2 September 2018

Cikgu Ema Serba Boleh. Trusted Seller Untuk MY Homelab Shampoo.

Hye. Assalamualaikum.

Today nak cerita pasal cikgu Ema. Cikgu yang rajin menjual apa saja produk untuk jaga dan besarkan anak-anak. Alhamdulillah.


Trusted seller tau.






----------------------------------------------------------------------------------------

5 PUNCA RAMBUT GUGUR SAMPAI NIPIS!!
.
1.Guna Syampoo Yang salah
2.Makanan Tak berkhasiat Dan Stress
3.Perubahan “hormon” selepas bersalin
4.Kerap menggunakan "heat tools" untuk rambut.
5.Terlebih mendandan rambut.
.
Nak dapatkan rambut sihat & akar rambut yang lebih kuat? Cuba #shampoosantan. Disamping kawal faktor keguguran rambut diatas 👆.
.
Rambut sihat macam iklan tv bukan lagi angan-angan. Jom contact admin sekarang! Klik link ni ok www.wasap.my/60176708925/shampoosantan
[10:29 PM, 8/26/2018] +60 11-5836 0988: [[3 KESILAPAN]] Biasa Anda Lakukan Ketika Mencuci Rambut
.
.
Shampoo rambut nampak macam perkara remeh je kan? Walau macammana pon, cara kita mencuci rambut juga memainkan peranan peranan dalam kesihatan rambut & kulit kepala. Jom semak rutin harian kita.
.
1) Cuci kulit kepala!
------------------------------

Pelik ke kenyataan atas ni? Kalau anda rasa pelik, mesti ini yang anda lakukan selama ini. Ini sebabnya. Shampoo ialah bahan pencuci yang digunakan untuk mencuci bakteria,lebihan sebum, kulit mati 
& peluh yang terkumpul pada kulit kepala.

Jadi mula fokus kepada mencuci kulit kepala anda mulai hari ini. Lebihan buih yang terhasil dari shampoo anda sudah cukup untuk membersihkan helaian rambut anda. 

2) Touch & go
---------------

Ini kesilapan biasa yang rata-rata akan buat. Ambil shampoo, letak pada kepala & biarkan !  Dengan harapan shampoo akan bergerak sendiri keserata kulit kepala anda. Ayuh bangkit.. kulit kepala anda, tanggungjawab anda. Ratakan shampoo ke seluruh kulit kepala & lakukan urutan mudah dengan hujung jari(bukan kuku ya).

Ini bagi memastikan shampoo sampai ke kulit kepala & bahan dalam shampoo dapat berikan tindak balas pada masaalah kulit kepala anda. Jangan pelik kalau masaalah kulit kepala masih berleluasa jika sikap touch & go ini masih anda amalkan.

3) Bilas jangan malas!
--------------------------

Ambil sedikit masa untuk anda betul-betul membersihkan sisa shampoo pada kulit kepala & rambut anda. Ini kerana lebihan bahan dari produk yang anda guna, jika masih bersisa pada kulit kepala akan akibatkan kelemumur! 

Nah... sekarang dah faham kenapa walau anda guna shampoo dengan shampoo ANTI-KELEMUMUR tapi masih ada lagi kelemumur anda? 

Dapatkan lebih tips menjaga kesihatan kulit kepala anda besama kami. Kulit kepala yang sihat, menjamin kecantikan rambut anda. 
.
#jomtukarshampoo #formulasidengancinta
#freshNnatural #shampoosantan #shampoohomemade #shampooorganik #rambutcantik #rambutlebat #rambutberkilat #rambutsihat #rambutnipis #rambutsubur #rambutkuat

----------------------------------------------------------------------------

TAHUKAH ANDA  ?

1) Shampoo santan Myhomelab takde buih macam shampoo komersial lain ?
- sebabnya dalam shampoo ni tiada bahan kimia [SODIUM LAURETH SULPHATE] yang digunakan sebagai ejen pembuih di dlm kebanyakan produk penjagaan diri di pasaran

2) Shampoo santan Myhomelab mempunyai tarikh luput setahun dari tarikh pembuatannya ?
- sebab dalam shampoo ni tiada bahan kimia [PARABEN] iaitu sejenis pengawet yang digunakan secara meluas di dalam pembuatan produk2 komersial supaya dapat bertahan sehingga bertahun2 lamanya..ye la....depa tu kan kilang yang buat...takkan nak buat barang2 yang cepat expired, dak gitu ?

