23 April 2011

macamana nak design pelan ke rumah pengantin.

assalamualaikum..

part nie la paling susah gilo.haha..aku pening pening time try lukis pelan ke rumah sendiri..tak tau apa benda nak letak..ikut hati nak ja letak semua yang ada dekat tepi jalan tue..haha..tapi nanti kad mesti kena besar jalan la...=.="

so aku nak share sikit sikit apa yang aku belajar.hihi


1. lukis simbol or benda penting yang boleh orang buat klue untuk sampai ke rumah kita.contoh, orang mesti jumpa tesco dulu sebelum jumpa traficct light.lepas tue kena terus sampai jumpa traffict light depan caltex.dan jangan tertukar caltex dengan shell..nanti pening orang yang nak pergi rumah kita sebab dalam kad tulis caltex yang dia jumpa shell.kalau lepas pada traffict light ada masjid jangan lupa letak masjidmacam rumah rumah jiran or kedai makan yang xda signboard besar yang boleh orang buat klue jangan letak.

yang penting ja letak.

-masjid
-petronas
-caltex
-shell
-sekolah
-kilang yang ada signboard besar
-jambatan if guest perlu lalu jambatan.


2. ambik kira semua jalan yang boleh menjadi punca untuk kerumah kita.katakan kawasan kita ada 4jenis jalan yang akan guest lalu untuk sampai ke rumah kita.mesti kita lukis.

contoh

- highway utara
-highway selatan
-dari mana mana jalan utama

macam aku orang boleh lalu banyak jalan.

macam orang dari penang,kulim or area seberang jaya dan kepala batas boleh lalu dan keluar melalui tol bertam.so aku letak "dari tol bertam / dari kepala batas."

kalau orang tue dari sik,baling,grik,jeniang lepa akan lalu jalan dari jpj ..so aku letak jalan "dari taman sejati/taman kempas".

kalau guest dari area laguna,semeling,merbok aku letak "dari semeling"

kalau guest dari alor star,dari tesco lama aku letak "dari tol utara"

faham maksud aku?heee


itu sahaja yang perlu diambik kira.

ni contoh pelan rumah aku.



sharing is caring!
peace!

4 comments:

~ NANA ~ said...

mak cik!!!! nk kawen kan bulan 5 ni???? waaaa best2!!!

miezaniera said...

betui2..landmark tu lebih penting dr nama2 jalan..selamat mndapat suami ;D

http://www.miezaniera.com/senangmenang/kad-kahwin-2/

☻UsaGi NaNa☻ said...

anak 1st ke kwen dlu???agak sukar la kalo sblm nye xde lg..huhuhu..tahniah!!

(sy kwen nt pnjm plan akk pnye mse dlu..hope jln x berubah..err???)

lilyaya said...

slamat mnjadi pengantin baru yaa =))

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016