22 July 2016

Telekung Idaman Citra Sutera.

Ok nak cerita pasal telekung! Telekung yang purih bersih & kerawang dia cantikkkkkkkkk gila! Sekali tgk terus berkenan uoll!







Ni kerawang bahagian kepala. Nampak kemas dan jahitan memang cantik.






Kerawang ada dihujung telekung & dibahagian kaki kita. Kerawang dia lebar dan besar, so nampak penuh dan mahal. Padahal harga telekung ni sangat berpatutan wei.

Kira orang biasa-biasa mcm kita memang sangat mampu milik!






Nampak? Cantikkan! Kain sejuk dan xnampak kejung or berkilat. Kira nice la sbb bila pakai melurut kebawah atau orang kata jatuh elok. Xmelekat2 dekat badan.






Ok apa yang best pasal telekung Citra Sutera ni , xmelekap dibadan sebab cotton. Dan xJARANG!

Xmengikut susuk tubuh pemakai pun. Cantik kan! Adoi la... Berkenan gila.






Jahitan di bahagian muka tu utk bagi keselesaan pada kita. So xda la rasa rambut terkeluar.. Tp kalau pakai tudung,kena buang la tudung kalau x habis terpeleot tudung uoll.







Nampak? Cantikkan!!! Cantikkkkkkkkk!







Ni ukuran telekung dalam cm. Tak termasuk ukuran renda ok.








Nampak x bahagian belakang dia?? Panjangkan.

Ok ni antara kelebihan telekung citra sutera ni.

Telekung putih salju by citrasutera

1. kemasan renda dibahagian kepala dan getah di bahagian dahi yang kemas,membuatkan pemakai tampak kemas & anggun.

2. tali pengikat kepala dijahit panjang supaya mudah di ikat.

3. hujung tali pengikat kepala juga dijahit renda kemas & berenda.

4. bahagian dagu dijahit kemas menggunakan kain lycra memberi keselesaan kepada pemakai agar lebih berkeyakinan.

5. sulaman renda cantik yg lebar di bahagian bawah telekung & kain.

6. kain 'cotton' yang berkualiti tinggi
.

Nak tau harga???
Ok murah wei untuk sepasang telekung yang jahitan dia kemas, kerawang besar dan lebar.

Harga pengenalan : Rm110 sahaja!!! Termasuk postage uoll!!!







Nampak? Jatuh elok kan!

Ni gambar real life yang customer dah beli.





Nampak mcmna lebaqnya kerawang dekat telekung?? Hahahaha wei serius cantik!






Nampak?? Putih salju. Ni customer snap siap ada flash,tapi kain xnampak berkilat pun kan.. Sbb memang xberkilat. Xkejung. Diulangi..xkejung kalau pakai.







Cotton yang xberi effect panas adalah cotton yang high quality. Rasa mcm nipis tapi xjarang n jatuh elok.

So apa lagi! Jom la beli sama-sama. Stock baru masuk!

Tunjuk dekat kawan2 opis ampa.. Mesti pakat mau. Rm110 inc postage!






Nak beli??
Boleh contact :
Facebook : @Fadliana Napiah (trusted seller)

Atau

Whatsapp/line/sms +60193571676

Cepat jangan lambat.
Habis menangis lewwwww..hahaha


Ok bye
Happy shopping!

20 July 2016

Eli Dah Selamat Timang Anak Ke-2. Alhamdulillah.

Hello.
Aku baru settle photoshoot gambar diri sendiri dan juga bersama dengan Eli. Alhamdulillah Eli dah terima anak ke-2 dengan gembiranya. Aku sebagai isteri mesti la sokong dan tumpang happy dengan apa yang dia dapat.

Benda ni jadi secara spontan sebenarnya. Masa kami balik PB sesaja balik nak ziarah mak n abah. Tengah dok relax-relax Eli kata dekat aku ,

Eli : u, i rasa mcm nak buat produk juga. Produk utk lelaki.

Aku : serius ka? Kalau nk buat, sila study sendiri apa bahan nak letak..pure oil apa u nak. Pikiaq sendiri k.

Eli : ok boleh!

Hahahahahahaa... So dia pun gigih la baca buku-buku aku dah beli tu. Bahan basic xapa ada manual. Tu pure oil apa nak bubuh tu sendiri pikiaq.

Makanya....




Lahirlah anak kedua dia...... Semua idea dari Eli sendiri. Aku follow dan sokong ja.

