6 July 2011

all about baby :: set salindah.

assalamualaikum.. hye peeps.

aku memang dari tak kawen memang dah pasang angan -angan,kalau aku kawen,aku nak kumpul duit or minta duit husband beli set salindah nie..HEHEHE.

sebab baik untuk baby.

dia ubat homopati,bulat kecik -kecik dan manis macam gula -gula.sedap.sebab dulu ayah dah ajar aku makan.kalau demam ke,batuk ke..ayah tak pergi klinik biasa,ayah pergi klinik homopati.


set salindah nie pun ubat dia dari homopati.dan aku pernah juma real punya testimoni pengguna set nie.dia punya anak sangat sangat sangat cerdik.tak predict aku budak umur 5tahun pandai kira duit banyak banyak,pandai cakap,kulit sehat,gigi cantik,rambut cantik.pandai baca surah surah alquran.mak dia cakap,otak dia senang tangkap.cakap pun xpelat budak budak.


ada setengah orang tak tau pun wujudnya set salindah nie.aku pun tau sebab aku pernah kerja bahagian kosmetik dan kecantikan.

set lengkap salindah.
dari kandungan 3bulan hingga bersalin.
harga dalam RM370.


cara makan set nie mudah.


time amalkan set nie kita kena jauhkan dari minum kopi,teh,nescafe.elakkan juga menggunakan sudu besi.dan jangan pegang ubat dengan tangan.






meh tengok dia punya fungsi setiap satu.disini

penerangan tentang homopati.disini

penerangan tentang biokimia.disini


selamat mencuba!





7 comments:

matahari said...

student aku tak taw lah mak depa makan ubat ni dak..tapi otak mmg cerdik...5 tahun dah boleh baca story books in english n bahasa..no wonderlah klu 5 tahun dah tahu semua...ape2 pun jaga bby baik2...ngee mesti lawa macam ibunya..

safiyyah osman said...

pemakanan yang mempengaruhi budak2 kan...nanti klu bleh xmau ajaq anak aku makan cikedis..ahahaha..tpi aku pun lidah mmg kurang cikedis..cuma fastfood ja laju lidah aku nie..huhuhu

Gieyana said...

bagus set nieyh..ritu x try mkn pon..susu Enfamama & susu Enfalac for bb pon gd for baby brain..:)

Lady RaRa said...

dulu kak rai pun teringin gak nak beli set salindah ni sebab ada member promote

tapi bila dia promote-promote kata senang beranak, anak bijak tapi dia sendiri susah beranak sampai uri pecah dalam rahim, pastu anak dia aku tengok bengap macam fei mau, terus aku kensel!

wakakakkaka!

seeloknya makan benda fresh la..makan badam, makan sayur, minum susu banyak-banyak..benda macam ni cuma supplement saja..

baca surah maryam bagi senang beranak, baca surah luqman bagi anak bijak, baca surah yusuf bagi anak comey, baca yaasin bagi kuat semangat dan ceria berseri-seri

itu saja yang kak rai buat..

LiAnA said...

baru perasan entry ni.. spital tmpt akak check up haramkan salindah ni.. sbb dah ada kes serius lepas mkn salindah ni..

AenuMiza said...

sya ibu hamil nk masuk 11minggu, egt nk gak try set salindah ni..cz kwn ofis syor kn..tp bila baca komen2 kt atas ni, jd jd x cnfident la plk..so pe pendpt pn safiya yek..

safiyyah osman said...

aenumiza :: hye miza...piya pun xtry sbb mcm2 cerita...hihihi...trus mcm takut...klu untuk otak baby,start msuk 3bulan miza leh start mkn neurogain...klu klinik dia bgi obimin ja kan..tpi miza leh ja mkn obimin tue dgn neurogain tue...tpi piya bru nk start mkn neurogain sbb tau lmbt kata bleh mkn time baby dah 3bulan...miza try cari dekat farmasi..mcm skang mmg kena mkn asid folic ja:)

tc..:)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016