Followers

Movie Review : Ruby Spark

assalamualaikum..



cerita ni layan gak...
xsarat mana...


cerita dia pasal sorang laki yang loser,yang xada kawan..xda gf...dia banyak habiskan masa dengan tulis novel..

dia banyak habis masa dekat rumah...so xda girlfriend..tapi dia selalu berangan nak ada awek yang sempoi...satu malam,dia mimpi...dia mimpi ada awek nama ruby datang sembang dengan dia...
beberapa malam dia mimpi pmpn yang sama..dia pun tulis novel cerita pasal perempuan idaman dia..


1hari, dia bangun tidur,tiba2 pmpn yang dia mimpi dan tulis tu,ada dalam rumah dia...
terkejut ok..

dia pun seronok la..sebab pmpn tu sebijik macam dalam novel yang dia tulis...
dia bawa pmpn ni jumpa family dia...tapi dia still dia..xbersosial..banyak habiskan masa dengan baca buku ja...tapi dia dah stop tulis novel pasal ruby...


sampai la 1hari,si ruby ni jadi boring dengan habit bf dia..dia rasa sunyi...so dia pun keluar bersosial dengan orang lain...tinggal laki ni...


ssampai la 1malam,ruby xmau balik rumah...laki ni pun sakit hati,dia mula balik tulis novel pasal rubi..malam tu dia tulis yang ruby akan balik rumah...


tup2 sampai ruby tu dekat rumah...start dari tu dia tulis balik novel..
last2 dia...ruby ni memang tak tahandah dengan perangai mamat loser ni...
dah la xubah perangai...tapi nak awek kawkawkaw punya perfect...
zzzzzZZZZzzzzz



last2,ruby ni hilang.....
dan baru la laki tu dapat pengajaran....


tamat.


hehehehe..

p la download,best...berbaloi tengok....

Ex boyfriend kembali.

assalamualaikum..


selepas 5-6tahun,tetiba ex aku dok mai message dekat facebook ..mai add friend  dekat facebook,mai follow dekat instagram...

aku bagitau Eli, "b..ex bf i Pm dekat fb.."


eli jawab " reply la..dia nk bermaaf maafan sbb raya kot.."


bengong..sentap aku tau..
aku donw gak la..rasa macam tak dihargai gittuuuuuu..
hahahaha


aku xreply..dan aku asyik la ulang cakap bendda yang sama dekat Eli..
n Eli still selamba badak ja suruh aku reply..dia datang tengok macam tu ja fb aku time aku tgh online..
pastu dah..

tak dak perasaan!!!!
huh!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


berhari0hari gak aku rasa down..rasa macam Eli xheran la ..
rasa macam aku xbawa apa-apa makna..Lulz.
emo ioll..


pastu sebab geram sangat..
aku reply message exbf aku tu..
sembang benda yang biasa-biasa..tanya pasal anak menakan la..tanya kawen ka dak lagi..
layan sembang dalam 10min gitu...
sampai la dia dok buat nak flashback balik benda lama2..


aku terus stop!
dah malas nak layan...

aku bukan jeneh ex bf boleh jadi kawan..
gittewww..
aku layan sebab bengang dengan laki sendiri ja..
hahahahha


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

malam tu,aku gtau eli..
aku layan message ex bf aku...
sebab aku geram dengan dia...

aku pun tanya eli,aku ni xbawa apa2 makna ka dkt dia..knapa dia mcm xgelabah pun..

maka jadilah heart to heart conv...
Eli pun explain...


dan..
sah memang aku ja yang emo dan sentap!
hahahahahhaa


~~~~~~~~~~~~


aku tanya eli,"u memang tak check ke fb dia lepas i bagtau ex i message..?"
eli : "buat apa nak check...buat sakit hati ja.."
kakakakakaka...sakit hati kewwww...

aku :kenapa u xp sound dia..sbb kacau bini u"
eli cakap : "buat apa i nak bising-bising,p sound ex u semua..i xyah buat semua tu..i kena cool ja..i dh try habis baik..kalau u nk p dkt dia..i ok..u y rugi.."


waaahhhhh!gittewwww...
konfiden k...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kali ke2,ex aku message lagi..
aku memang biaq gitu ja..
sbb dari message pertama lagi mmg aku xnak reply pun..


aku sayang Eli..sayang Adelia..
Eli laki yang terbaik dah yang aku ada..
aku xakan jumpa dah laki sebaik dia...


dan aku memang tak suka nak berkawan dengan ex boyfriend...sejarah biaq jdi sejarah..
aku memang tak suka flashback flashback..buang masa.


~~~~~~~~~~~~~~~

Eli dah terima baik buruk aku..
yang terima kawan-kawan aku..yang boleh bawa lepak dengan kawan kawan aku...semua kawan-kawan aku termasuk kawan lelaki,eli boleh lepak sekali,sembang sekali..


eli bukan jenis mengongkong dari zaman kami bercinta..eli ,dia support aku dalam apa ja aku buat....aku nak keja,ok..menghadap la dedua org cari keja kosong dekat internet..isi Spa sama2..nak berniaga online..cangak la dgn komputer cari dekat google..bawa p ambil barang..


Eli sangat la penyabar dengan perangai aku yang kuat emo..kuat bebai...kuat marah2..

tapi Eli bukan la kata perfect 100%..sama la macam aku kan...kadang ada gak benda yang aku xpuas hati..tapi aku jeneh luah lepas 2 3hari aku emo..
nnt tengok2 dia ubah...dia try bagi apa aku nak..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


kawen ni,bukan macam cerita dalam novel..
kawen ni banyak gak perit..tambah 5tahun awal..
kita nak kena survive dari segi kewangan..
nak kena belajar pasal sabar..

kalau stress,cari kawan yang sejantina untuk luah..cari ayah dan mak untuk luah..
sebab nasihat dari kawan sejantina dan mak ayah ni,xdak udang disebalik mee.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


aku cuma harap 1 ja..semoga Eli dgn aku dapat jaga perkahwinan kami ni sampai bila-bila.
kalau boleh,biaq mati ja yang pisahkan kami..gittewww...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kesimpulannya : jgn layan ex bf melebih-lebih,sebab kehadiran depa tu banyak buruk dari baik.
sejarah biaq jadi sejarah...xperlu nak flashback flashback. xperlu nak tunjuk caring..
sebab masa ada peluang dulu kenapa xjaga betul-betul.


hargai jodoh yang ada sekarang,semua di tangan kita...


bye!



Apa yang Best dan murah di BitterSweetnCo ?? Jom cikidout!

assalamualaikum..



Bittersweetnco ni online shop baru sebenarnya..
dia jual kasut budak-budak,kasut untuk mommy dan ladies..
barang untuk bento dan juga barang hello kitty.


bisnes dia bukan ready stock item..tapi pre order basis.
kena order dulu,bayar dan tunggu barang sampai.

yang bestnya, Bittersweetnco ni,uoll boleh bayar 2kali.
dah la harga murah...pastu boleh bayar 2x..
meroyan terus..ahahaha


jom tengok apa yang ada..


kasut kanak-kanak. kasut untuk kanak-kanak starting price RM45 hingga ke RM100
kebanyakkan harga RM45.

setiap design kasut,ada saiz dan ada tulis material kasut.
semua bebas dari kulit babi.
selamat untuk di beli dan bagi anak pakai.



RM45





RM45





RM85




RM65



RM56





RM45



RM45





RM45





RM70






RM65





RM76





RM52







RM60




RM90


best kan??
meroyan tengok..ahahaha
harga murah dan boleh bayar 2x.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jom tengok kasut mommy dan ladies plak..
untuk kasut kasut ladies n mommy,starting price dalam RM85 dan keatas.
hampir 80% item harga RM85.
boleh 2x bayar juga.













































mcmna??
best juga kan...
lepas ni akan ada banyak lagi kasut akan masuk..
untuk 1st batch ni banyak sneakers..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

item macam hello kitty pun coming soon.
bittersweetnco akan buka order pada 1hb hingga 14hb dan 16hb hingga 30hb setiap bulan.
order akan disubmit pada 15hb dan 31hb setiap bulan.


payment uoll boleh pilih samada nak buat full payment atau 70% deposit dahulu.
30% balance settle selepas barang sampai Malaysia.


barang dijangka akan sampai seawal 2minggu selepas tarikh order tutup atau selewatnya 3minggu selepas tarikh tutup.

jikalau item yang di order out of stock,pihak bittersweetnco akan refund semula duit anda.
gittewwww...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


so kalau berminat nak beli dan order,
sila follow instagram @bittersweetnco
dan boleh order melalui whatsapp 0192609886


happy shopping!!!!