Kalini design, apa nama produk, ayat semua memng 100% dari Eli sendiri. Aku xcampur. Aku campur bahan ja.😂

Memang nampak la dia punya komitmen ke anak kedua dia ni sugguh tinggi sekali.

Semoga ada rezeki kami ber5, Eli,aku,Adelia, Pbyso &pbyso | HIM.

--------------

Kemarin ada photoshoot. Macam biasa aku memang selesa menggunakan khidmat Hans.




Dekat pun dekat dengan office Purebysafiyyahosman. Yang penting selesa. Studio depa pun bersih. Hans pun friendly dengan Adelia, Adelia pun selesa, so aku repeat lagi photoshoot dengan hans. Ni kira kali ke4 la kami bekerjasama.

Hans ni lembut ja bila bercakap. Pastu dia boleh terima idea kita. Dan sangat mudah la bekerjasama dengan dia. Aku suka.

Kalini aku belajar dari kesilapan lalu, iaitu aku minta hans yang carikan MUA.

Alhamdulillah. Hans cari MUA yang sangat meletop! Iaitu Kak Noor(owner Rusila Spa di Laguna,Sungai Petani).




Hasil makeup dari Kak Noor.









Mata aku mcm ada gelang tau sbb kesan dari pakai spek. Frust ioll. Ada rezeki lebih nanti nak p buat lasik.




Ni Kak Noor yang snap. Selamat la Eli xbising. So tu tandanya makeup aku x melebihi had😂

Terima kasih kak Noor. Nanti repeat lgi 😁

-----------------




Bukan ada qeja. Eli dok paksa aku dgn Adelia pakai topi ni ..dia nak snap gmbr hahahaha.. Kami layankan jala..😂




Ok kebaya mahsuri ni aku buat jadi cardigan. Tarik keluar corak kerawang tu dekat bahagian tangan.

Pastu p tukang jahit suruh buang tempat yang button tu sebabnya, memang dh xmuat nak tutup bahagian dada ..😂 aku berat naik jadi 66kg balik.

Badan aku ni cukup senang turun pastu senang naik. Stresss gila!

So dari tersangkut xpakai, baiklah aku buat jadi cardigan. Sbb sumpah aku suka kebaya mahsuri ni.

So antara gambar yang hans snap. Xboleh nak review penuh lagi. Hehehe



Serius aku sangat puas hati dgn makeup kalini. Kak Noor memang superb.


Kesayangan i. Walaupun rajin gaduh baik gaduh baik. Tapi tetap sayang! Hehehe..




Eeeeeee comot. Anak ayah. Dengan aku lani berebut2. Eeeeee geram!huhuhu



Anak ayah. Time ni dia berak. Pastu mengantuk. Dia keja dok nak kacau la sebab xselesa. Eli terpaksa buat laju2 utk settle Adelia. Tu y muka boring sbb dia dah ajak apak dia teman dia tidoq.

Ioll malas la nk basuh berak dia sbb pakai kebaya tu kan labuh 😁😁 ..selamat apak dia hero.



Pujuk dia snap gmbr dia.. Sbb dia jeles tgk apak dia snap gmbr berdua ja dgn aku.. Hehehe..



Hasil tunjuk ajar hans, aku dah xkekok sangat dah. Kalau x memang kayu jati stock dh tua hahahha.. Keras kejung gila babun punya.

--------

Oh lupa nak cerita. Aku janji dgn hans jam5 nak shoot tapi terlajak lewat. So terpaksa la minta tolong staff Purebysafiyyahosman utk bawa aku p cari tukang jahit baju... Lepas tu p giant beli lens pastu p dkt kak noor pastu baru p studio hans.

Dgn hujan lebat. Selamat la kak ana dgn zainab ada. Dengan aku heret Adelia sekali sbb Eli settlekan urusan pos parcel stokist dgn customer. Fuuuhhhhh! Memang gila2.

P cari tukang jahit sebab aku buat pala, aku potong jubah sleeveless hitam aku tu sbb nk pakai dgn kebaya tu.. Potong pula guna pisau sb gunting xdak! Hahahaha ...tu y terpaksa cari tukang jahit. Suruh dia jahit bahagian bawah tu.

Kalau ikut aku, aku nk biaq ja.. Tapi Eli kata nampak sangat. Tu y habis jadi lambat.

