2 February 2011

cerita tentang bunga telur murah. 5kotak RM100 sahaja.

assalamualaikum..

semalam aku pergi nilai 3, niat nak cari bunga telur dengan curtain sekali...keluar rumah around pukul12 tengahari kalau tak silap...pergi ja sana tengok orang tak ramai...wah!!!best la tak payah crowded dengan orang ramai...^_^

memula tue masuk kedai Thank Q....usha usha harga bunga telur...harga dia memang mantop!haha..mahal nak mamp!so tak jadi beli dekat situ...aku xmau membazir....xmau beli bunga telur yang mahal mahal..sebab sayang duit...serius..cukup dengan bagi bunga telur yang biasa biasa tapi nampak best..beli mahal sampai kopak duit tapi last sekali orang buang depan mata..xpun buang macam tue ja nanti...lagi sayang woooh....

so aku ajak adli masuk ke U N ME...kedai dia biasanya murah..bunga telur pun lawa lawa....^_^...lepas pusing pusing buat tawaf 2round...aku nampak tulisan nih..


1kotak RM30
5KOTAK rm100

dia tulis besar besar..haha..aku dah nak jadi histeria dah...+.+ "" ..bila tengok dekat dekat bunga telur dia..not bad la..cantik...lagi gembira la hati....^_^

ha bunga telur yang aku beli sebijik macamnih..
cuma beza dekat sarung telur tue ja..
bunga telur aku dia meriah sikit sebab ada reben jurai jurai..

aku ambik warna biru macam gambar tue dengan warna putih...aku dapat 250pcs dengan harga RM100..lega okeh!!!


kalau nak pergi beli..pergi kedai U N ME  tue..banyak lagi stock...tapi bunga dia dalam kotak tue ada yang kotor kotor sikit...tapi boleh cuci..dont worry...sebab dia macam span..


pasal curtain plak...curtain nak cari harga yang berbaloi baloi lagi la payah gila...last last bila dah dekat 8kedai aku pusing dengan adli..kami masuk juga kedai MK CURTAIN....dia punya kain organza SEMETER RM3.90...mahal ka murah..haha...tapi bila aku nego harga dengan jayanya..dapat la RM3.30 SEMETER...aku beli 49METER ok dan FREE 1METER....dua warna aku beli..baby blue dengan white...kain jenis ORGANZA..kain dia tak keras...kain dia lembut....memang aku suka gila!

sebab apa aku beli curtain banyak?sebab bilik pengantin banyak tingkap..T__T...


bedside lamp pula...bedside lamp aku beli dekat IKEA....dengan harga RM9.90...naik meroyan aku tengok lampu murah macam tue..1st aku tengok dekat website dia dulu...then cari tengok ada..dan banyak gila kot stock dekat sana...aku beli 2buah lampu meja tepi tue....brand LAMPAN...

LAMPAN LAMP..
dia kosong macamnih ja..
nanti aku nak tambah asesori sikit..
hihi




bye.

8 comments:

[-suziey-] said...

cewah..bestnye persiapan :)

kemal khalil said...

lampu tu boleh menambah suasana romantik di malam pertama ya puan2... sila beli...

wanie said...

syoq gila buat persiapan kahwin.
huwaaa, tak sabauuu den nak kawen mcm nih. ahha ;p

ElyaElmo said...

dear...murah kot!! kedai tu dekat Nilai yeh?
dei buat pomotion lagi x agak2

Aqma eUcaLypTus GurL said...

wah. cantik gle lampu tepi bed tuh. nak beli jugak. huhhuh. agak2 ade lagi tak? kain organza memang best. ish, nih yg buat nak dtg majlis fiya nanti nih. huhuhu

syazana said...

thanks for this entry. hehe ari sabtu ni nak g nilai 3. nak g survey gak bunga telur.

anyway congrates! :))

dinda said...

nak tau jgk kedai U N ME tu kat mana..... kat mana ye??? :)

safiyyah osman said...

dinda :: dekat nilai 3...dia kedai depan sekali...bhadapan dgn kedai thank Q

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016