Followers

Kemalangan ngeri yang saya lihat.

assalamualaikum..




Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip.


Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu, barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. 
Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah.


Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit “Adoi!”. Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula.


Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. 


Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia. Lori itu bertukar menjadi robot Transformer. 


Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah.Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya.


Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit “Adoi..!” dan jatuh ke bumi. Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. 
Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. 


Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati.Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat laporan ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. 
Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati. 


Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati.


Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati..................




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lawak gila bila aku baca cerpen budak ni..ahahaha
katanya cerpen budak darjah 4.


imaginasi ganas gila. hewhewhewhew..

Sweet Escape :: Redang, Mutiara Resort.

assalamualaikum..


Redang ni plan dah lama..kononnya aku nak p ambil lesen diving sekali..tapi last-last,xdapat nak ambil lesen..sebab xda orang nak jaga Adelia,nak tggal xsampai hati. mula dah merajuk nak balik kampung tercinta hahahahha..last-last,aku ikut juga Eli.hewhewhewhew


Adelia pun excited..


gerak malam, pukul 11 dari rumah. kami gerak 2biji kereta.
Eli,aku,adelia,ejat sutrup,kabat,ketai,naning,ryna,suhaili..


drive dekat 8 9jam juga la..sebab sesat barat 
Ejat yang drive sorang-sorang..
aku dengan Eli giliaq2 tidur dekat belakang,sebab adelia kongker seat.
seksa gak la..


muka xmandi..xcukup tidoq..zzzZZZZzzz


2anak dara, 1mak dara.



naik la boat mcm feri kecik ni..45minit gak la..dan la tidoq..
Adelia pun tidoq juga..
jaga2 tengok dah sampai.



time sampai jeti marang tu,lapaq gila babun punya...xsempat nak makan sebab ngam-ngam nak kena naik feri tu..sampai Mutiara Redang,relax-relax sat.. pukul 12.30tghri tu,dapat la lunch.

bilik kami share 3orang perempuan. Eli tidur dengan member-member dia..
Adelia tidur dengan ibunya.


makanan dekat Mutiara Redang ni,biasa-biasa ja. sapa yang mai jeneh relax-relax..ok la..
makan tengah hari tu, depa masak
ayam sambal,ikan goreng,sayur kobis,nasi putih,buah tembikai,sambai belacan,air sirap.
sedaaaaaappppp la bagi aku.
mungkin sebab kebuluran xmakan breakfast.



pukul 3,Eli p diving,tinggal aku dengan Suhaili ja dalam bilik. Ryna p ambil lesen diving.
pas lunch tu,memang hentam tidoq la..ngantuk gila weiiiiiiii



selamat Adelia pun nak tiduq.


pastu sedaq dalam 3.30 macam tu,dok rasa pasepa bilik panas..sekali depa tutup aircond. 
bangun bawa Adelia main pasir.

bilik kami depan laut. so syok la..nyaman ja.



ini budak,suka plak main pasir dengan mandi laut. selalu dia takut.
kemain susah la wei nak ikat rambut dia.
ni pun dapat ikat sebab dia qalit main.

dia main pasir,separuh kepala dia ada pasir saja-saja..
-.-'

pemandangan depan bilik ioll.


mandi manda dengan Adelia sampai pukul 6lebih gitu..
sampai teketaq2 la dia mandi..
suka plak dia mandi..
mula-mula ja dia macam takut ..


pukul 7.30 gitu,dinner.

sementara tunggu dinner,dekat tempat makan tu,memang depa sedia roti untuk kita p makan. nak bakar boleh..nak buh sekaya boleh..buh tuna boleh..roti kalau habis,boleh minta..air panas dengan air sejuk memang sentiasa depa refill.


dinner,lauk macam lunch..cuma ayam depa buat sup..ikan depa buat sambal..
masa aku p ni,ramai umat manusia.. bila dah ramai,macam-macam perangai aku tengok..

