6 January 2011

baju nikah dah siap. (soft blue + white )

assalamualaikum..

harini aku dah selamat berada di kampung hakaman..hihi...dah alang alang keluar...terus pergi jumpa FASHA...sebab dia call suruh jumpa dia untuk booked baju for my HARI BESAR....

sampai ja..gosip buang tiga baldi terus tengok baju yang berkenan dia hati...oleh sebab dekat otak dah set nak warna soft blue...so bila pandang warna lain semua nampak tak cantik..ahahaha...so dah jumpa!!!!!!..soft blue yang mak suka ok!!:)..

kain dia material dari kain duthce *ntah betul ke tak aku eja*...kain yang orang kebanyakkan buat baju kod..ngee...semeter RM60++...memang terbaik..tak payah pakai korset dah...lagi satu kain dia tak panas..sejuk..cuma harga yang fasha bagi tue agak MAHAL..so esok *jumaat* nak pergi nego harga sekali lagi..MAHAL tue maksud aku bukan la sampai ribu pun..hahahaa..ke aku yang sep?!!.

baju bride + segala accesori bride
baju groom + segala accesori groom
make up

total = RM850.00 murah ke mahal??hahahaha..

lepas tue bila bincang dengan adli..adli nak time nikah tue pakai baju putih yang kami beli dulu...ayok!!..pening terus aku..haha....

so dia nak aku salin dua baju dalam satu hari....kalau nikah tue hari lain kenduri sebelah aku lain..dah membazir duit nak make up sekali lagi...T____T

so dah pening kepala....sentimental value.....oh kalau la sentimental value tue tak kena bazir duit kan best...T___T

7 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

piah...seumur hidup sekali ja...pejam mata je lah....buat yg terbaik...

Cma Shiema said...

sekali seumur hidup..sekali sekla belanja besau kan3...
sentimental value tu...

aNa d'sKoDenG said...

waaahh..syioknyaaa nak tawen²..

fariza fauzi said...

betol piyaa..sekali je seumur hidup...
x membazir laaa

wanie said...

betul ckp semua tuh, sekali seumur hidup.
berhabis pon xpa lah. at least ada something utk puaskan hati sendiri.
sekali tuh jea nak kahwin pon ;))

tp, kan mmg selalu org buat nikah baju lain, and kenduri baju lain even buat sekali dlm satu hari pon kan. ehehee :)
*ke aku tak paham. ngengggg :D

tomatokering :) said...

tak pek . skali seumur hidup . buat apa yg boleh membahagiakn kita . :)

nard.z said...

bestnye nak kawin dah! aku pun nak jugak. huhu. jgn lupa jemput aku weyh! :P


(tak malu suruh org jemput)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016