19 January 2011

Lelaki kesayangan aku.HAPPY BIRTHDAY.

assalamualaikum..


entry nih khas untuk lelaki yang bernama mohammad solehhuddin bin osman...


siapa beliau?oh dialah abang dunia akhirat...:)...sahabat..teman...

sungguh aku rindu nak jadi budak budak umur 15tahun balik....sebab time tue aku start rapat dengan along...everything share dengan dia....nangis nangis pun dengan dia kadang kadang..

ingat lagi......

time tue aku nak ambik exam PMR...time tue juga la aku sangat bodoh math...satu malam tue aku minta along ajar...along plak style kalau dia ajar..kita lambat tangkap dia marah...so aku memang pedo gila gila bagi paham...dia ajar sejam ja.leaps tue dia bagi soalan suruh buat sendiri..nanti balik lepak dia check...lepas tue sebab dah faham..aku pun boleh la buat...along pun selalu pesan..jangan lawan cakap cikgu..nanti jadi moron sampai besar...dan dia harap gila aku skor PMR banyak A...


lepas tue..sampai la satu hari..RESULT PMR keluar....sob..sob...tengok tengok aku dapat 5B 3C ja...arrrrrggghhhhhhhhhhh!!frust gila weh....aku terus call guna public...belum sempat bunyi "tuttt" along dah excited pick up fon....terus aku menangis bila dengar suara along tanya dapat berapa A...lepas dah gtau dapat berapa B... aku terus off hf masuk bilik tak makan dengan tak minum sebab frust ya amat...time tue along dekat KL...dia nak pujuk aku..tapi aku kan off hf...lepas tue dengar kak pikah cakap "piyah...along suruh on hf...dia msg.."...terpaksa la on hf....lepas tue dia pujuk dengan support suruh masuk kelas sains...jangan masuk kelas akaun......mati mati dia minta aku masuk kelas sains....


lepas dari kes PMR tue aku macam rapat dengan dia....nak apa insyallah dapat....baju dia seluar dia jam dia..kasut converse dia..hf dia..dah macam jadi harta benda aku...seluar dia aku muat sebab dia kurus keding aku pulak gemuk gedempol...

aku ingat lagi..dia tak bagi aku bersukan dengan makan banyak banyak...sebab dia cakap..nanti kalau besar jadi gemuk orang xmau kawan..hahaha...lepas tue kalau dia dari KL nak balik kampung..aku usaha la tak tidur sebab nak tunggu dia.....nak jadi orang 1st bukak gate dekat dia...



lepas tue..malam malam..kalau aku lapar..dia selalu belanja makan beger dekat 7e taman sejati....sampai la satu malam tue nak keluar beli beger....time aku tengah bukak gate rasa macam benda sejuk menjalar atas kaki....terus terkejut...aku jerit sebab benda yang menjalar tue ular...terus along kalut ja mai tanya..ok ka tak...hihi..selamat la time bukak gate tue..kepala ular tue dah terlenyek dah dengan roll gate tue...

lepas tue..kalau along cuti semester..dia selalu tunggu aku balik sekolah untuk makan tengah hari sama sama...lepas makan..selalu juga teman dia pergi mall cari cd game....rindunya nak jadi macam dulu....


time form4...along pernah pakaikan aku stoking..haha..sebab time tue aku jakun ...aku tak tau nak pakai stoking pendek tue..hahaha..along tolong pakaikan dengan tolong ikat tali kasut sekali...time tue aku nak pergi tusyen...kadang kadang along hantar pergi tusyen.....

time form5..aku ada bergaduh dengan budak perempuan dekat tusyen...dia nak belasah aku dengan helmet..hahaha....aku message bagitau along...lepas tue along ajar skill nak bunuh budak gemok yang rasa dia hebat tue..hahaha..mak dah takut dah tak bagi aku p tusyen...haha...along cakap..kalau budak perempuan gemok tue mai dekat..tumbuk ja hidung perempuan gemuk tue sekuat hati..hahahaha..confirm aku menang...haha...

*aku = baby*

oh..banyak gila kenangan dulu dulu......

1st time birthday aku along sambut....time umur15tahun...dia bawa pergi gurney..makan MCD...ngeee.....betapa aku jakun nak makan double cheese beger tue..hahahaha....haiiisssh...rindu.

sekarang...bila aku dah umur 22tahun....along dah berjaya menjadi abang yang terbaik.....aku sayang dia dunia akhirat...^___^



20.januari.2011 cukup umur along 27tahun.....along tua setahun ja dari adli...


selamat hari lahir along...semoga hg diberi kesihatan yang baik dan rezeki yang melimpah ruah...aku sayang hg sangat sangat...hg abang yang terbaik:)...dan cepat kahwin dengan kak muse:)..hihi

1 comment:

Abesa007 said...

hulamak kak! sangat2 best dan menyentuh hati T_T

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016