23 April 2011

Tutorial :: DIY hand bouquet.

assalamualaikum..



assalamualaikum..

ini nak share macamana nak DIY handbouquet sendiri...aku pun belajar dekat internet ja:)..so gambar aku ciplak dari satu website nih..

kita perlukan benda benda seperti gambar diatas ya:)
kalau sesapa yang guna bunga cikai bukan fresh flower sila sediakan cutter:)



sediakan bunga yang anda nak guna ya:)
macam aku guna white rose..
tapi aku guna bunga ayam ayam ja:)
bukan fresh flower:)


cantumkan bunga bunga anda seperti gambar..
lepas tue guna tape untuk bagi dia teratur..
kalau kita guna bunga ayam ayam..
kita jangan potong bunga tue..
kalau beli sejambak..
just kita cutter bunga yang kita xnak ..
genggam genggam bunga tue dengan tangan biar dia jadi macam sejambak..
*paham tak?*
maksud aku..
korang pegang bunga tue konon2 dah siap jadi sejambak..
so dari situ korang boleh agak banyak mana lagi bunga yang nak kena cutter
hehehe

potong bahagian yang lebih:)

last rebenkan dia:)..
dan hias sendiri:)




macam aku buat nih.:)
ikut kreativiti sendiri:)
 dari asal bunga macamnih..

jadi macamnih
.
.
.

.
.
.
.
.



hand bouquet yang tak seberapa:)


sebenarya bunga tue,bunga lebih untuk buat hantaran..so tetiba datang idea nak buat sendiri:)...maka jadi lah hand bouquet tersebut:)


p/s :: try google cara DIY handbouquet..banyak dan senang gila:)

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016