12 September 2011

cara penjagaan payudara semasa hamil.

assalamualaikum.. hye peeps.

aku nie baru 1st time pregnant....bila hari tue p klinik kerajaan sekali nurse tua tue suruh bukak bra,terus cuak!HAHAHA...sebelum nie aku ja kerja bukak bra orang..sebab dulu aku kerja SPA...so massage breast segala agak pakar la..sebab pernah attend kursus untuk massage breast manusia.^_____________^

nurse tue ada turunkan ilmu dekat aku.rasanya semua orangy ang pernah p klinik gomen memang nurse akan ajar kot..tambah pulak muda remaja macam aku kan..ehehehe

nurse tue cakap

"awak,balik nanti start dari sekarang,jangan sabun area nipple time mandi....basahkan biasa saja....lepas tue ambil kain cuci nipple awak..buat setiap hari..sebab kalau xcuci..nanti tersumbat liang susu..."

lebih kurang macam tue la nurse tue cakap....aku pun angguk tanda paham....sambil dalam hati "baiklah nurse"...tapi kalau nak mandi buih dengan husband macamana???KAHKAHKAHKAH..ok,xlawak..=.="


itu saja cara penjagaan breast semasa hamil.kalau perasaan,lagi besar kandungan lagi macam banyak benda-benda warna putih macam habuk dekat nipple kan...dia jadi macam daki pun ada...nurse tue cakap,itu normal...memang semua ibu mengandung akan ada...sebab tue kena cuci...sebab benda tue la yang akan bagi susu xkeluar kalau kita xcuci....

so good luck!

1 comment:

Lady RaRa said...

syok ooo time cuci puting tek time mandi masa mengandung..ralit ja ghunaih bijik2 tu bagi keluaq..muahahaha!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016