20 January 2011

dua persalinan dalam satu hari.(nikah & bersanding)

assalamualaikum..

baru ja lepas bergosip dengan kak pikah....aku rasa dia lagi excited dari aku...haha...biasa la kan..aku ja adik perempuan dia yang paling besar dan ketegaq..hahaha....so dia selalu juga update pasal persiapan aku untuk menempuh HARI BESAR aku nih...aku dah pernah cerita pasal dua baju nih..tapi sesaja nak cerita lagi...

macam apa yang aku tulis dekat atas sekali tue....aku akan ada dua persalinan....untuk nikah warna lain...untuk makan beradap segala warna lain....

aku tau..benda nih dah normal untuk pengantin lain..tapi macam aku yang tak suka qenyah qenyah nih jadi macam.."alamak!"..haha..tapi kerana sayang..ku turutkan juga permintaan bakal suami...:)..dia yang nak baju nikah lain...baju makan beradap segala warna lain....

kalau ikut aku..aku nak jimat ja..haha..biar satu baju ja...nikah bersanding semua harung satu baju ja...haha...tapi bakal suami cakap..dia nak ada sentimental value.....

baju untuk nikah pun belum tempah sebenarnya...ingat nak tempah dekat SUNGAI PETANI ja..senang aku nak update dengan tailor ...cuma kena tunggu bakal suami ambik cuti dan balik kampung ja....

untuk nikah...outfit nya berwarna WHITE!...orang cakap OFF WHITE...dan aku ingat nak buat kurung moden ja:)...simple ja...so lepas dah nikah nanti pun boleh pakai lagi kan....:).....so dah tanya harga untuk tempah baju melayu dan kurung moden...total RM200...memang mana mana kedai pun harga sama...buat dekat cina pun harga tue juga...dekat fasha pun harga tue juga....

baju nikah aku lace dia lebih kurang macam baju yatt nih..
so buat baju kurung moden ja:)
nampak kurus dan tinggi:)


baju untuk makan beradap semua pakai warna macam elyana nih..
baby blue...
cuma kain jenis lain...
dah lupa kain jenis apa..


lepas nikah..balik terus tukar baju pula...T__T
kasut kena ada dua..
tudung pun maybe dua juga...T__T


slow2 cari....
slow2 tarik nafas..
hihihi..


hope segalanya macam dirancang:)
amin.

2 comments:

nisa sudah! said...

aku nk gak kawen...
wuuu...besh tgk ko bt preparation..huhu

umairah said...

sme la bju nikah kita.. wrna putih gak.. ^-^
yg best, sy dpt jimatkn kos sbb ibu sy yg jahitkn baju nikah n bju utk p rumah lelaki nnt.. design suma ibu yg buat.. sy ikut je.. ^-^
tp bju melayu tunang sy,dia yg urus sndri..huhu..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016