8 May 2011

Macamana nak tau time subur kita.*bacaan untuk wanita yang planning nak ada baby*

assalamualaikum..

aku nie kan pengantin baru,so aku tengah kejar ilmu ilmu pasal baby..dan aku nie memang jenis tak malu nak bertanya..so aku pun bertanya pada pakar la kan...hihih


so nak share dekat sini...


macam aku cycle period tetap...28hari.ada yang 30 hari..tapi aku memang 28hari.

kak rye turunkan ilmu dia dekat aku.

kalau kita cycle period tetap 28hari,hari ke 13 hingga ke 18 adalah waktu kita subur.subur ya rabbi.*sila bekerja keras time nih.


DAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN..pastikan dalam masa hari ke tujuh sampai ke 12 tue tak having seks dengan husband sebab kalau boleh biarlah air mani husband pekat dan lazat tak cair.

itu apa yang sifu ajar la kan^__^

dan,kalau boleh pergi watson or mana mana tempat yang ada jual temperature untuk suhu badan...pergi beli 10.hee...hari hari try ambik bacaan suhu badan,kalau suhu ada naik sikit itu bermakna kita subur.*ini petua dari pakar*^__^


dan sesapa yang nak berkahwen dalam waktu terdekat nie boleh la amalkan makan asid folic:)..i dah beli pon...dia bagus untuk elakkan janin dari cacat.elok di makan time 3bulan before pregnant:).

itu ja yang dapat aku share.:)..kalau ada lagi petua boleh share di kotak komen okeh:)



p/s :: jgn asyik mengumpat orang dan jadi "Polis blog" ja..bukan dapat apa pun kalau asyik duk pandang salah orang.

5 comments:

~ NANA ~ said...

13 - 18 tu means start 1st day period ke camne? ke hari 13 - 18 juz after bersih period?

Eliyana said...

bersemangat sungguh yer! tp yg paling penting jgn stress sgt nak cepat2 dpt baby...akak dah penah lalui, so biar jer berlaku semulajadi...selamat mencuba yer!

Fiza Amran said...

tips dr kawan yg dh berumah tangga.. bila dekat panties ada cecair yg jernih but bukan keputihan ... jernih mcm telur putih... maksudnya kita subur waktu tue..

LadyRye said...

air mani pekat dan lazat?

babi sungguh! hahaha!

latte said...

fuiyoooo ilmu berguna ne.teheheheh..=p

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016