iklan berbayar. 50/month




Pocoyo and the geng,Doc McStuffin N The Geng..Etc ---Plush Toys Murah.

STICKY POST
SCROLL DOWN UNTUK ENTRY BARU.



assalamualaikum..


kalini aku buka pre order untuk plush toys.
Pre order yang mengambil masa lebih kurang 2-3w selepas pembayaran dibuat.

Plush toys high quality dan insyallah berbaloi untuk dibeli.


tarikh pre order dibuka : SETIAP HARI.(Tiada tarikh tutup,anytime boleh order)
Order dan terus bayar.
dan aku akan terus submit order yang telah dibayar.


tarikh untuk barang sampai (ETA):-
Order 1hb bulan ini,barang akan sampai 1hb bulan hadapan paling lewat.
Order 15hb bulan ini,barang akan sampai 15hb bulan hadapan.
Order 25hb bulan ini,barang akan sampai pada 25hb bulan hadapan.



**All pictures are actual photos. But due to the different light and monitor setting, minor color difference maybe exist. Thank you for understanding. 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Pocoyo and the geng.

Size: 20cm(Tinggi)
Material: PP Cotton


RM50 FREE POSTAGE SEMENANJUNG



RM50 FREE POSTAGE SEMENANJUNG



RM50 FREE POSTAGE SEMENANJUNG


SET POCOYO N THE GENG.
RM140.00 FREE POSTAGE SEMENANJUNG



~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Sheriff Woody
Size : 36cm
material :PP Cotton

RM65 FREE POSTAGE SEMENANJUNG



Buzz Lightyear

Size : 30cm
material :PP Cotton

RM65 FREE POSTAGE SEMENANJUNG


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Princess Sofia The First



Size: 35cm
Material : PP Cotton

RM65 FREE POSTAGE SEMENANJUNG


Size : 50cm
Material PP Cotton

RM92 FREE POSTAGE SEMENANJUNG


~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Anna & Elsa



Size : 30cm/each
Material : PP Cotton

RM70 FREE POSTAGE SEMENANJUNG/each


~~~~~~~~~~~~~~~~~


DORA


Size : 30cm
Material : PP Cotton

RM50 FREE POSTAGE SEMENANJUNG


~~~~~~~~~~~~~~~

Marie Cat


Size: 27cm
material : PP Cotton

RM60 FREE POSTAGE SEMENANJUNG


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


DIBO

Size: 25cm x26cm
Material : PP Cotton

RM72 FREE POSTAGE SEMENANJUNG.




~~~~~~~~~~~~~~~~~
Doc McStuffin N The Geng



Dragon

Size : 30cm
Material : PP Cotton

RM63 FREE POSTAGE SEMENANJUNG



Sheep Lambie 

Size: 30cm
Material : PP Cotton


RM63 FREE POSTAGE SEMENANJUNG


Doc McStuffins

Sheep Lambie 

Size: 32cm
Material : PP Cotton


RM63 FREE POSTAGE SEMENANJUNG



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Untuk order boleh email

safiyyahosman@gmail.com

atau whatsapp

0192609886


untuk postage sabah sarawak add RM12












Muhammad Adam Rayyan ----Semoga terus kuat melawan cancer.

assalamualaikum..


muhammad adam rayyan..
kesukaan dan kesayangan semua orang..
Cucu dan anak sedara yang sulung dalam family kami..


Nama dia pun aku yang bagi..
sebab nama ni maksudnya baik.


Dia aktif,jarang sakit..
cakap banyak..pandai ambil hati...
dan sukaaaaa dengan motor..
Suka buli adelia juga..
hahaha.


Awal tahun ni,kakak aku dah mula hantar dia ke sekolah.,
umur dia baru 3tahun++ time tu..

start masuk sekolah,dia dah mula demam xkebah..
on off demam..

sampai la satu ketika,dia xboleh berjalan..
time tu on off demam dia dah hampir 2-3bulan berlarutan.
mak dia plak tengah sarah pregnant anak ke2.

bawa ke klinik,doktor cakap kurang zat.
last,masuk hospital.

Doktor still cakap demam biasa.
tapi depa xbagi balik sebab nak pantau adam..
demam adam xnak kebah-kebah.

doktor ambil darah segala..
still tak tau apa yang tak kena sampai demam dia xkebah..
sepanjang duduk hosptal,on antibiotik.

time ni,kami 1family terkejut dan pelik.
dia duduk ward hampir 1bulan sampai la kakak aku selamat bersalin.
dan bawa balik ke sungai petani,stay dengan mak aku.


makan kek tok masak. time ni memang selera dia dah ok.
time ni ingat dia dah sembuh,sebab hospital bagi balik..
tapi kalau kita tengok dari gambar pun memang boleh nampak adam sangat-sangat kurus..
pucat.. berat dia time ni 12kg ja..


sampai la 1hari,papa dia balik dan bagitau,doktor suruh refer hospital sungai petani,sebab kemungkinan besar adam KENCING TIKUS.

doktor kata mungkin kena di sekolah,
mungkin dia main pasir dekat sekolah..
sebab tu demam dia xkebah..


masuk hospital besar sungai petani,on antibiotik semula..
sepanjang masa update dengan kakak aku keadaan adam..

allahuakbar..
tak tergambar dengan kata-kata.

kesiankan adam..
kesiankan kakak aku yang tengah dalam pantang..
kesiankan abg ipar aku yang terpaksa terkejar-kejar jaga anak dan isteri..

sedih.



adam budak kuat,still tersenyum..
tak meragam pun..




Darah adam jadi rendah,dan sentiasa kena topup darah.
time ni kami 1family still ingat adam kencing tikus.
doktor buat macam-macam ujian.
ambil darah berkali-kali..

sampai la doktor cakap, depa nak operate adam untuk ambil kelenjar dekat tengkuk dia..
untuk uji kelenjar tu..samada cancer atau apa..
sebab time tu virus-virus kencing tikus ni dah clean dari badan adam.
tapi demam dia still dok on off..


Aunty piya sayang adam.
semua orang sayang adam.




Time ni memang adam xada upaya pun nak berjalan..
kemana-mana kena dukung atau tolak atas kerusi roda ni..


kakak aku terpaksa ambil cuti tanpa gaji,papa adam pun terpaksa ambik cuti dan MC.
mak dekat kampung terpaksa kadang ambil cuti untuk takeover jaga adik adam.


start dari doktor operate kelenjar adam, doktor confirm adam cancer tulang stage 4.
tulang-tulang kaki adam,tulang belakang adam dah habis kena makan dengan sel-sel jahat cancer tu..
sebab tu adam xboleh nak berjalan.asyik nak baring ja...



time ni berat adam makin turun,mungkin sebab dia stress duduk hospital lama..
dia xlalu makan apa-apa.

serius memangis aku  tengok gambar ni..betapa berlainannya fizikal adam yang aku kenal dulu..
sedih sangat-sangat.

aku balik kg 1minggu,tapi sepanjang tu aku xada kekuatan nak lawat dia dekat hospital.
aku xkuat.
aku takut,


