8 May 2011

how to calculate menstrual cycle.

assalamualaikum..

aku tau ramai yang tak tau nak kira.aku pun dulu tak tau tapi start dari bertunang aku belajar macamana nak kira cycle period nie.dulu memang buat bodoh ja.haha

okeh, macam nie ya.

kata kan kita datang period 30.APRIL.2011 dan kita habis pada 6.MEI.2011 so cun cun 7hari kan?start dari 7hari tue kita sambung kira...7.MEI.2011 hari ke8, 8.MEI.2011 hari ke9, 9.MEI.2011 hari ke10, 10mei.2011 hari ke 11, 11.MEI.2011 hari ke12, 12.MEI.2011 hari ke13......................so dah paham?

bukan kira time last period tue sebagai hari pertama tau.aku dulu bila habis period ja ,aku anggap yang tue 1st day untuk start kira cycle.memang akan lari banyak la kan....so cara tue salah k..cara yang atas aku cakap tue baru betul dan tepat.

ingat siapa yang cycle period dia normal,28 atau 30 hari..waktu subur dia adalah hari ke 13 hingga 18.



bye.

2 comments:

soFie LufFy said...

sorry x dapat dtg..n present pun x pos lagi..insyaAllah this week akan pos..

akhirnya dapat tgk gambar kawin piya..cantik sangat...n tahniah,tahniah dan tahniah..moga bahagia hingga ke akhir hayat..

honey bedazzled said...

http://www.baby2see.com/trimester_calculator.html

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016