3) Shampoo kami tak perlu conditioner (perapi)
- sebabnya dalam shampoo kami dah ada santan & minyak kelapa yang bertindak untuk melembutkan rambut secara semulajadi sedangkan hair conditioner di pasaran menggunakan bahan kimia [SILICONE] untuk menghasilkn efek pelesu rambut lembut itu....

4) Dan yang paling bestnya ⤵

Shampoo santan Myhomelab kami ada kelulusan dr biro farmaseutikal  Kementerian Kesihatan Malaysia ye....ni haaa no rujukannya : #NOT170602266K

So jangan lah ragu2 atau was2 nak guna shampoo santan kami yang dihasilkan dengan penuh kasih sayang ini.


#bebasSLSPARABENSILICONE

---------------------------------------------------------------




roger now tau!




































For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Buku Aktiviti Homeschooling Untuk Anak Kita. 70+ Aktiviti Cinta al-Quran. Ibu Ayah WAJIB Beli.

Hye. Assalamualaikum. Ingat lagi tak pasal buku ROBO? Dah beli belum untuk anak- anak?? Kalau belum, tolong inbest beli ya.

ROBO tu akan ajar macamana anak kita nak jaga seksualiti mereka. Sebab senang faham. Ada gambar semua.  Beli tau..



Harini nak cerita pasal buku dari penulis yang sama. Wajib ada . Sebab memang bagus giler.
 Nak beli 1-1 atau boleh dapatkan kombo kesemua 7 buah buku kanak2 (keluaran penulis yang sama)
.
Promo kombo 7 buku hingga 31 aug. ni saja tau. So kena grab cepat.
.
Boleh pilih nak
💰set jimat rm11 (semua buku soft cover)
💰set jimat rm13 (2 buku hard cover, 5 soft cover)
.
.
Akan dapat:
.
📚5 Story Books (english)
- My Amazing Super Power
- Allah's Little Star
- Have You Ever Wondered?
- 5 Minutes Bedtime Reminders
- Ziyad & Tiger Adventures: Animals in the Qur'an

📚Buku Pendidikan Seksualiti Kanak-Kanak
- Robo Belajar tentang Manusia

📚Buku Aktiviti Homeschooling
- 70+ Aktiviti Cinta al-Quran


-------------------------------------------------------------

Jom tengok apa yang menariknya.









Bagus sangat kan. nampak menarik dan kemas. So memang tak rugi. Bagus untuk anak-anak kita dan sedikit sebanyak kita support penulis sebab sudi keluarkan buku macamni ke anak-anak kita.

Hebat betul!.

Untuk grab harga diskaun, cepat roger Kak Myzatul ya.



So roger cepat ok. Semoga ana kita semua bijak dan dilindungi selalu.
Amin.

------------------------------------------

oppps! Lupa pula nak bagitau, Kak Myzatul juga ada jual GIANT BLOCK tau!






Best kan tengok.
Giant giler.
hahahhahaa

Tak la takut anak tertelan ke apa.
Giant block ni bagus untuk tingkatkan tahap imaginasi anak kita tau.

Ada total 16pcs block tau. atau LEGO GERGASI.
Kalau beli banyak, lagiiiiiiiiiiiiiii dapat banyak diskaun.

So untuk 16 block RM75 SAHAJA.

so roger Kak Myzatul sekarang tau.
berbaloi-baloi.



bye!




































For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

30 August 2018

Keistimewaan Jadi Agent Che Nor Dibawah Dalila Jamaludin.

Hye. Assalamualaikum.
Ingat dak tagline kita, Ingat Che Nor, Ingat Dalila Jamaludin! ha gittuh.
Stokis Che Nor yang Paling terbaik woooo!

Friendly. Servis cepat. Tanya banyak soalan pun sabar ja dia jawab. Memang best. So now dia tengah cari agent tau. Keuntungan sampai 108% tau. Banyakkkkk tu.


ok ini nak cerita apa yang istimewanya kalau jadi agent bawah stokis hebat macam Kak Dalila Jamaludin ni.

