25 April 2011

macamana rupa bilik pengantin aku nanti??? tema hari besar aku BIRU + PUTIH

assalamualaikum..

tahun 2011 ni tahun paling IN warna biru + putih. kebanyakkan ramai bride yang ambik warna ni tahun 2011 start dari elyana kawen itu.

dan bilik pengantin yang gedabak yang telah dicat dengan warna putih telah bertukar wajah selepas di pasangkan langsir.hehehe...teruja kan...aku yang bakal pengantin ni lagi teruja babe!

bilik aku memang besar sebab ruang tamu dibuat bilik pengantin.6meter x 6meter dan bilik tue ada 8slot dinding.ada 4slot yang ada tingkap, 1 slot ada sliding door dan 3slot dinding penuh.part dinding penuh tue memang mati time nak mengecat.x___x

bilik semua furniture dari katil sehingga la sekecil kecil furniture berwarna PUTIH (WHITE)

langsir layer belakang berwarna soft blue dan white.dicantum sekali.

langsir layer depan berwarna blue yang dark sikit dari soft blue.my mum yang pilih langsir untuk layer depan ni lepas kak wani bagi idea pasal warna langsir.

pelamin yang my mum DIY pun berwarna putih.makeover sofa lama.dicat putih.dan deco untuk pelamin half dari aku dan lagi half dari my mum.

shaggy carpet yang aku beli tahun lepas dekat penang time pesta penang tue bukak depan pelamin.hihihi.entry pasal shaggy carpet murah (klik)

balloon yang aku beli kemungkinan besar akan di letak untuk backdrop meja beradap.

dalam bilik nanti akan ada tempat untuk kawan kawan lepak dan camwhore..hehehe..sebab ada satu side yang aku buat snap gambar dan banyak prop aku buat.hope diorang tak segan segan.


nanti bila majlis dah start aku review pasal bilik okeh!:)

13 comments:

Ardini Humaira said...

dni nanti pink biru :D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

mesti bedebar2 kan....tahniah...kakD doakan semoga kekal ke akhir hayat...Amin...

Ayuraza said...

dear..tak saba nak tengok pic ur wedding..the way u describe pun macam vogue da vas la yunk...mesti sangat cntekkkkk n having so many beautiful moment exspecialy camwhore tu..muahah ^^

latte said...

piyaa.impress gila la ngan piya suma pn DIY!bleh bukak butik sndrik ne..=D
hey can u send me ur wedding card?ada lagek dak card.hehe.insyaallah lat p wedding piya.on 30th april kan???lat balek sg petani wikend ne.bleh la p.send kat alamat ne.

nor farhana othman
Technology,Celcom (M) Berhad,
SQA,Level 9 Block F Dataran 3 Two,
No 2 Jln 19/1,
46300 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

=D

~ NANA ~ said...

mok cik~ mesti sgt cantek la bilik tu nanti!!! :P

nard.z said...

nak tgk weh! hantar mms dkt aku! plsssssss! kesian dkt aku yg tak dpt dtg ni. huhu

safiyyah osman said...

dini :: wau!!!lawa2....soft pink dgn soft blue mmg cantik.

safiyyah osman said...

sis ladyzul :: terima kasih kak D.terima kasih byk2.. amin. sya pon doakan kak D murah rezeki dan sentiasa bahagia.:)

safiyyah osman said...

sis ayuraza:: hehehe..xda vogue la sis..hihihi..besa ja...hehe..tunggu nanti saya up date bila dah selamat semua ok:)

safiyyah osman said...

latte :: kalau email boleh tak latte...kad dah boliau syg....knpa latte tak gtau awai...gigit bru tau....latte bg email dekat piya...cepat2...memang nak latte mai pon:)

safiyyah osman said...

ci nana :: hahaha..xda cantik mana..besa ja :)huhuhuh

safiyyah osman said...

nard :: orait..nanti aku hantr ok:)

latte said...

tudiaa da boliao dah kad.cpt noo dia.ha bleh bleh.emel kat sini farhana@celcom.com.my

=D

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016