11 December 2010

checklist for my WEDDING..

assalamualaikum..



kursus kahwin - belum attend...asyik bertangguh ja...ingat nak ambik time dah start kelas..sekali kelas asyik full ja..encik tunang pun belum ambik..dia cakap minggu depan or dua minggu lagi kot baru nak attend kursus kahwin..




nikah date - insyallah dalam bulan 4 tahun 2011...akan di confirm kemudian.:)..winkwink..

venue for akad nikah - confirm akan buat dekat masjid:)


PART 2

catering & canopy - ambik dengan kawan ayah..pakcik razak...satu kepala RM6.50 ke RM7.00

photograpfer - belum booking...ini adli yang settle sebab dia hire kawan dia..cuma satu ja harapan aku...hope dia punya kerja tangan marvelous!kalau tak..grrrrr.....


PART 3

makeup - belum booking dan belum confirm nak hire sapa....rasanya fasha juga kot..tapi nak juga try yang lain..huhu... 

room deco - ini mak yang akan DIY...


nikah outfit - belum booking...belum usha usha pun....warna pun belum confirm...;p

nikah props - bantal besar dua biji...belum ada..dan belum pikir..boleh?

wedding shoes - belum ada..belum beli...


handbouquet - ini akan DIY sendiri...dekat dekat dengan majlis baru buat..


henna - ini pakai inai pokok sahaja nanti..



PART 4

doorgift(for pihak lelaki and my member) - dah siap 60pcs kotak & 4opcs gummy con


doorgift (untuk tetamu) - belum pikir..belum beli apa apa

hantaran - for groom dah ada satu..:)...for bride pun dah ada satu :)..kena pikir lagi 10...hoho *pengsan*


guest list - confirm 400orang sahaja

invitation card - 100pcs sahaja..member member akan aku jemput guna fb dan message sahaja.:)


pembaziran itu amalan syaitan...:)..


banyak lagi kan yang asyik hold...part kursus kahwin tue selagi tak settle memang tak boleh settle yang lain...HIV TEST...TEMPAH KADI...semua la yang memerlukan sijil kahwin tue...hoho...

yang catering date memang belum confirm..hope nanti kalau lambat confirm tak jadi masalah...sob.sob..

yang outfit untuk nikah tue pun..nanti bila pergi usha usha ada la yang cantik cantik..jangan la tinggal yang buruk burk..sob..sob...


checklist yang memang tak lengkap langsung..hihi..tak lama lagi nak masuk bulan 1 2011 dah...lagi la risau.hmm...:(



doakan seglanya dipermudahkan..even ada sahaja mulut dan hati jahat yang mendoakan sesuatu yang buruk untuk aku..tapi tak apa...aku terima:)..allah maha esa...dia tahu apa yang terbaik.

bye:)

2 comments:

Shaofie said...

http://shaofie.blogspot.com/2010/12/membuat-perhitungan-untuk-ke-alam.html

selamat merancang.

Cik Ya-Alif-Nun said...

slmt semuanya nanti...

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016