15 December 2010

impian :: preview deco dalam rumah.

assalamualaikum..


jom kita start dengan dapur dulu...hihi..

dapur

aku suka dapur yang simple simple..tak mau luas sangat..nak moden design gitue...hehe..*berangan xmau kalah*...so aku google untuk dapur yang ruang dia terhad...so dapat la macam yang dekat bawah nih...:)


kita cuma ada..
peti ais...
oven..
exhaust hood
sinki
kabinet letak pinggan..
terbaik!!

jom pilih warna pulak..
aku awal awal dah plan dengan adli..hihi..
warna cat rumah biar aku yang pilih..haha..
tambah tambah untuk dapur..
sebab aku yang akan 24/7 terperap kat dalam tue nanti nak masak..*pengsan*

warna yang jadi pilihan hati..
semestinya warna putih!!

*melting*
kalau dapat buat macam gini memang aku buat kenduri..
hehehe..

aku admire gila kabinet dapur warna putih..:)

atau pun macamnih..

lawa tak?
hehe
macamnih pun kira orait juga..:)
meja makan pun dekat ja kan..sonang..
:)


ini dapur yang simple gitue..
:)

bathroom pulak..

bathroom mesti kecik ja..tak pun renovate bagi besar macam bilik air rumah..bilik air rumah mak adli cakap boleh letak katil lepas tue main ligan ligan..hahahaa...tue pun dulu cinonet ja..tapi mak selalu berangan..last jadi kenyataan!:)..oleh itu berangan tak salah ok:)

tada!!
macam bilik air HOTEL..haha
aku tak ada la nak bathtab..
aku cuma berkenan warna dinding dia ja..
:)
tapi tetap nak putih untuk warna funiture..:)

atau pun dinding aku nak warna purple

ha..simple kan...:)warna tue yang menarik hati sanubari..
bila tandas macam gini..
baru la nak bercinta tue best!
hahaahaha
*merapu thinking*

kalau bathroom nih just untuk master bedroom jala..
kopak duit kalau bathroom semua nak macamnih..
bathroom lain biasa biasa sudah..
:)

simple..:)
suka!!

laundry room

ok aku baget rumah kan besar istana..haha..so haruslah ada laundry room..macam bilik stor..tapi bilik stor kita ganti jadi laundry room..:)..nampak rumah tue kemas sikit kan..kalau ada kain baju yang berlonggok kalau orang datang rumah boleh kunci siap mangga laundry room tue..hahaha...

cak!
warna kegemaran..
hee..
warna biru nih dia akan menaikkan mood kita:)
cantikkan..
sahaja cari laundry room warna biru:)..
pakcik google nih bagus..
nak apa semua dapat:)

mesin basuh beli yang auto senang....
kira nanti bila dah kawin mesin basuh nih madu aku la..haha
tapi duduk dalam bilik laundry diam diam saja..
heee..

lagi simple macamnih..
tapi tak suka warna dia..
design dia suka..
simple gila kan??
kalau warna merah tue tukar jadi biru lagi best..


bedroom

untuk bedroom aku dengan adli siap sepakat nak cari katil yang style bentuk petak..haha...sama juga kalau nak cari funiture untuk hall tempat lepak lepak kan...mest nak petak petak dan kaler maler..:)

master bedroom

katil petak..
haha
nih kalau tidur buas pun tak takut jatuh..


cantik kan?



 nih pun cantik..

dan warna untuk master bedroom!
dah pilih siap siap..
hehehe

aku suka warna 
soft grey!!
:)

ini warna soft grey..:)
soft grey + white = tenang.

bedroom untuk anak anak.(kid room)*sila muntah*

untuk bebudak haruslah memilih warna yang ceria...:)..bagi dia semangat nak bangun pagi pergi sekolah...:)..

warna nih feberet..
tapi kalau ada biru laut tue..
tobat lagi masyuk!:)

atau ini
haha..
jumpa pun!

warna nih sesuai untuk baby boy..

kalau untuk baby girl..
mestilah dan wajiblah warna pink!
terbaik!


*dilla mesti u pengsan tengok bilik nih kan..hihi*




untuk ruang tamu or untuk living hall..

kita mesti ada ini..

corner sofa!
adli dah pesan awal awal..hihi
warna pun maybe ambik warna gelap sebab tak boleh jadi kotor:)

simple macamnih ja yang aku nak...:)
warna?
oh belum terBERANGAN lagi:)...
hihihi



angan angan..impian...akan jadi kenyataan:)..cuma masa yang menentukan...impian aku nih..aku budget  lepas kahwin 5tahun ke 12tahun baru akan dapat macam apa yang aku impikan nih..:)

ramai orang disekeliling kita yang dapat kejar impian mereka..contoh terdekat arwahyarhamah sosilawati libya...arwah dari keluarga yang susah...dari start hidup memotong getah...tapi bila dia ada matlamat..ada impian..dia dapat hidup senang dan jadi orang yang berduit macam air..:)...

aku tak nak sekaya dia..aku cuma nak hidup senang..ada rumah yang selesa dan dapat bahagiakan hari tua mak ayah aku dan anak anak aku nanti.insyallah:)..

bila kita usaha..kita akan dapat gapai impian kita..:)...


bye.

ihsan :: pakcik google dan homes

6 comments:

Atirah said...

Kalau tengok suma gambar tu, haa suma orang nak. Semua design cantik sgt! Tak tahu nak pilih yang mana..

Nasriq said...

selamat berusaha dan berjaya...cantik deco2 tu...

nard.z said...

best! aku suka semua! nak pi ckp kt naqib lah. haha! berangan! ;p

mamalieyna said...

Insyaallah..saya pun mengimpikan itu..cantiksss sangat! tp perlukan masa kan..apapun impian tu pntg! ^_^

cik bihah said...

hai2..
besh berangan deco2 tue rumah nie kan.. brg biase pon kalu pandai match2kan pon nmpk mewah.. =)

dylla fadzil 小草莓 said...

sama sama. suka berangan style2 yg cmni gak. hehe. bilik pink tu mmg buat i rasa wink wink hehe

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016