14 July 2011

Tips :: posisi seks semasa hamil.

assalamualaikum.. hye peeps.






oh yeah!.HAHAHA.tajuk entry ala -ala ja..nie semua sebab aku terbaca dekat majalah perempuan tajuk yang sama.so nak google.untuk pengetahuan am.


kebanyakkan pasangan yang baru berkahwen macam aku nie,bila dah ada baby dalam perut,agak takut la nak make love kan.takut kot kot boleh keguguran.


aku pun ada tanya pada yang pakar.selalunya pakar aku adalah kak rye.ntah la,aku memang rasa senang nak tanya apa apa dekat kak rye.maybe sebab kak rye jeneh open minded dan xkedekut nak share apa yang dia tau.tanya la apa ja yang aku konpius..dia mesti explain gila gila dekat aku yang blur nie.tq master..hehehe.


biar bertanya,dari sesat jalan.


masa msg kak rye ada cakap "nak make love boleh ja awal awal pregnant..tapi jangan dok p angkat..lambung..henjut kuat kuat."...


lebih kurang macam tue la ayat dia..


aku baca aku gelak la..HAHA...so agak konfident la sikit kan bila master bagi GREEN light.



nie saja ja aku share apa yang aku dapat.semua sumber dari google.


kalau nak extra pengetahuan,sila google sendiri dan klik pada google image.





Berikut adalah beberapa posisi hubungan seks terbaik semasa hamil:
  1. Posisi wanita di atas. Posisi ini adalah paling selesa untuk kebanyakan ibu hamil. Ini kerana pada kedudukan ini wanita hamil dapat mengawal kedalaman penetrasi.

  2. Posisi duduk. Posisi ini biasanya popular dikalangan wanita yang berada pada pertengahan kehamilan kerana ia tidak memerlukan banyak gerakan. Suami duduk dan isteri duduk diatasnya dalam keadaan saling berdepan. Atau apabila isteri sudah semakin sarat kedudukan isteri membelakangi suami pula adalah posisi yang terbaik.

  3. Posisi suami berada di atas tetapi hanya berbaring separuh badan.

  4. Posisi berlutut atau berdiri.



google.



apa yang aku baca,

kalau nak make love,jangan bagi tekanan pada perut.jangan dok p hempap pulak.sian isteri.suami pun agak agak sama.

so,good luck!

2 comments:

Lady RaRa said...

mengandung ka tak mengandung ka

aku suka DOGGY STYLE

wakakakaka! sexy tauuu!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu dia....sifu ni memang sempoi abis lo....

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016