19 January 2011

GADIS , carilah lelaki kaya untuk dibuat SUAMI.

assalamualaikum..


tettttttttttttttttttt...ok..sesaja nak sembang sembang pasal nih..terpikir juga aku..perlunya lelaki kaya dalam hidup seorang perempuan...haha...tapi maksu kaya aku tue bukan la kaya macam CEO naza....kaya macam tokey HPA...tapi kaya yang aku maksudkan..kaya yang bila kita perlukan apa apa dia boleh adakan..:)...kaya  yang kebanyakkan orang cakap "sederhana"....

contoh :: "b..nak cincin tue.."...tengok price RM10...dengan senang hati dia keluarkan duit....:)..itu maksud kaya bagi aku....kira dia mampu la tue kan...ada setengah lelaki..barang harga RM2.00 pun gadis yang kena keluarkan duit..T___T "" kesian gila kan....taaaaaaaaaaapiiiiiiiiiiiiiiiiii kalau tahap gf or tunang minta sampai ratus ratus or ribu ribu,lelaki sila lempang 3das..haha...minta or nak bf @ tunang kita penuhi keinginan kita berpada pada la kan..




nak buat apa apa semua perlukan duit..sebab duit juga kita boleh bergaduh dengan pasangan kita....nak prepare something memang memerlukan duit..tambah la kalau nak buat persediaan untuk HARI BESAR.....itu ini semua perlukan MONEY....tak ada duit..tak ada usaha..memang tak jadi apa.....

point besar aku sebenarnya...zaman sekarang kita memerlukan bf or tunang yang dah bekerja tetap..bukan masih tercari cari kerja atau pun masih lompat lompat kerja.....*___*...sekarang zaman 2011..bukan lagi zaman 1990....

lelaki zaman sekarang banyak yang malas dari yang kuat bekerja..sesapa yang dah punya bf..tunang yang rajin bekerja..haruslah bersyukur kaw kaw...semoga pasangan terus jadi rajin..^__^


cuba bayangkan..seorang lelaki yang berumur lingkungan 20tahun keatas,yang tak henti henti cakap dia sayang kita...nak buat kita isteri dia.....TAPI duit beli sependa pun masih minta mak ayah tambah duit..macamana tue?????.....itu pentingnya cari dan pilih orang lelaki yang "kaya"...yang pakai sependa or zaman sekarang lelaki ramai yang dah pakai boxer..yang harga boxer beliau sehelai RM50..hahaha...DAN....dia still mampu bagi duit bulan bulan dekat mak ayah dia..bukan bulan bulan mak ayah dia bagi duit dekat dia.....

makin hari..kita makin tua.....tak akan kita nak buang masa dengan lelaki yang tak ada aset...yang xada apa apa lagi dalam hidup dia....so cari selagi boleh cari..jangan buang masa dengan lelaki yang tak ada usaha untuk berjaya dan simpan duit untuk masa hadapan ........................................................


aku??..aku bersyukur apa yang aku ada sekarang....punya family yang aman damai....bakal punya mentua dan ipar duai yang sporting...punya tunang yang insyallah boleh adakan apa yang aku nak....punya sahabat dan kawan yang best best....syukur..allah bagi aku otak dan akal untuk aku berfikir dan tak buang masa dengan "lelaki itu" dulu..:).terima kasih allah.



ok la..dah penat bebel..hihihi...take care ..bye:)

2 comments:

NaNaRuZaNa said...

betul...setuju sgt...dlu2 mase kecik (zaman gatal2) harus nak laki ensem,kaye (interm of ada sports car) dan popular...tp bila makin matang...nak lelaki yg leh jage kesihatan kite,makan pakai,keinginan...so term kaye dah berubah iaitu ape kite nak,kite dapat....tp berpade2 la nak mintak tu kan..jgn risau pape skang...lepas kawen,lg dpt mcm2...pape pon enjoy ur enggagement period...ia tak mungkin berulang...yeeehaaa :)

cik bahulu oren said...

btol tu babe
skrg bkn zmn 1990an
skrg zmn millenium
semua bnda nk pakai duit
kalau dpt laki stok arap duit fmly
lupakan je
laki cmni xtaw cmne ssh dpt duit

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016