~~~~~~~~~~~~~



Dekat nak raya kami 1family dapat tau adam kena buat kimo sebab memang dah 100% confirm memang adam cancer tulang..dan cancer adam meang confirm dah stage 4. Kimo kena buat dengan kadar segera dan dos yang tinggi kata doktor.

1st kimo adam b4



umur baru 3tahun...dah kena alami benda ni sorang-sorang.

adam dipindahkan ke hosptal besar penang.
abg ipar aku dah start keja,terpaksa kakak aku tinggal adik adam untuk mak jaga.

dan,
pertama kali ayah call aku,dan ayah menangis.
pertama kali dalam hidup aku dengar ayah menangis teresak-teresak.


betul orang kata, kita akan jadi kuat bilamana hanya itu yang kita kena pilih.


~~~~~~~~~~~~~~~~~

masa hari raya haritu.
adam hanya boleh berdiri macamni ja..
itu pun sekejap-sekejap.
nak berjalan,kita kena pimpin dia..

start confirm yang dia cancer,hari-hari kena ulang alik ke hospital untuk ambil darah dan cucuk untuk cairkan darah.

HARI-HARI.

kalau harini pergi hosptal,platlet rendah,kena tahan ward.
macam tula hidup adam sekarang.


time ni adam dah start kimo.
lepas 2kali cycle kimo,doktor terus bagi cadangan untuk buat kimo pod.
kena operate dada untuk letak kimo pod.


dia suka senyum.
adam hebat.


bila dekat rumah.
sekarang adam dah nak masuk kimo cycle ke 5,bila dah buat kimo,nampak perubahan besar.
adam dah boleh berjalan,makan pun dah lalu..
berat dah makin naik.
alhamdulillah.

kami 1family pun makin kuat dengan dugaan ni..
makin boleh menerima takdir untuk kami 1family.




Baru-baru ni birthday adam,kemain suka dia..
benda putih dekat badan dia tu,itulah kimo pod.

kening rambut memang dah xada langsung.
kulit badan dan muka pun dah lari jauh dari dulu.




menangis sebab mama lambat sampai hospital.


cukup dah umur adam 4tahun bulan oktober ni.
allah dah takdirkan adam jadi anak syurga dan anak yang kuat semangat.


sentiasa tersenyum,sentiasa mudahkan kerja mama dan papa..
adam anak yang hebat..
anak sedara yang hebat..


~~~~~~~~~~~~~~~

gambar latest adam rayyan.
diambil 2 3hari lepas.


kami 1family,xnak minta duit sumbangan atau apa-apa,
cuma kami minta doa-doa yang ikhlas untuk adam.

doakan muhamad adam rayyan bin mohd nasir cepat sembuh dan terus kuat melawan cancer.




semoga mama dan papa adam juga terus kuat dan tabah.
semoga ada rahmat yang besar untuk kakak aku sekeluarga.



amin.








