18 November 2016

Saya Sayang Staff Saya.

Assalamualaikum.
Hello.

Isnin & Selasa haritu, bawa staff Purebysafiyyahosman p tidor dekat Lexis Penang.

Saja reward depa, sebab keja makin teruk..makin banyak. So nak bagi fresh sikit mood depa.. Aku dengan Eli setuju nak bawa.










Gambar awal tahun ni..

Alhamdulillah. Lancar. Walaupun depa sesat barat. Hahahaha.. Depa p dulu Penang, sebab depa plan p Bukit Bendera. Aku dengan Eli n Adelia terus ke Lexis.

Bilik sebelah-sebelah ja. Senang. Kak ana bawa anak, kak su bawa anak menakan, Zainab ja bujang.


























Lexis ni best dan tenang. Dapat pula bilik tingkat 21. Memang tenang la.

Merasa la depa tidur sini. Sebelum ni aku la dok certa pasal p tidur sini.. Tu yang boleh terpikiaq nk bawa depa bagi rasa apa aku rasa pula hehe..











Depa pukui 1.30 pagi ajak aku sauna hahahaa.. Selamat aku dah beradu.. Kalau x memang join dh.. Boleh selfie2.. 😂😂

Happy sangat tengok depa happy. Masing-masing balik dari Lexis semua tiduq xsedaq apa hahahaah..

Rabu masuk keja macam biasa.. Mood pun ceria ja.. Hehehe..

------------------










Sekarang.. Order memang memberangsangkan dari stokist, agent & customer.

----------------

Selalu aku dengan Eli dok belanja depa makan ja.. Ni la kali pertama bawa p enjoy mcmni.. Next plan nak bawa p Pulau pula kalau ada rezeki lebih.

Zainab sensng sebab dia bujang..hehehe.. Dia on sedia.. Kak Ana dengan Kak Su la.. Kna follow waktu depa juga..

Nanti bertambah lagi 2 orang.. Jenuh plan date yang sesuai..hahaha

-------------------








Ada orang kata kenapa aku dok bagi staff reward sedia-sedia.. Belanja makan la.. Produk y ada terlebih pun dok bagi depa bawa balik.. Xrugi ka??

Ntah la..aku dgn Eli xrasa rugi pun.. Sebab kami pun terhutang budi juga pada Kak Su, Zainab & Kak Ana. Termasuk la ex staff kami, Nazihah.









Depa ni kerja bagus. Depa buat opis kami macam rumah depa sendiri. Kebersihan depa jaga.. Kerja pun xberkira..

Xkan la gamak kami nak berkira dengan depa.. Xgamak wei..

Setakat belanja makan bagi depa happy.. Bagi rasa seronok n selesa dengan kami , akan jd rugi? Mesti la xrugi.

Kita tak pernah rugi pun buat baik dengan manusia.

Contoh terdekat, ayah aku sendiri. Ayah aku baik gila-gila sampai kadang aku xboleh nak hadam hahahah..

Tapi bila pikiaq-pikiaq balik, segala kebaikkan yang ayah buat pada org lain, mungkin Allah balas dan bagi semula kebaikkan tu pada anak-anak dia.

Anak-anak dia so far hidup alhamdulillah, walaupun xboleh lari dari ujian, tapi hidup makin elok. Ada saja rezeki yang datang.

Ayah aku, hg buat la tahana apa pun dekat dia, dia steady..boleh sembang ..senyum salam mcm xdak apa..

Aku y kadang hangin hahaha.. Kawan baik dia susah, dia sanggup bagi moto skali geran2.. Punya la nk senang n mudahkan kawan dia..

dulu aku xfaham.. Tapi sekarang aku faham. Buat baik dengan orang,mudahkan org, happykan orang xpernah rugi.

Xdapat balasan dekat kita, dpt balasan dekat anak kita, adik beradik kita. Mak ayah kita or sepupu sepapat kita n kawan kawan baik kita..

So jawapan aku untuk soalan atas tu, aku dan Eli xrasa rugi. Rezeki y kami dapat sekarang ni, terselit rezeki staff Purebysafiyyahosman juga.

Dan semoga depa pun dapat pahala juga sebab bantu kami buat produk yang xmemudaratkan orang lain. Amin.

---------------
Harapan aku pada depa, semoga depa kerja dengan aku lama & kalau boleh besar dan berusia bersama-sama kami jua.