Selamat la kak ana kenai tukang jahit. Sat ja la buat. Jahit tepi dgn buang button kebaya tu. Kena caj Rm3 ja uoll.

Shawl pakai mana yang ada ja. Selamat la aku ada 12helai shawl hitam hahahhaa.. Tp y nampak depan mata 5helai ja. Sama mcm pin tudung dgn jarum peniti. Pin tudung beli haritu 12pcs. Lani tinggai 3ja astaga... P mana ntah la.. Jarum peniti haritu beli sebekas biru tu..lani satu pun xdak😂

Aku kdg nak sangat berdarah jawa. Sbb kak Eli dedua jenis pin tudung xpernah hilang. Sama kes dengan anak tudung. Aku syak Eli kalau boleh dia nk beli kilang anak tudung terus dekat aku😂😂.

-----------

Masa makeup ni apa y kak Noor tanya aku, aku tny Zainab dan kak Ana.

Cm kening elok x..sama x.. Bulu mata y mana ok.. Sbb kak noor pun konpius nk ltk bulu mata y mcmna..

Kak Noor tny aku.. Aku style letak p la apa pun xpa janji nampak elok. Sbb aku lebih percayakan kerja org y mmg dh pakar dlm bidang depa. Aku ikut ja. Gittewww..

So kak ana n Zainab la y bantu kak Noor buat pilihan pasai bulu mata aku.

Shawl kak Noor yang ajaq pakai. 1minit ja pakai shawl uoll. Terus nampak elok. Balik rumah nak pakai mcm Kak Noor buat..dh xjadi. Sbb xingat step. Sat sgt kak Noor buat trus jadi elok.






Y kecik tu Zainab. Yang belakang tu Kak Ana. Tq uoll!





So lega dah la settle dah apa yang perlu dibuat. Bila dah settle baru sedaq yang aku dengan Eli xda gambar berdua dengan produk. 😭

Sebab dibelakang aku & Purebysafiyyahosman ada Eli. Eli orang penting kot. So xsyok la bila xda gmbar dia sekali. Rasa mcm xcukup korum.

Lain masa dan lain hari pula la nk repeat pun .


Ok itu ja nak cerita.
Next entry aku nak story pasai telekung pula. Tunggggggguuu....


Bye!

19 July 2016

Raya Tahun Ini. -2016

Hello.
Terpaksa up entry juga pasal raya sbb dah sakit mata tgk gambar banyak sangat dalam folder hf.

Kalini tahun ni raya di PB. Tahun lepas raya PB juga xsilap. Lupa dh 😂.

Saja raya PB. Sbb selalu dah dok SP.
So macam biasa memang meriah dengan makanan. Tahun ni kak awa banyak dok dapuq tolong mak 😂.

Ioll sat balik SP settle keja. Sat keluar teman Eli.



Eli bangun awal mcm biasa. Walaupun dok lepak sampai ke 4pagi dgn budak kampung dia.




Lepas settle solat raya, haruslah sesi bergambar. Ok baju aku nampak cacat sikit sbb xguna dokoh. Xpandai nak pakai. Pastu baju aku tu xleh nak tutup bahagian dada walaupun dh ejas butang. 😂😂 ayooooo.. Susah gila badan jeneh xcenter.

Tapi gagah gak pakai. Sbb semangat hehehe..




Mek Adelia yang xmau pakai baju raya. Aku n apak dia beli 2lai kot baju raya dia. Dedua dia xmau. Pakai la baju hitam tu 10minit baru nangis suruh tukar ke tshirt.

Aku n apak dia ikutkan ja. Dh la kami p beraya dia xikut 😁 sbb nak dok dengan mama (SIL) dia.



Ni gambar abah(ayah Eli) dengan bff Adelia. Adelia memang setiap hari zikir nama Iman wafiey ja. Bff sangat!



Dengan mak n abah.







Selfie raya wajib. Eli suh salam minta maaf semua. Rasa gabai gila hahaha..




Kasut raya repeat tahun lepas. Stoking rembat Eli punya.




Jalan raya p kampung. Jumpa paknjang. Sembang sembang semua. Sekali paktam dengan maktam pun sampai.



Tangga rumah tok.



Macam tengah mengandung lemak. Kakakaka.. Tq kak Ipaq tolong snap gambar sambil tahan muntah hahahaha..






