22 January 2011

belanja kahwin.UKUR BAJU DIBADAN SENDIRI.

assalamualaikum..

aku nih dah cukup ukur baju dibadan sendiri tak???...kadang kadang memang teringin gila nak grand grand...haha...bodoh dan gila la kalau tak mau grand grand....bukan setiap tahun berkahwin....ngeee..

orang selalu tanya aku....berapa hantaran....bila aku jawab 7.5ribu ja..semua muka macam taik terkejut...lepas tue mulut orang orang yang bertanya tue akan cakap.."murah gila...cukup ke nak beli barang semua"..aku akan cakap..."tak pa..aku kesian dekat adli..lepas kawin lagi..."lepas tue muka orang orang yang tanya tue kia..hahahaha..

bagi aku...kalau 7k..buat cara 7k...aku tak invite ramai ramai...aku tak simpan langsung angan angan dalam hati...apa yang aku boleh DIY sendiri..semua aku buat....aku tak angan angan nak buat pelamin .makan beradap yang biadap tue....furniture pun aku beli sendiri...

sebab "ukur baju dibadan sendiri"...7k tue aku kira kira memang cukup untuk everything....hias bilik...doorgift...mak andam..caterer..semua cukup dalam 7k tue...

kalau doorgift aku tak ada la cari yang grand grand...haha..buat apa..nanti orang buang macam tue ja...hahaha...

hias bilik pun cari material yang sederhana sudah...selagi boleh jimat..memang aku jimat...

mak andam...nego harga selagi boleh..ahahaha...tapi syukur la aku jumpa dengan fasha nih..senang apa apa nego harga...

caterer just untuk 600 makan...RM4200 untuk itu...

so balance separate untuk doorgift..deco bilik...kalau ada extra money  maybe ambik OP...just untuk nikah + outdoor baru RM500...itu pun kalau ada...:)


jangan bebankan lelaki yang nanti akan jaga kita....ini pun aku dah rasa bebankan dia....sob..sob....


bye.

7 comments:

fariza fauzi said...

betul tu piyaa..lagipun piya belajar lagi kann

cik bahulu oren said...

btol tu babe
ikut kemampuan cukup
watpa nk blagak klo nnt kita jgk yg terbeban...

iela_fadila alias said...

setuju wlpn saya tlmpau muda lgi ntk bkahwin. :)
kna ingt life lpas khwin sma kan :)

Gieyana said...

betui2..sangat sokong..Jangan bebankan bakal suami..nnt after kawin lg byk RM nk guna..:)

umairah said...

sy pn setuju.. ^-^

Mimie Ishak said...

saya pon setuju...yang penting kehidupan selepas perkahwinan lebih penting...saya doakan piya bahagia disamping tunang tersayang....dan semoga selamat dan lancar ke jinjang pelamin... :)

AREku said...

like diz post
hpe my girl de bce gak ;p
nice blog k

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016