Insyallah.
Kita hanya mampu merancang, selebihnya perancangan Allah yang lebih baik.


------------------

Bye.
Semoga hari ini lebih baik dari semalam.


17 November 2016

Hye! Jumpa Lagi!

Assalamualaikum.
Hello. Lama la xupdate blog. Nak update asyik tertangguh ja.. Sempat layan fb berapa minit gitu ja.

Hidup semakin hari semakin bz. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah bagi untuk kami sekarang ni. Serius xsangka.

Aku banyak simpan gambar konon nak upload dekat blog.. Tapi tula.. Xdan wei..

Penat gila-gila. Penat otak. Penat badan. Tapi kena jadi steady la kan.. Ini jalan yang aku pilih.

So alhamdulillah, aku dengan Eli dah dapat beli kereta baru guna akaun company.

Terpaksa tukar kereta sebab plan 2017 adalah tahun untuk rekrut agent dan stokist. So nak buat tour ke seluruh negeri jumpa agent & stokist.







Duit muka kereta. Kereta pun dah masuk 2hari dapat & guna. Mula tu nak ambil kereta secondhand ja.. Tapi sebab serik kena tipu dengan salesman sebelum ni, malas dah la..

Pasal kes kena tipu tu pun dulu aku nk up entry tapi tu la bagai dikata..xdan..

Kami simpan duit haritu, dalam bulan 5-6 kot xsilap, simpan sikit-sikit duit berniaga untuk beli van. So beli la. Cash. 27k. Salesman tu sembang kemaih gila.. Nak repair itu ini..betulkan itu ini kononnya... Last2 cekelat angin. Memang tertipu. Melayu sama melayu pula tu.. Memang bullshit la cerita la..

Van tu pun kami dok repair sikit-sikit. Sebab guna untuk angkat barang dari rumah aku ke office. Dulu boleh la 3-4basket ja.. Sekarang busuk-busuk 15basket kuning tu.. Setakat sekarang, memang berjasa banyak dah van tu..

Kereta pun kami confirm nak beli bila kami start buat planning untuk 2017, fyi bila masuk bulan 10, kita dah kena siap dh planning untuk awal januari 2017 tau.

Dekat 3minggu juga urusan kereta ni pun. Tapi syukur sangat lepas loan. Sebab masa apply ssm kami ngam-ngam setahun.

-----------------

Lagi pun orang sekeliling pun dok kalut suruh kami tukar kereta. Yala.. Nampak lekeh kan naik kereta Iswara tu.. Faham-faham. Tapi kami happy. Aku rasa kalau sebab plan nk tour satu malaysia tu sampai sekarang ni kami pakai Iswara tu lgi hahaha..








Kereta kami ambil Alza advance ja.. Eli ikut hati nk ambil kereta ala-ala Vida kahkahkahkah... Alza ni pun bagi aku dah elok gila dh.

Rasa macam xcaya..sebab aku xaim pun nak tukar kereta.

-----------------

Settle dah bab kereta. Kereta Iswara tu kami jual pada yang memerlukan. Sayang nak jual.. Tapi dari biar buruk mcm tu ja..lagi sayang.

Kereta Iswara tu aku beli dengan kak Lily harga Rm2500.. Aku jual dengan harga Rm1000.

Overhaul..tukar segala mak nenek dah.. Kira org y beli ni insyallah selesa. Dan macamana kak Lily dengan Abg Lokman buat dekat aku dgn Eli, mcm tu juga kami buat pada owner baru.

Niat aku dgn Eli nk tolong ja abg dengan kak Ina yang nak beli kereta kami tu..Dan semoga Kak Lily & Abg Lokman akan dapat pahala juga dengan apa y kami buat ni.

Semoga sikit sebanyak, kereta tu dpt ringankan beban & senangkan kak ina & suami dia. Kak ina pun ada baby kecik, p mana-mana naik moto ja.

Sebijik la macam aku dengan Eli tahun lepas.

----------------

Habis bab kereta..

-------------------







Production semakin bertambah. Alhamdulillah. Dan aku dengan Eli pun start 22.11.2016 dah start busy hingga lah 12.12.2016 nanti.

Sekarang ni 70% kerja memang staff yang handle. 3org untuk production, sorang untuk sales & sorang untuk admin & acc.

Dan aku pun tengah cari kedai untuk aku sewa, sebab nk upgrade. Nak upgrade xboleh alamat dirumah dah.. Tapi sampai sekarang masih xada rezeki lagi.

