20 December 2010

List barang dan persiapan menuju HARI BESAR safiyyah dan adli.

assalamualaikum..

akhirnya settle juga list dan part part yang aku nak buat satu demi satu nanti...:)...lega rasanya....ini pun ada can buat time dalam kelas tadi..ihihi..sila jangan contohi perangai aku ok...time dalam kelas la aku dapat ilham pun..kekekek...dah lecture ajar gila bosan macam ajar kerusi meja..better aku pikir benda lain...tapi kalau nak ikut perangai aku nih..cuma buat time kelas  teori sahaja...jangan gatai gatai buat time kelas yang kira kira ..mau bendul sampai final exam..ok..dah melalut...

now macam aku cakap..aku dah ada list barang dan aku dah buat part by part...so aku dah setup mana satu yang aku nak buat dulu...:)

1st kita kena anggar kan jumlah tetamu....based on berapa banyak kad jemputan yang kita nak buat nanti....1st dulu aku cakap nak buat 4oo orang ja kan..tapi sekarng dah ubah...dan maybe akan berubah lagi kot...tapi untuk msa sekarang memang dah tetap..:)


sumber google


aku cuma buat card jemputan 115pcs sahaja...bila dah 115pcs...darabkan dengan 4..so kita akan dapat 460 orang tetamu..kenapa darab 4?..sebab satu card jemputan kita baca 4orang satu keluarga..kalau zaman 2000 or 1990 dulu boleh la darabkan dengan 2...tapi sekarang lebih senang darab dan lagi advand darab dengan 4orang satu keluarga...


sumber google


460 tetamu melalui kad..aku ectra kan 140...untuk panggil melalui FACEBOOK dan BLOG serta mulut dan hf....zaman dah canggih kan..hihihi...total 600orang...

punya panjang cerita...haha...nih list aku ..:)


Part1

*DOORGIFT*

+ Doorgift untuk tetamu ( candy & telur ) 400pcs
+ Doorgitf untuk kawan my mum ( bunga telur & kuih ) 50pcs
+ Doorgift untuk my friend ( gummy kon & kotak pour pori ) 150pcs


Part 2

* WEDDING PLANNER (fasha)*

+ Make up (fasha)
+ Outfit nikah (sewa)
+ Nikah props (sewa)
+ Accessories nikah ( sewa)
+Hand bouquet (DIY)

* OFFICIAL PHOTOGRAPHER*

* dah dapat tunggu nak deal dan confirm sahaja.


Part 3 

* FURNITURE BRIDE ROOM(white)*

+ Lamp table 
+Long mirror
+makeup table

*DECORATION BRIDE ROOM*

+Langsir (white) + (soft blue)
+Shaggy carpet (white )


*PHOTOBOOTH(DIY)*

+Polisterin (3pcs)
+Vintage paper
+Frame bunga 


*GUEST BOOK / GUEST CARD*

+ Guest book / guest card
+Frame gambar
+ Pen kaler maler

*CATERING & CARD*

+ Confirm dengan vendor.



bila tengok.ayok..banyak gila kena pikir dan buat dari sekarang sikit sikit....:)..insyallah boleh:)..doakan ok:)

5 comments:

greenailin said...

semoga semuanya berjalan lancar k....he, mesti x sabar menunggu hari bahagia kan...

LadyRye said...

piah, hang ni berapa banyak blog kah??

btw

aku sayang hang!! haahaha!

hang tau pasepa, kan?

fariza fauzi said...

hee best nya !!
goooooood luck <33333

safiyyah osman said...

green:: hehe..thanks babe:)

ladyrye :: hahahahaa..pasepa weh kak?hahaha..terus dupdap dada..ahahahahaa

sis fariza :: hihihi..nanti akak plak..:)

Mila Ahmad said...

waaa byknyer
klu mila nie mesti da pening² lalat!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016