iklan berbayar. RM70/month




Selamanya Begini.

Hye


Last week aku balik kampung sebab kenduri salah sorang sahabat. Dekat 2minggu juga aku balik sebab kenduri BIL sekali.


Time ni jumpa customer Bandorukira COD boot drmat. Pastu terus gerak ke airport.


OOTD aku semua dari bundle.

Sneakers Nike Jordan : Rm50 (bundle area Banting)
Seluar : Rm5 (bundle Banting)
Baju : Rm5 (bundle Banting)
Cardigan : Rm10 (bundle kota warisan)

Kalau ada yang suka baju bundle,kasut bundle boleh tengok dekat instagram Bandorukira. Semua baju,bf shirt,kasut,parka condition 9/10. Harga murah plak tu.


Sehari sebelum kenduri bff aku y hitam3 putik manggis tu,kami open table dulu.





Antara menu yang kami makan malam tu. Tak best xhavoc sangat sebab yang boleh join 6orang ja.. Niny,Nazirah,Fatin,Chan dengan Ikwan tak dapat join. Kalau boleh time plan tu memang nak semua dapat join..

Tapi Niny kebetulan Fariz demam panas,Nazirah bus gerak lambat,Fatin xdapat balik SP... Kalau x lagi best la..

Kami lepak makan dekat Tanjung Dawai,tempat yang sama open table time aku nak kawen dulu. Makanan sedap dan murah.

 Settle makan. Alhamdulillah. Licin. Hahaha.. Bila orang open table,makanan sedap dari biasa. Gittewww..


 Kami naik 1kereta,dok bahan rezal sepanjang jalan bergegaq kereta sebab gelak.. Kawan dok ketaq nak nikah esok tu,gelak pun bunyi xbunyi ja..kakakakakaka..

Tau ketaq!hahahaa


Dengan Asma,Asma dengan aku xsama kelas,tapi baik gitu gitu la masa time sekolah,xrapat pun.. Tapi lepas sekolah jadi rapat plak dengan dia.. Apa2 plan memang kami dua akan join la.. Termasuk dengan niny n nazirah. Fatin jarang2 lepak sama..


Kami start rapat sekepala time 2011,awal tahun xsilap.. Kebetulan tahun tu aku tengah rancak nak kawen.. Sampai la ke sekarang.

Dalam group kami ni aku 1st kawen,pastu niny.. Pastu rezal.. Coming soon insyallah Nazirah,Chaq,Fatin plak..

Open table lagi la nampak nya hehehehehehhe..


Adelia pun aku angkut sekali. Selamat la petang tu dia tidoq lama,so steady la xbuat perangai. Dengan uncle semua mau.. Lega mak. Makan pun tenang ja..


~~~~~~~~~

Hari kenduri sebelah bini rezal.

Segak bini dia.. Ni la orang kata jodoh,dulu depa memang kapel,pastu break... Last2 kawen.. Xsangka betei...

Time nikah yang join pali,capit,chaq ja.. Perempuan2 esok time kenduri baru join.



Kami follow rezal buat outdoor sekali hahaha.. Saja syok2..sebab nanti kenduri belah lelaki semua x dapat berkumpul ramai-ramai mcmni..



Boria plak aku dengan chaq n capit shaini.. Hitam.

Makan sedap gila. Lauk memang marveles la.. Siap ada orang goreng mee dengan koteaw..pastu ada kuih kg..

Adelia pun sangat la behave. Uncle2 rajin dukung rajin layan. Lega gila aku..

Kalau x jenuh aku sorang kena dukung.. Selamat kawan2 mau gilir2 hahahaha..



Lega weiiii..hahhaa.. Tine dah petang ni dia pun merengek juga sikit..sebab mengantuk... Bila uncle2 dukung mak pun boleh la selfie hahaha






Berpuluh gambar dok selfie,group selfie..
Seronok gila..

Gelak sampai nak pecah perut-perut.
1st time aku p kenduri sampai ke petang.

Next............




Jubah ni aku beli last minit dekat Giant,guna harga Mira,dapat la Rm50. Kain biasa,xsedap sangat.. Tapi berbaloi la juga..

Cutting princess kot.. Sebab dia bawah tu mcm kembang.gittewww...



Dah settle, balik rumah masing2.. Tunggu open table seterusnya pulak. Hehehe



Selamat menjadi suami orang rezal. Semoga murah rezeki dan bahagia dengan farhana.amin.


Aku harap,kita sahabat selamanya.. Semoga panjang jodoh persahabatan kita. Amin.



For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Ummi Bargain Shop --- Menjual Pakaian Muslimah Yang Breastfeeding Friendly. Murah Dan Cantik.

Hye





Ramai yang tengah cari baju yang Breastfeeding friendly selain dari jubah,kalau asyik pakai jubah pun boring juga kan.


Sekarang aku nak share 1 online shop yang jual baju yang cantik dan style. so tak ada la nampak kuno sangat..hewhewhewhewhew..

selalu ibu-ibu yang bf ni pening kepala pikir baju apa yang best nak pakai time menyusu..xakan nak pakai baju yang nak kena selak-selak dari bawah ye dak??? tak selesa dan rasa xbest..


serius baju-baju yang dia jual cantik cantik..dah cantik  tutup aurat pulak tu..
pastu harga murah ... pastu design dia up to date.


meh layan mata dulu..


lawa kan??
murah plak tu..
untuk satu set macamni baru RM125 after diskaun.











Cantik ke idak??
cantik kan??

design dia semua moden..
pastu semua cutting yang bagi ilusi kurus gittewwww..
labuh menutupi punggung.


yang lagi best setiap design ada sai sampai XL.
material kain yang tak jarang dan tak melekat pada tubuh.


xmau yang ada corak bunga macamni??
jangan risau..
yang plain pun ada..
warna memang booooom! meletop!!
cantik gila..





macamna?? cantik gila kan...
best laaaaaaaaaaaaa..

time aku dulu tak ada pun baju bf friendly yang design cantik macamni..



harga??
serendah RM49.


Beli 3helai diskaun!!
beli 5helai diskaun sampai 15% weiiii...


dah la murah,dapat diskaun pula..
best gilaaaa.


ni antara feedback dari customer Ummi Bargain Shop :-








boleh juga baca feddback dekat pages Ummi Bargain Shop.
Memang banyak feedback dari customer yang berpuas hati.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ummi Bargain Shop bukan sahaja menjual baju untuk mommy yang bf,baju untuk wanita yng tengah pregnant pun ada,nursing bra.. dan banyak barangan lain lagi.


untuk koleksi yang lebih sempoi, uoll boleh visit :-

facebook :: Ummi Bargain Shop


Trusted seller ye,so jangan risau.
anda order,anda akan dapat barang.


jom kita support produk tempatan dan produk yang mengajak kita menutup aurat.



happy shopping ibu-ibu yang menyusukan anak!!!




















For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com