Respon kawan-kawan baik aku bila..................

assalamualaikum..



 2 3malam yang lepas,aku macam emo gila..HAHAHA
so saja-saja la bagitau member-member kata "ioll love uoll semua.."
kahkahkah..

terus semua respon macam apa ja..
lawak plak..

tapi memang sungguh la aku sayang depa-depa ni...
depa-depa ni antara manusia yang memang sentiasa ada bila aku susah..






respon masing-masing macam keharommm..
ni geng2 merapu..
hahahaa




kawan-kawan aku ni suka kata aku xserius...
memang la aku kuat merapu...

merapu dalam iman,







dah dok sembang sayang-sayang..tiba2 tanya pasai aloy..
ahahahah


terus semua lagi kata aku merapu... n xserius..



HAHAHAAHA
bodo chaq!
xtau plak aku aleutoo tu i love u hahaha..
bengong!

patut chaq senang dapat awek budak sekolah..
ayat lain macam..
HAHAHAHAHA






hahahaha
capit tu kira nak suruh kenen awek ja..
dah la aku sekarang dok jadi agent depa cari jodoh...



syok gak dapat jodohkan member-member,nanti bila jumpa ada la bahan yang boleh kita usik-usik...gittewwwww




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
depa-depa ni kawan aku masa aku sek men pinang tunggal dulu..
walau pun kawan sampai form 2 ja..tapi tu la..
jadi baik..

form 3 aku pindah sekolah lain,so sepanjang tu aku hanya keep in touch dengan nini ja...
yang lain memang tak contact langsung pun..

lepas dah habis sekolah,lepad dah masuk poli baru contact balik dan jadi rapat sampai sekarang.



capit yang pakai baju hitam ni..aku kawan dari tadika..
kami 1kg..
ingat lagi dulu2 aku ajar dia makan bunga raya time balik dari tadika..
tapi dia langsung xingat pasal tu!
dok kata aku mohong..
hahahha

padahal dia telan banyak gak la kelopak bunga raya tu...
aku siap ajar doa kot..
ahahahha




ni 2hari b4 aku kawen...
depa belanja makan dan siap beli kek..
aku orang 1st yang kawen dalam group ni...

tapi time ni xramai yang boleh join pun..
berapa kerat ja..

tapi makan tetap makan.
aku plak yang pilih lauk..depa bayaq..
hahahahaha

syok ah!pilih buat pala..kena dekat RM300++ kot..
HEWHEWHEWHEW





ni p berjimba main boling dekat mana ntah...
aku xingt time ni dah kawen ka belum..
tapi memang dah tunang semua la..

masa aku mengandung,aku teringin sungguh2 nak makan steamboat..
time tu eli kan dekat sepang,depa depa ni la gigih bawa aku p makan..

memula plan nak makan steamboat flaminggo ka apa ntah..
aku baca alamat macam dekat area seberang jaya...
kami pun p la seberang jaya...
pusing 2 3x,xjumpa-jumpa stemaboat yang aku nak makan tu..
sekali tgk betul-betul alamat...
tgk2 petaling jaya!!!!

hahahahahaa..
tapi selamat xkena bahan time tu sebab tgh mengandung kan..selamat,selamat.
depa pun bawa aku p makan dekat perda..
makan jonhny..
hewhewhewhew

pastu pakat dok gelak pelan-pelan.
hahaha

bpdp betei..



ni time buat makan-makan dekat rumah aku..
semperna niny nak kawen...
niny orang kedua kawen..

time ni aku buat soto..satey..
kek semua beli juga..
time niny ni,best sebab ramai boleh join...
semua ni kawan-kawan sek lama masa form 1-2.




yang baju kuning dgn baju purple,hijau yang sebelah baju merah tu kawan dari sekolah rendah juga..
yang lain semua kenal time form1..


ni masa hari aku kawen..

semua pakat gila bergambar..
tunnguuuu sat..
sat ja pengantin perempuan terus join..



orang mai tengok pengantin,aku lari sat p berjimba snap gambar macam orang gila dengan kawan-kawan..
tinggai pengantin laki ja dekat dalam bilik..


semua bawa hadiah,sebab aku paksa!!!
HAHAHAHAH

asyik la berzikir tiap sorang kena bawa 1hadiah,xmau share2..
tu yang belambak2 hadiah pinggan mangkuk aku dapat..
ahahahha

tq uoll..



tu nampak OP aku dok tgk..
kemain lama aku dok luaq time ni..
hahahhaa




tahun ni pakat nak kawen habis dah...
niny yang nampak mata ja tu pun dah anak sorang dah..
lepas ni nazierah...pastu pipah...
hekal yang baju hitam sebelah aku pun dah selamat jadi suami orang..
fizah pun baru selesai jadi isteri orang,,




dasarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gila bergambar!
hahahahaha


ini paling latest..
xramai boleh join..
nanti try repeat..


lama dah xjumpa yang lain-lain...
harap pasni ada rezeki boleh jumpa lagi..
amin.



i love uoll!!!!