29 May 2011

pertama kali dating sebagai suami isteri.hooyyyeeeaaahhh!.

assalamualaikum..

hari nie kan hari ahad.bila hari ahad..hari cuti la kan..so tadi siang husband bawa pergi jalan jalan.

gumbira tak terkata okeh.HAHAHA.

husband nie kuat kerja..kuat tidur.so sepanjang kami duduk serumah memang aku jarang keluar.duduk terperuk ja dalam rumah .lepas tue emo.HAHAHA

"u xbawa i p jalan jalan pun..p shopping ka..p window shopping...haritue p kat andy orang ajak tengok kasut kat vincci u buat tak tau ja.....kesian dekat i....i pun manusia ....bukan kucing....i bosan duduk rumah sampai jadi putih...i nak balik rumah ayah la....i bosan..u xpa la boleh main bola..boleh jumpa kawan kawan..i nie........"

lepas tue MENANGIS.haha..=.="

macam budak 5tahun pun ada.tapi serius wei..aku bosan gila duduk rumah.lepas tue PMS..emo nie jangan cakap la..sensitiv tahap gaban aku nie ha.

husband dia relax ja...ayat pujuk dia jeneh ayat mati.

so hari nie..dia bawa..pergi alamand tengok movie.

time dah siap nak keluar.
macam biasa kena paksa snap gambar.
HAHA
=.="


sebelum keluar,aku dah masak siap siap.so jimat duit.tapi masak simple ja.sambal telur dengan nasi putih ja.licin!.^__^

lepas makan terus gerak.pukul 12.45tengahari keluar rumah. muka aku jangan tanya..memang beseri - seri..HAHAHA.

sampai alamanda terus serbu tempat tiket dulu. mula plan nak tengok fast5..tapi semua full!!!!!!!!!!!!!!!!!!benci gila. lepas tue nak tengok pirate...pun FULLL!!!..terus tengok karak.T____T

movie start pukul 2.45petang.time tue jam baru pukul 1 lebih kot...terus naik tengok roxy...ingat nak beli handbeg sebab handbeg yang ada tue dah rosak.guna dekat setahun lebih juga la..

bila tengok..tengok..hati memang berkenan dekat satu handbeg nie..tapi besar gedabak dan macam mak mak kalau aku pakai..tapi aku suka!!limited edition.harga dalam RM300++..cantik wooh!

tapi bila sembang dengan isya(sale promoter) dia cakap xlawa..husband pun tak berkenan.terus hati berkecai.HAHAAH.pastu terus usha beg lain.cantik juga.isya pun cakap ok..husband pun ok.

so!muktamad ambik handbeg tue.harga dalam RM190++..diskaun member..dapat la....murah.tapi dekat alamanda tak banyak stuff sangat..

TQ ISYA!!!!hehehehe..

lepas tue terus pergi tengok kasut pula.tapi tak beli pun.next month maybe.*__*


terus tengok wayang.karak cerita dia not bad la.tapi memang tak boleh fight dengan cerita khurafat.dan lagi satu,aku rasa kalau katifary ntah apa nama ferry ferry belakang tue..dia tue xada lagi bagus.gila OVER dia belakon.meluat der.ntah apa apa....xsesuai langsung...setakat jual body dalam film boleh la...awek yang berlakon zura tue best!!

cerita karak nie dia punya moral of the story memang bagus.yang tak bagus.memang bagus.

ayat hantu yang aku tak boleh blah " takut..cakap iman kuat"..macam tue kot ayat dia..serius lawak!laser punya hantu.ahahah

pergi la tengok..best la juga.

lepas dah settle tengok movie dalam pukul5petang macam tue,terus cungkit balik sepang sebab nak pergi giant beli barang rumah pula.

muka penat + mengantuk.



itu sahaja cerita hari ni....


p/s :: dah sebulan pun kami sah.syukur.



5 comments:

cikbintang said...

hehee comel je sis...=)
best je baca entry sis..cite ttg life

Kembang Perawan 3288 said...

comelje.. dulu lain.skrg lain.. heehee.

wawaney said...

katyfary, ferry ferry. tetiba trongat feri pi penang, haha

Suria said...

kailafairy kot..hauahua..
cam bodo ja dia, cam cacing..
melentik liuk sana sni..

.abgcho. said...

happy always : D

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016