17 April 2011

cerita tentang haters dan moron stalkers.

assalamualaikum..

orang kalau nak benci kita,kalau kita buat benda baik pun tetap dia nampak xelok..ada ja yang xsuka aku dan stalker blog aku ni macam orang tak ada otak.dah stalker lepas tue perli perli segala.serius aku rasa sakit otak.haha..

tapi benda ni kita xboleh nak tahan...dia memang akan jadi ja...thats why la aku xbagi anon komen blog aku sebab aku malas nak jadi sakit otak dan layan orang yang jeles dengan kehidupan aku...

just tengok dari jauh ja lepa menyalak ....sebab aku nak jadi macam BUKIT..dan biar orang orang yang dengki dan tak ada hidup tue jadi macam ANJING...sebab anjing even dia salak bukit 1000tahun pun bukit still maintain ja..last last anjing tue akan diam.

bayangkan kalau mak saudara sendiri pun jenis dengki dengan kehidupan kita,kalau orang luar yang langsung xada darah daging lagi lahanat la kan dengki...bukan kita cuma aku.haha..

mak mak saudara aku pon banyak yang stalker aku dan menjadi moron dengan kehidupan keluarga aku..jeles sampai tahap kubur dok panggil still xsedar diri lagi..

wedding aku ni,aku langsung xminta tolong mak mak sedara dan bapak bapak sedara...sebab aku xmau kemudian hari ada yang mengungkit macam lahanat.busuk hati..dengki...tue dah memang mainan hidup mak mak dan bapak bapak sedara aku..diorang mati sekali pon jangan harap aku nak jenguk kubur dan ziarah.

sebab??

sebab lepa lepa ni selalu buat mak aku sedih dengan sikap kurang ajar lepa.sikap tamak haloba yang ntah apa apa.dan aku pon hidup bukan dengan titik peluh lepa pon.

*emo*

itu cerita pasal haters dan moron stalkers dari kalangan darah daging sendiri..

now..

meh cerita pasal haters dan moron stalkers dunia maya pula.

time aku mula mula berblog dulu..tahun 2009 bulan berapa dah tak ingat..time tue blog pon biasa biasa ja..anon pon tak banyak ada..haha

bila dah berblog macam biasa kalau marah,benci,tekanan,mental down mesti akan tulis dan luah dalam blog ye dak??barang apa yang kita nak beli...mesti poyo poyo tulis dalam blog kan..heee..dan itu memang typical dunia blog pon..

macam biasa ada satu entry aku pasal aku down dengan adli...then ada la sorang anon ni komen..

ayat dia lebih kurang macam ni

" knapa dah break dgn bf ksyg kau ke?tue la nanti jgn buat mcm kau sorang ja yang ada bf"

lebih kurang macm tue la..haha...

lepastue makin ramai anon yang komen..tapi aku rasa orang yang sama ja..sebab susun ayat dia sama..

memula serius aku maki balik...hee..tapi lama lama rasa macam bodoh pula layan...sebab buat apa layan anjing ye dak?layan pun lepa still menyalak...

last last aku buat bodoh lepas tue aku set up supaya komen anon xboleh nak komen.dan aku rasa dan agak la kan... .maybe lepa jeles...jeles sebab xboleh hidup macam aku..jeles sebab xboleh jadi macam aku..jeles sebab muka lepa buruk dari aku...ngehngeh =.="


adli pon ada cakap

orang yang dengki dengki..yang tak tentu hala dok mai kacau life orang ni...sebenarnya BAGUS.

kenapa BAGUS??

BAGUS sebab lepa ni buat kita nak tunjuk yang kita memang better dari lepa...

BAGUS sebab buat kita semangat nak majukan diri..

BAGUS sebab nanti bila jumpa lepa jadi malu alah dengan kita sebab kita berjaya dan lepa masih di takuk lama..

BAGUS sebab lepa buat kita jadi kuat dari segi mental..


no wonder la mak aku selalu semangat nak buat hidup kami adik beradik senang,rumah besar,taste marveles kalau buat apa apa...hidup jadi mudah dan rezeki bertambah. dan paling penting...DENGKI LAH LAGI..SEBAB DENGKI AMPA TUE BOLEH BUAT KAMI KUAT.DAN AMPA MASIH DITAKUK LAMA DAN TAK BERUBAH.


MALU WEH!!

7 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

jgn sampai mati pun tak ziarah sedara sendiri.. dosa tu

LadyRye said...

kahkahkah!

ayat2 di barisan bawah bawah tu amatlah benerrrrr belaka!

orang dengki memang tak kemana-mana pun hidup dia! macam orang tu kan? alaaaa..yang dia pun sama cam aku tu la..semua samaaaa...

masalahnya..SAMA KEEE???

kahkahkah!

safiyyah osman said...

lekit :: yup:)..hee..tq dgn pesanan anda:)


kak rye :: kahkahkah..ayat hg tang "sama kerrrr"..mmg terbaik..ahahaahhaa

LadyRye said...

ooo berdosa kah kalau tak ziarah sanak saudara mati?

ooooooo.....

latte said...

yes agree ngan awak safiyyah!me likey ur statement!

safiyyah osman said...

latte :: meh la kenduri piya..leh jumpa:)

Hidayah Bach said...

oh tidakkk...!

google tentang sesuatu..
sangkut kat blog ini..

dan baca...dan saya suka...!

antara entry yg masuk dalam hati
saya pernah baca..!

kenapa saya tak pernah jumpa awak sebelum ini...!

oh...

saya mesti follow nih..!

pssstt.. serius seronok jugak baca bila ada yg berani bahan mak ngan pak sedara yg mmg kaki sebok...
;)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016