18 June 2011

all about baby :: botol susu avent BPA free.

assalamualaikum.. hye peeps.

botol susu yang agak tuff di pasaran.tapi harga dia jenis mampu beli.lepas tue tahan lama.

aku google pasal botol nie.dan jumpa banyak entry pasal botol susu avent nie.dan the latest brand nie dah keluarkan botol susu yang BPA FREE.

sebelum nie memang ada yang non bpa free.

beza dia senang kenal.

yang sebelah kanan tue avent with BPA FREE.
warna dia nak gold sikit.
kalau tengok botol susu warna putih jernih tue,itu non bpa free.





mana lagi best..
beli mahal siap siap dan tahan lama.
@
 beli yang murah then perlu ditukar setiap 6bulan keatas???



kebaikan botol susu avent nie ::

1.mempunyai sistem anti colic.anti colic bermaksud,susu hanya keluar bila baby isap puting botol sahaja.so kalau kita letak dekat mana - mana lepas tue botol tue tertungging,susu xakan keluar.xjadi leaking.

2. di design utnuk mengurangkan baby menjadi konfius puting atau dalam kata lain risiko bingung puting.

3. BPA FREE

4. dapat membuatkan anak kita selesa pada waktu malam.sebab bila anak tertidur time isap susu,botol avent nie dia xakan ada leaking sebab susu hanya keluar jika diisap sahaja.





thats all.

bye.


5 comments:

soFie LufFy said...

barang2 baby mahal woo..tapi apa yang diperhatikan

barangan AVENT ni quite expensive tapi insyaAllah bole tahan lama..

pokok pangkal nya ibu tu sendiri,pilih yang terbaik untuk anak2..

*tapi macam rasa avent ni paling top la..brand lain ape lagi eh?

safiyyah osman said...

akak sofie :: aa..agak expensive..tapi simpan dit lama2 bleh beli.ahahaha...

brand pureen pun ok..tapi xthan lama mcm avent la:)..

soFie LufFy said...

takpe..jaga elok2..biar bole pakai untuk anak no 2,3 dan seterusnya..hehe ;p

LiAnA said...

so far yg tgh top avents dgn MAM.. akak guna avents masa aqil baby.. sbb breast pump pun guna ni.. dia masuk umur sethn lebih camtu baru pakai MAM.. sbb botol ctk.. colorful.. bpa free gak.. agak murah skit dr avents..

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Kalau nak dummy memang totally mcm mum-breast, tommy tippe;mmg sebijik..bpa free,anti colic/anti kembung (anak xkan kembung sbb susu yg disedut tidak bercampur dgn just udara)..just sharing

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016