10 KEISTIMEWAAN MENDAFTAR MENJADI EJEN JUALAN SAH CHE NOR FOOD (CNF) 

1. Layak menikmati untung runcit maksima up to 76%~108% 

2. Layak menikmati sebarang diskaun atau promosi yg dibuat oleh HQ CNF

3. Layak join Contest ejen setiap 2 bulan 

4. Layak join Cabutan Bertuah yg akan dilakukan secara mengejut 

5. Layak join group support FB dan Whatsapp untuk kita refer order yg masuk melalui HQ CNF 

6. Layak menggunakan NO ID EJEN untuk sebarang bentuk periklanan di media sosial atau offline. 

7. Setiap hujung tahun ada sumbangan Back To School (Hamper barang masuk sekolah) utk anak2 ejen yg terpilih. 

8. Layak join sebarang event dan seminar anjuran HQ CNF 

9. Layak mengikuti rombongan lawatan ke Kilang CHE NOR FOOD yg akan dijadualkan.

10. Ejen Aktif dengan jualan tertinggi adalah diutamakan untuk Upgrade menjadi Stokis.

-------------------------------------------------------------------------------

Produk Che Nor lani bukan ada 1-2 jenis ja tau. Lani ada banyak gila!!


Tengokkkkk
Banyakkkk uolls,

Aku dah ada Sambal Garing, Sambal udang dengan rempah satay dia.
besttt wooo!
sedap walaupun sambal dia dah tak sepedas dulu.

So uguys, kalau nak jadi agent, boleh roger Kak Dalila Jamaludin ok.


Dan boleh tengok page Kak Dalila juga.

Cepat p roger n grab peluang jadi agent bawah Kak Dalila ok.
bye!
Selamat berniaga.









































For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

KELAS ONLINE / PJJ DAPUR NANAFARHANA

Hye. Assalamualaikum.
harini nak cerita pasal kelas PJJ buat kek dengan Nana Farhana.

Ya zaman dah maju uolls, sekarang belajar buat kek n segala macam kuih guna kelas PJJ ja uolls. Lepas tu uolls berniaga. Guna bahan yang berkualiti. Insyallah memang boleh buat duit.

Besttttttttttt! Dan fyi juga, Nana Farhana ajar uolls guna bahan yang premium ya. Bukan guna bahan yang murah-murah tu. Dia ajar guna bahan premium ja tau. tu yang best tu. So bila kita berniaga, kita tau nak guna bahan apa yang bagus yang bila customer makan kek kita, dia tak ingat yang lain dah.

Apa yang ditawarkan oleh Nana Farhana :
———————————————————
BASIC BROWNIES:
- diajar untuk susun pelbagai jenis topping
- diajar cara membuat brownies bite (hot selling!)
- diajar teknik membuat kerepek brownies atau nama lainnya crunchy brownies
- diajar cara untuk buat/susun brownies tower
- FREE! resepi salted caramel
.
.
BASIC + CHEESE BROWNIES: 🔥HOT Selling!🔥
- resepi cheese brownies cikgu nana ni ramai kata sedap giler!
- bukan setakat diajar brownies cheese sahaja tetapi diajar juga resepi brownies cheese gula melaka
- diajar untuk susun pelbagai jenis topping
- diajar cara membuat brownies bite (hot selling!)
- diajar teknik membuat kerepek brownies atau nama lainnya crunchy brownies
- diajar cara untuk buat/susun brownies tower
- FREE! resepi salted caramel
.
.
CONGOBARS:
- rasa luar biasa dengan coklat yang “melting” di dalam mulut. bahan premium
- diajar cara letak pelbagai topping
- FREE! resepi salted caramel
.
.
CHOC BUNDT CAKE/CHOC CHEESE LAVA:
- resepi kek coklat yang sangat lembut, gebu dan disukai ramai.
- resepi choc ganache dan cream cheese yang awesome!! 
- diajar cara buat hipster choc bundt cake 🤤
.
.
Method yang digunakan dalam kelas online/PJJ DapurNanaFarhana :

1. step bertulis, bergambar dan video 
2. tips, tricks, dan info
3. perbincangan yang jelas sesama cikgu dan pelajar lain
.
.
.
.
 KENAPA MESTI JOIN?
- keahlian seumur hidup!
- dengan resepi sedap yang luar biasa, pelajar dapat meniaga dengan baik! dah tak perlu cari resepi lain
- segala resepi dan step diajar sangat detail
- hanya menggunakan bahan premium yang menjadi kegilaan ramai orang











Tengokkkkkkkkkkkkk..
Alhamdulillah.
murah rezeki Nana sebab bagi ilmu pada orang.

----------------------------------------

Aku pun dah pernah makan kek n brownies Nana dan anak-anak murid dia. Memang sedap. Tak kelat dan tak rasa muak.

Kira memang sedap la.

---------------------------------------------

So siapa yang nak belajar kelas PJJ ni, roger Nana laju-laju ok.

Berminat boleh whatsapp personal assistant DapurNanaFarhana: 
+60102217745‬ (Siti)






































For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016