Ni kak ipaq i. Walaupun dia dok panggil i kak.. Tp i tetap rasa hormat dia sbagai kakak. Cuma kami dua xpandai nak tukaq panggilan ja😂 sbb dh biasa dok panggil dia Nadia.




Ni nasi impit kuah kacang daging mak masak. Sedap gilaaaaaa. Dan makan semangkuk kecik ja.






Yang ni baru nampak semua.



Encik Sukiman yang kini aku panggil pakcik dah dekat 5tahun. Dulu pakcik femes la time aku sekolah sbb selalu dok mai bagi ceramah. Xsangka kata aku kawen dengan anak menakan Encik Sukiman.

Time tunang baru tau. Patut Eli pun ala2 penceramah. Hahahaha..




Dengan keluarga paksu. Paksu Eli sangat Hensem. Maksu pun Eli kata muda2 dulu segak sungguh. Anak2 paksu maksu pun segak2. Kecik2 ja.




Last gambar sebelum esok tu aku balik SP pula. Dalam gambar ni xda gambar kak Ema & abg M dgn 3lgi anak depa. Kalau x mmg cukup korum.

-----------------

Raya ke-2.



Kami sepakat sesama kami (belah aku) utk buat makan-makan. Masak orang sikit.

Aku setuju buat soto.
So masak soto siap p beli periuk baru n besaq punya saiz.



Gigih depa bakaq ayam. Ayam memang sedap gila babun. Pandai gila makndak perap.



Satay ikan pun ada. Kak aku juai. Sapa nak roger dia dkt fb nama afiqah osman.

Makan2,gosip2 sampai ke jam 1pagi. Syok gila. Lama xrasa mcm tu. Masing2 bz dengan life masing2. Rindu nak mcm dulu2.

---------------

Raya ke-3, aku p raya rumah ayah. Tapi xda pun gambar raya dengan adik2 n mak Sarimah.

Sbb mak buat makan-makan. So dia kalut..adik pun kalut. Aku ja xkalut. Aku kalut makan ja hahahhaa..

Mak masak itil yang ayah bela. Sedap rupanya makan gulai itik. Dengan ada sayur campur...lepas tu ikan goreng, lepas tu sayuq asam pedas keladi makngah kola masak. Sedappp gila!




Ayahku sayang.
Lupa nk selfie 😂



Ni depa gelak sebab tengah dok bahan aku hahahaha..



Eli dok layan pakteh,pakcik sembang. Aku dok layan sembang dengan makngah kola,mak teh n ayah n isteri abg jojo.

Lepas settle rumah ayah. Terus p rumah bfffffffffffffffff dunia akhirat i.













Not sisters by blood but sisters by heart.💋 sayang depa ni gila2.

Dok lepak sembang-sembang sat. Pastu terus balik p rumah mak Fuziah pula. Eli drop aku pastu terus dia p PB sbb dia ada bbq dekat sana. Aku stay dekat rumah mak sbb paksu nak mai.




Paksu maksu dan anak-anak.





Mak masak ni. Sedap ya rabbi weiiiii.. Xpuas makan.



Yang segak2 n tinggi2 tu semua anak paksu. 4org semuanya. Y gemuk mcm aku n pakai spek baju biru tu kak kesayangan aku hahahaha tu bkn anak paksu.😂 sebelah aku tu mak aku. Mak Fuziah merangkap mak kandung i.

Adelia p mana dok mana ntah time ni.. Xperasan plak. Settle makan. Sembang. Paksu pun balik n aku pun tat n kinah tlg hantar balik.

Habis raya ke-3 aku. Makan saja-saja walaupun pakai korset kakakaka..


------------------

Raya ke 4. Pikah buat makan-makan. Nasi tomato tempah dekat kak Naim. Ya tuhaaaaaannnn sedap gila!!!!




Aku n pikah bersama dengan sepupu paling rapat masa kecik. Amy dan ina. Tepi ina tu husband dia.

Ni la sepupu yang terpaling rapat. 2org lagi xda sebab keja. Padan muka depa xda dlm gmbr ni 😂 *hye mira n linda !!!*

Makan-makan cabut balik. Hehe..

-------------

Berlalu la sudah minggu pertama raya. Alhamdulillah. Masih gembira macam selalu. Adam Rayyan pun makin sehat. Aktif. Itu yang lebih melegakan. Seronok tgk kak aku happy..abg ipaq aku happy balik.

Ok itu ja nak cerita.
Bye!
Selamat hari raya!
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016