jeneh jakun kebuluq makan sorang-sorang sampai 4ketul ikan pun ada..jeneh tak ingat orang belakang. bayangkan lauk habis..xckup untuk orang belakang. Kena tunggu masak lain..padahal ikut2 tukang masak tu dah masak cukup2..tapi sebab ada manusia perangai lahanat..terus jadi xckup..buat malu ja.



~~~~~~~~~~~~~~~~

habis dinner,datttttttttttttiiiiiinnnnnnnnnggggggggggg time!!!

hari pertama,dating depan bilik ja.
sebab adelia tak ada orang nak tengok-tengokkan..dia lena awal gila..
anak dara semua p dating dengan bf.

sembang-sembang kosong..
pastu tidur dengan aman gila!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hari kedua : snokeling.

hari kedua breakfast nasi lemak. sedap!
Tu pun aku breakfast dalam bilik ja,eli datang hantar makanan..cik adelia tidur..
eli pagi tu ada snokling pagi sampai pukul 1 gitu..


lepas lunch,aku pula siap-siap p snokling dengan suhaili,ketai n kabat. Eli jaga adelia.
1st time aku nak snokeling oi..ahahaha
jakun gila.



aku kan tak pernah nak snokeling,swimming pun xpandai..bayangkan masuk dalam air asyik terpusing ja..
babun gila!hahahaha
sampai boatman tu kata "ni washing machine ka manusia"..bodo tau!

HAHAHAHAHHA


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dah snokeling 1jam lebih,balik la kepangkuan anak dan suami..wahhhh!gitteww!

sambung mandi pulak dengan Adelia n Eli.


kemain la Adelia seronok mandi...siap kencing dekat tangan ketai dengan naning..hahahaha
rasa panas jaaaaaaa..

hari kedua,dating hampaq kain atas pasir,dok golek2 berdua..hahaha
adelia suhaili tolong jaga,sebab dedua tidoq awal.
syok mak apak adelia,dapat dating atas pasir..hahaha
gila dah lama kot xda masa berdua duaan.


golek2 atas pasiaq 2 3jam,sembang-sembang tengok langit..pastu balik bilik masing-masing.
wasap-wasap sat laki bini,pastu ZZZZZzzzzzzz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bilik yang aku duduk tu not bad la..sebab aku ok ja..

bilik dia xda meja atau heater..
memang koboi habis.


ni gambar bilik lama..masa aku duduk tu..depa dah buat lain..so elok la..
tapi kecik dan simple gila.

ada 1katil queen dengan 1katil single.
bilik aircond.
toilet duduk
toilet dia ok..xteruk..bersih la..
air pun laju ..

aku air panas Adelia semua refill dekat tempat makan.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


malam tu ada bbq.

tempat bbq,depan tempat makan.

malam bbq tu..biasaaaaaaaaaaaaaaaaa gila! hahahahha
ayam goreng kfc 2ketul,isi ikan bakar 1ketul,bebola ikan 3ketul sorang,hotdog 1..nasi goreng 
biasa gila kan..

aku dok bayang ada sotong..udang..muahahahha
tapi ok la..makan share2 sorang sikit..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


esok tu..gerak balik pukul 11 lebih dari jeti mutiara resort.
breakfast pagi tu nasi dagang lauk ayam..sedap nak mamp!

ryna america,aku,suhaili malu2 hehehe
aku sebaya ryna,suhaili tua 1tahun dari aku.
Adelia memang ngam dengan 2orang anak dara ni..dedua jenis suka layan budak.
mak adelia memang banyak relax la!hahahahaha



gambar ni suruh komando ketai snap..
hahahaha
serius gila muka komando ketai time nak tolong snap gambaq



dengan ryna awek naning



gemuk!
lengan manusia mana la yang aku pinjam hahahha



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

auwwwwwwmmmmmm!


gerak balik.



seronok la juga..even aku dengan adelia banyak nganga ja..ahahaha
tapi ok la..Eli pun bijak bahagikan masa.
kalau x..mmg aku merajuk la hewhewhewhew



jangan tanya berapa 1kepala dok dekat sini..sebab aku xtau..eli yang belanja.
huhuhuhuhu
cuma aku ras dalam RM350 kot 1kepala.


sekian,
terima kasih.
:)























Suke-shopping.com ,semua dalam 1 .

assalamualaikum..


suke-shopping ni,online shop yang menawarkan serba serbi gittewwwww...
semua ada..habaq ja nak beli apa secara online..



Pakaian wanita



Dress ni cantik.
100% cotton.




Baju ni ioll pun ada,warna oren ittewww
cutting dia besar,so sapa saiz M L gitu memang muat..
dapat sekali kain..
tapi aku pakai asing-asing.

kain dia cutting duyung,so sapa badan berendam n rendah macam ioll,memang pakai nampak ok..
xnampak pelik..








Pakaian dan jubah muslimah memang banyak..
rambang mata-mata tengok..



lycra skirt dia laaaaaaaaaagiiiiiiiiiii cantik-cantik.
harga murah ja wei..



telekung travel dan telekung lycra pun ada dijual dekat suke-shopping.com ,







banyak gsangat-sangat barang yang dijual tau.

pakaian lelaki dan perempuan serta kanak-kanak
buku islamik dan buku untuk kanak-kanak
gadget
makanan kesihatan
perfume
aksesori


al quran sekali dengan beg.


hijab untuk kanak-kanak



buku-buku islamik






makanan kesihatan





dan bannnnnnnnnnnnnnnnnyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkk lagi.



uoll boleh terjah sendiri.


atau terjah facebook


atau 

0164210029 / 0195735253

insyallah,memang berbaloi-baloi.
semua dalam 1 website.



happy shopping uoll!