 2 skali...harga pn...sbb nk bajet2 kn...sis byk kuar usha harga je skang ni...tp takut nk bli sbb takut xsesuai nti rugi je kn...

sha said...

ade satu lg nk cte psl nursing pad n nursing bra 2...nursing pad belambak jual yg pureen rsenye dlm RM30++ for 60 keping...my sis ckp kalo mlm2 mmg kne pkai takut susu melimpah xselesa nk tdo...tp my sis ckp buh towel kecik2 2 pn da ok...lg selesa bley bsuh sume..pas2 nursing bra 2 ade yg murah jenama scarlet rsenye nye...harganye berbelas je...sis xcr lg nursing bra 2...heheh...

~ NANA ~ said...

wahhh gud info! :)

soFie LufFy said...

setuju ngan komen kak rye.baby x perlukan air masak sampai umur 6 bulan.
umur 6 bulan ke atas boleh start minum air n perkenalkan solid food(puree n etc(.tapi ade jugak mommy yang x perkenalkan dulu sebab nak bagi susu je.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016