30 October 2010

Part2 :: apa yang perlu pikir sebelum hari pertunangan?

assalamualaikum..

aku nak share apa yang kita perlu pikir time hari pertunangan.nampak macam xada apa..tapi bagi aku penting..


1. pukul berapa kita nak pergi make up?...ini penting sebab kalau ppergi awal sangat takut nanti makeup dah berminyak...dah tak cantik..

2. ingatkan mak andam kita seminggu dan 3hari sebelum majlis...PENTING!nanti takut dia lupa...

3. tanya mak andam pukul berapa paling cantik untuk kita datang kalau hari kita bertunang tue dia perlu make up ramai orang...

4.  pukul berapa pihak lelaki nak sampai?..ini lagi penting..kena plan nak pihak lelaki kena sampai macam yang dijanji...

5. hari majlis kita..kalau buat time hari raya..kena pastikan pihak sana sampai dan gerak lebih awal untuk mengelakkan jalan jem...

6. berapa jumlah tetamu..ini kena betul betul ambik tahu..takut nanti makanan tak cukup...hihi..tuan rumah juga yang malu..

7. pukul berapa kawan kawan nak datang...lebih baik minta kawan kawan datang lepas kita dah habis make up..so sempat jumpa...

8. nak sarung cincin dimana??...nak buat dekat ruang tamu atau dekat dalam bilik...tapi sekarang kebanyakkan buat dekat ruang tamu..huhu..time nih semua mata pandang kita ja..:)

9. kasut..perlu atau tidak...kalau aku just duduk dalam rumah ja..so tak perlu..kalau ada yang akan shoot dengan OP memang perlu la kan..:)

10. plan siap siap dengan bakal tunang perlu bawa duit sedikit atau pun tidak...selalaunya ikut adat kena bawa..tapi lain adat lain cara nya..:)


itu jala..sebab time bertunang itu hari aku tak terpikir pun semua nih..so jadi pengajaran..semua tue penting..bila kita xplanning betul betul keadaan jadi kelangkabut...

pihak lelaki dtang lambat sebab stuck dekat highway sebab jem..aku pergi make up terlalu awal..kawan kawan datang time aku tengah otw pegi makeup..macam macam..tapi makanan memang cukup even yang hadir seramai 300orang:)..ramaikan...tetamu kita kena pikir betul betul..:)


p/s :: untuk yang nak bertunang selamat bertunang!!!!

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016