So masih di opis sedia ada. Rumah yang aku jadikan opis ni pun dah tak boleh tampung dah. Nak pula sekarsng sekali production dekat-dekat 1k pcs dah.. Buat secara berperingkat la..

Dan sekarang ni memang ikut sukatan betul-betul. Sebelum ni banyak gak amal jariah yang berlaku dari segi timbangan berat produk. Now memang kira betul-betul. Yang sebelum-sebelum ni aku anggap sedekah.

Paling obvious lipscrub, dulu main buh ja.. Sekali rupanya Rm15 untuk 65g hewhewhewhew.. Now memang ngam-ngam. 42-43g sekali penutup utk Rm15 lipscrub. Isian 30g selebihnya berat jar n penutup.

Lega gak la, dlu aku juai melebihi sukatan, kalau kurang..tobat rasa berdosa gila..ni dah terlebih aku halalkan. Rezeki customer Purebysafiyyahosman.

------------------------







Produk baby alhamdulillah, mendapat sambutan, walaupun agak slow tapi barang hari-hari jalan. Dan sekarang tengah slow-slow collect testimoni.
































Di HQ baby produk memang dah habis. Insyallah start buat bila fc oil semua habis dibuat. Dijangka 21.11.2016 ready batch ke2 untuk produk baby.

Aku memang buat sikit-sikit. Test market.

Gittewww...

Dan dalam perancangan ada last 2produk nak dibuat. Sekarang tengah tunggu packaging sampai. Dan akan ada produk yang akan di berhentikan productionnya.

Pastu dah xbuat dah produk baru. Nak ligan marketing dan all out dengan agent & stokist pula.

------------------

Bukan senang nak handle stokist. Agent pun hq ada ambil tapi sangat-sangat sikit. Ada la kot 3-4org agent bawah JQ. Aku memang tegas bab pengambilan agent & dropship. Stokist pun sama.
.
Sometimes xboleh nak jadi manusia y semua org suka. Kalau baik sgt lembut sgt, kena pijak kepala.. Bila tegas.. Org xsuka..

Tapi aku try jadi makin baik dri hari ke hari. Walaupun kadang-kadang emo..penat wei huhuhu..Ni pun aku rasa aku dah banyak berubah. Kalau aku y dulu ..mmg naya hahaha..

Kdg org xnak jwpan bodoh dari aku..tp soalan dia bagi soalan bodoh.. Xka aku naik angin.. So far angin sepoi sepoi bahasa jala..

N Aku try follow pendapat stokist & agent juga. Tiap pendapat depa bagi, aku tulis. Mana yang aku fikir boleh follow aku cuba follow untuk kesejahteraan bersama.

Macam depa request sample. Aku ambil masa nk buat sample. Bila sales depa mcm truk.. Aku ikhtiar juga buat sample.

Bukan utk hq semata-mata, tp nk tlg depa boost sales depa sendiri. So buat sample utk depa boleh up sell.

Sample diberi percuma dengan syarat yang simple. Nampak la memberangsangkan. Alhamdulillah.

So pada yang buat pembelian Rm100 inc postage, boleh request sample percuma dekat stokist atau agent ok. Dengan HQ pun dapat juga.

Dan kalau awak return customer, tak yah tunggu pembelian Rm100, berapa awk beli pun awak layak dapat sample juga. Boleh minta dengan stokist atau agent yang selalu awk beli ok.

So far sample ada sample foot soak &fc mask, insyallah soon sample lip scrub pula. Insyallah.

Huihh! Panjang dah entry aku ..


Ok la sambung lain kali.


Good night.
4.00pagi entry ni ditulis.

7 November 2016

Purebysafiyyahosman - Release Produk Baby.

Assalamualaikum semua.
Hello.

Ok lama xtulis blog. Padahal banyak benda aku nak cerita.

So after beberapa bulan akhirnya baby punya produk siap. Alhamdulillah. Larat buat 3produk ja.





Dan produk baby yang aku buat ni memang untuk fokus untuk sihatkan kulit baby &toddlers.

Dan boleh guna seawal umur 3bulan keatas. Newborn baby xboleh. Sebab ada new born baby yang xboleh nak tolarate dengan EO walau pun EO yang aku guna memang sesuai dengan baby.

New born baby ni kulit dia masih elok, sihat, so kita jaga ja sebaik yang mungkin. