iklan berbayar. 50/month








Muka tak malu.

assalamualaikum..


Aku bukan nak kedekut atau xnak kongsi or xnak bagi org lain berniaga.. tapi pls la...USAHA sendiri.. dan tolong letak rasa malu nak direct tanya org lain mana org tu dapat barang.. jgn pemalas dan muka xtau malu sangat k.

Google la sendiri... jgn sedap nak org suap ja..jgn nak jalan senang ja..sekarang ni apa2 info kita boleh dapat dari google..supplier2 pun dah cerdik bijak pandai dh iklan bisnes depa dkt internet..

kalau tanya setahun or 2 thun y dulu kot la aku boleh gtau..sbb tau time tu sussah nk google..sekarang 2014..dah nak masuk 2015 dah pun...

Aku ni berjaga sampai ke pagi buta kot cari... berbulan bulan cari lubang nak berniaga..

Hg senang2 ja mai2 trus nak tempat mana aku ambil barang niaga..

Aku dh pernah tlg org..bagi buta ja tmpt aku ambl brg..tp buat taik dekat aku..so aku dah serik nak buat baik.

Lagi pun dunia di hujung jari. Faham eh!.

Selamat maju jaya atas usaha sendiri ye.

Terima kasih. -- facebook.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


aku dapat PM dekat facebook lepas aku dah upload gambar-gambar barang niaga..


wujud manusia yang jenis nak senang,nak mudah..dan muka tak tau malu gini rupanya..
sebelum-sebelum ni pun ramai ja yang tanya macamni..


aku bagitau ja dulu..
tapi sejak ada yang buat taik dekat aku...
minta maaf banyak-banyak,aku dah benci nak buat baik dengan manusia yang jenis nak senang,nak mudah macamni.

aku dulu tahap buat entry,list mana tempat boleh ambil barang,aku ajar guna keyword apa untuk cari supplier secara online..
tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu pun ada lagi yang tanya siap minta aku tlg paste link sebijik2 ke dia..
apa punya manusia ni..malas!


Aku berjaga sampai ke pagi kot..berhari-hari,berbulan-bulan cari..
search dekat google...


lagipun bukan kita ni dok zaman batu...
dah nak masuk tahun 2015 dah pun..

xakan pandai facebook ja kot...
moron.
~~~~~~~~~~~

fyi, sebab aku xyakin lah rezeki tu di tangan manusia,maka aku usaha cari dan search sendiri barang yang aku nak niaga..bukan aku senang lenang p tanya orang .. dah tanya pastu orang xnak bagitau terus cop orang tu kedekut..
eh babinya perangai.


allah maha pemberi rezeki pada orang yang usaha..hg usaha hg dapat..
kalau hg terus2 buta gitu ja mai PM orang..tu usaha nak senang,sengal.


ni kira mcm usaha cara senang la ni kan..
malas nak usaha..so cari usaha cara senang..
tanya terus..orang suap terus..
MLM boleh la cara suap-suap ni..



sama macam hg nk exam,tapi hg malas nak baca buku sampai ke pagi buta,so hg tiru kawan hg..hg tanya kawan hg yang dah susah payah berjaga sampai ke pagi...
gitttewww la lebih kurang kan...

banyak cantik muka hg.

lainlah,sama2 cari,sama2 susah payah berjaga sampai ke pagi..
ok la nk share..
hg bgitau apa yang hg dapat..aku bagitau apa aku dapat..

ni hg sedap tidur,aku kena berjaga sampai ke tengah malam,esok hg bangun,hg terus tanya apa yang aku dapat..
ada depan muka aku,buku lima aku bagi.


ilmu or usaha bisnes ni,yang aku tau..kalau hg tanya pasal macamana nak kira untung,macamana nak settle problem customer..bab tu boleh la bertanya..itu memang ilmu..itu memang usaha..sebab hg usaha nak belajar..usaha nak tau benda-benda tu..

ni buta-buta kare ja mai tanya mana tempat aku ambil barang..
kalau muka xmalu mai direct tanya mana tempat hg ambil barang..itu bukan ilmu..
itu nak keja senang...
nak mudah...


hg tau x,aku ni berjaga sampai ke pagi buta,search...aku USAHA..hg ingat aku dapat barang-barang tu dengan 1klik ke...bodoh!


yes semua milik allah, allah pun suruh usaha...bukan senang lenang type ayat terus minta tmpt org lain yang usaha cari,k.

aku ni masuk forum-forum..baca apa yang org dalam forum tu share pasal bisnes yang depa buat..dekat mana kita boleh dapatkan supplier yang boleh dipercayai...
aku habiskan masa study pasal bisnes yang aku nak buat ni 3bulan.

sebab apa aku x direct ja tanya kawan-kawan aku yang dh lama bisnes barang china???..
sebab aku malu..sebab aku tau,orang yang jeneh usaha dari zero,dia susah nak share benda-benda ni..bukan sebab dia kedekut..tapi sebab dia nak kita ni pun usaha macam dia..

kalau dia dari zero...boleh berjaya...boleh buat..kenapa kita nak senang lenang ja tanya..
faham eh.


2 3 kedai jual barang sama,hg ingat kedai2 tu dok tanya satu sama lain ka mana dapat supplier???..semua sendiri-sendiri usaha tau cari supplier sendiri..

kesian betei dengan org yang komen2 tu,sikit2 terus nk hukum orang..guna nama allah..guna term2 agama sikit..
senang keja ampa kan..


bagus la usaha cara ampa,semoga maju jaya.

~~~~~~~~~~~~~


belajar pasal penat lelah usaha orang lain..
kalau setakat bisnes barang MLM,memang la ampa kena selalu sharing dgn orang pasal skim cepat kaya ampa tu...

Lulz.

dan aku sikit pun xrasa allah tu akan tarik apa yang aku dah usaha selama berbulan-bulan ni, disebabkan aku xbagitau  dekat mana aku dapat barang niaga dekat manusia yang  malas usaha,yang keja nak senang,yang nak jalan mudah....

hadam k apa yang aku tulis ni.

faham eh.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


please eh,sila la rasa malu sikit nak terus tanya mana orang tu dapat barang..
siapa supplier dia...
berapa harga dia dapat..


aku ni ramai gak kenal orang niaga..
tapi aku xpernah tanya mana dia dapat barang...
berapa modal dia..
sebab aku malu k..


sebab tu dulu,setahun yang lepas masa aku share mana tempat aku dapat barang..
kawan-kawan aku cakap aku ni baik..terlalu baik..

yala baiklah..sebab aku kesian..niat nak tolong..
tapi lepas kena taik dengan orang yang aku tolong..
memang fuck off la aku nak buat baik dah..


aku siap buat entry k,tapi ada juga yang PM  aku tanya n siap suruh copy link entry tu bagi ke dia..
terus aku bolayan..
apa punya manusia ntah..orang dah bagi senang,dia lagi nak senang..


lagi pun sekarang zaman semua benda di hujung jari,
supplier pun bukan bodoh internet dah..
so sila SEARCH GOOGLE.


~~~~~~~~~~~~~~~


kalau nak berniaga,tak da benda senang..xda benda datang bergolek kena kaki..
semua kena usaha..lain la hg bisnes MLM, memang ada siap dah kepala atas utk share cara nak cepat kaya..

kalau bisnes jeneh sendiri kena usaha..kena susah dulu...
senang lenang kemudian..


so good luck k.
lepas ni ada la tu yang cop aku kedekut..mengungkit..
mampus kau sana!k. faham eh.


TERIMA KASIH.





Bengkung Moden Ceaseran .

assalamualaikum..




CIRI-CIRI BENGKUNG YANG SESUAI UNTUK PEMBEDAHAN CAESERAN


1~Mempunyai reka bentuk V. 
Reka bentuk V bengkung adalah bengkung yang mempuyai rekaan bahagian bawahnya yang lebih lebar dari bahagian atas untuk memastikan bengkung kejap dibadan, tidak menggelunsur, tidak bergulung, berlipat atau bergerak

bengkung yang mempuyai rekabentuk v juga dimana adalah sebagai bantuan kepada tulang belakang buat ibu-ibu yangg baru lepas bersalin. Ia juga berkesan untuk menghilangkan sakit belakang yang dialami sewaktu mengandung dan proses kelahiran.


2~ Menggunakan velcro strap 
Velcro strap boleh dilekatkan di mana-mana bahagian luar bengkung mengikut keselesaan


3~ dibuat dari bahan bebas dari getah (Latex Free Material).
Bengkung yang dibuat dari bahan bebas getah adalah bengkung yang selesa dipakai kerana ia tidak menyebabkan kegatalan, menyerap peluh, tidak panas, lembut pada kulit dan tidak tebal.
Bengkung jenis ini juga dapat mengelakkan dari mengalami gatal2 & ruam pada bahagian perut


4~Melindungi bahagian yang dibedah
Bengkung yang dipilih haruslah dapat melindungi bahagian yang dibedah terutama sewaktu menyusukan bayi di posisi duduk. Bengkung perlulah bertindak sebagai pelapik dan pelindung tempat pembedahan. Ciri rekaannya juga haruslah membantu menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka.


5~tidak mengandungi dawai atau besi dibahagian tepi dan belakang
Bengkung yang mengandungi dawai/ besi akan menyebabkan rasa tidak selesa dan sakit dibahagian belakang. Ia juga akan menyebabkan kesakitan pada kawasan pembedahan.


yang ingin berkongsi,
Bengkung Moden Online
Puan Sara
0148371485

atau boleh terus ke instagram untuk baca pengalaman customer yang dah cuba bengkung moden ni.




selamat mencuba.



Sabun Marine Essence --- Must Try!

assalamualaikum..







Sabun Marine Essence BAGUS untuk :-

1- cerahkan ketiak dan celah-celah badan kita yang gelap.
2- hilangkan daki dan kesan gelap kat leher, siku, lutut dan buku lali.
3- kurangkan dan membantu untuk hilangkan gatak-gatal badan
4- antara ubat terbaik untuk kurangkan kesan radang eczema
5- kurangkan pigmentasi pada kulit muka dan badan
6- membantu kurangkan masalah jerawat belakang badan
7- melembutkan kulit
8-kurangkan parut
9- sabun yang beraura...
10- Menghilangkan panau


gerenti 100%,rasa fresh and energetic setiap kali lepas mandi dengan sabun ni.




Rumusan Khas Anti-Oksidan dan Minyak Asli:
-RAMUAN PERTAMA:
Gliserin. Bagus untuk melembabkan kulit, menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit supaya tidak mengeringkan kulit.
RAMUAN KEDUA:
Garam Buluh. Merupakan sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit. Anti bakteria, anti alergi,dan anti keradangan
RAMUAN KETIGA:
Ekstrak Liquorice. Berkesan untuk mencerahkan pigmentasi kulit, mengurangkan bintik-bintik hitam dan menjadikan ton kulit sekata
RAMUAN KEEMPAT:
Vitamin E. Bersifat anti oksidan dan anti aging. Membantu menyembuhkan kulit bermasalah dan rosak dengan berkesan.
RAMUAN KELIMA:
Tea Tree Oil. Harum dan segar. Selain daripada itu, ia juga anti bakteria dan anti kulat.
RAMUAN KEENAM:
Pheno-SFE. Terkenal dengan antioksidan dan anti aging.
RAMUAN KETUJUH:
Aloe Vera. Berkebolehan untuk menyembuhkan dan meransang pembaharuan sel kulit yang bermasalah.

HARGA : RM35/EACH
SEKOTAK (3PCS) : RM105






100% trusted seller.


selamat mencuba!