25 January 2011

cincin nikah saya.

assalamualaikum..

cincin nikah...wah!untuk pertama kalinya..aku dapat 3cincin yang mahal mahal..haha..sebelum nih..jangan harap la...dan selama aku hidup...umur 21tahun baru aku pakai cincin emas...itu pun cincin merisik yang adli bagi:)..teringat time memula pergi cari cincin dengan adli...


malam nih mak ayah dia nak mai risik...petang tue baru keluar pergi beli cincin...^__* ""

perbualan didalam kedai emas siva

aku :: "b..cincin nih ok tak?"..sambil tangan tunjuk cincin yang ala ala orang dulu...

b :: "tak ok..macam orang tua..cari yang nampak u muda sikit.."..

aku :: "yang nih b..ok tak ??"...sambil tunjuk cincin yang ada batu tapi design bunga

b :: "tak ok..tak elok.."...

aku :: "yang nih??...sambil tunjuk cincin belah rotan yang kosong tue..

b :: " ..ok..tapi i tak berkenan"

aku :: "u pilih la b....:)..i ok ja..."

15minit dia tengok tengok...

b :: "ha u try yang nih.."..sambil tunjuk cincin yang design dia belang belang dan belah rotan..

aku :: "ok.muat:).."

b :: "ok..kita ambik yang nih.."

5kedai kami masuk...kedai siva *bukan nama sebenar* tue yang dia ada berkenan...T__T

betapa dia cerewet gila..hihi..disebabkan itu..cincin time bertunang aku biar dia yang beli sorang sorang..aku okeh ja:)...mana cantik dekat mata dia..cantik la dekat aku....:)...^__^

so untuk cincin nikah nih pun aku biar adli yang pilih juga:)..cuma kadang kadang saiz jari aku nih susah nak cari....saiz 12...selalu ada saiz 13...besar la sikit..tapi belasah ja..hihiihi..

tapi dekat sini nak letak juga cincin idaman...hihihi...

mana tau kot kot ada rezeki boleh pakai cincin tue^__^


aku suka gila kalau cincin jenis byk batu macamnih..
T__T menangis tengok..



macamnih..
*melting*


atau yang ini
=.= ""


walaupun kebanyakkan orang macam tak setuju bila aku still nak cincin nikah aku ada batu juga...*cincin tunang pun batu*..aku tetaaaaaaaaaaaaaaappppppppppppppppppppppppppppppp nak cincin nikah ada batu...*adli know me better*..:)..dia okeh ja even aku minta cincin ada batu...dan aku rasa best bila pakai cincin ada batu:)..^__^


bye:)


2 comments:

fariza fauzi said...

hahahaha...piya..lelaki mmg mcm tu..
akk ade pengalaman, bukan cincin kawen ke apa...anniversary je pun...
kita pilih yg simple..dorg nk yg batu2..hahaha..lawak ahh...

MingMing said...

yang 1st tuh cantik giler kot...hoho

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016