23 April 2011

apa yang aku buat bila hari BESAR hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi.

assalamualaikum..


Apa yang aku buat bila hanya ada 9hari lagi untuk HARI BESAR aku. Oh lupa nak bagi tau..ini entry basi yang ke3.hee *__*

Apa aku buat??cuba teka.. =.=”

1.     1.  Buat bodo.*dush*
2.       2.Buat facial dan massage body bagi tiptop.
3.      3. Study siang malam sebab ada paper time 4hari before majlis.
4.       4.Picit jerawat dan berusaha keras buang kepala hitam(blackhead) yang tiba tiba bermaharajalela dekat permukaan muka.

Sapa teka no.1 , salah.
Sapa teka no 2 , salah
Teka no.3 lagi salah.

Jawapan yang betul no.4! serius!aku ni bila stress mesti jerawat kecik kecik comel tue ada.tekanan aku.sama macam time aku bertunang.bukan main galak dia naik dekat muka.T_____T sampai fasha tegur time dia nak make up.muka aku licin dan putih melepak okeh.. (bold hitam tueeeee) .* perasan cun lagi..haha..tapi ok la dari muka PREDATOR  pastu claim muka putih macam DODOI.kahkahkahkah*

Lepas tue aku pun ajak mak aku pergi mall,niat hati nak beli mask seaweed dekat amway..eh bukan amway tapi nama dekat dekat macam amway..*terlupa*..tapi macam malas terus cari mask untuk hidung dekat dalam guardian.dapat apa yang dicari…brand guardian..ada 10pcs.ingredent dia lavender dan mint..

time baru tempek dekat hidung.heee



Bila pakai sumpah tak selesa..sebab bila dah ada mint..bermakna benda tue akan jadi berangin ok.rasa dekat hidung berpeluh peluh.sangat tak selesa.aku pakai sambil aku mengecat.heee..

 selepas 15minit pakai.muka pun dah comot dengan cat.


Dan bila bukak dari hidung..memang kepala hitam(blackhead) terkeluar dan melekat dekat situ.eee..yurk!=.=” cepat cepat ambik dan buang lepas tue cuci hidung.terus rasa hidung sejuk dan SANGAT LICIN.hari hari kena pakai.sebab nanti makeup senang..tak ada la bergurutu dekat bahagian hidung kita.^___^

lepas tue mak belanja innershine 12botol.huhuuhuhuhuhuhu..BEST!tapi aku nak minum jadi macam                                                                                                             takut.hahaha.aku kan orang kampong.tapi aku orang kampong yang CUN! Bukan macam orang tue..rasa dah ORANG BANDAR..tapi hakikat dia PREDATOR zaman batu.kahkahkahkahkahkahkahkah.

lepas tue aku beli contact lense dengan harga RM30 sahaja.biasa punya lense..tapppppppppppiiiiiii bila balik tengok sebelah rosak.geram gila.esok tue terus pergi kedai tue sebab nak tukar…taaaaaaaaaaapppppppppiiiiiiiii kedai tue TUTUP.esok tue pula pergi lagi..selamat boleh tukar..taaaaaapppppppppppppppiiiiiiiiiiiiiiiiii stock xada,kena tunggu ahad 25.APRIL.2011…dan aku time tue dah balik kulim.dan terpaksa minta tolong dengan sepupu aku untuk tolong ambil lense tue dekat sana nanti.jangan time pergi xada stock lagi dah la.kalau tidak memang aku jadi PREDATOR!.hee..tapi PREDATOR CUN la..bukan PREDATOR BURUK!kahkahkahkahkahkah. x___x

p/s :: pelekat hidung tue hanya rm6.90 sahaja.pergi la beli.^__^

p/s 2 :: aku rasa kejam bila aku gelak “kahkahkahkahkah”…=.=”

bye.

4 comments:

Hyun Ae said...

hehe...mesti seronok kan nak kwen ni...^___^
hope sume berjalan ngan lancar yer akak...aminnn...

safiyyah osman said...

hyun :: terima kasih hyun:)...seronok tue seronok..tapi stress sikit...

Hyun Ae said...

xpe,insyaallah sume berjalan lancar k...=)
so,xmau tension2 sgt,nti naik jerawat plak,hehe..

☻UsaGi NaNa☻ said...

mcm besh lak nk kwen..ahahhaha!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016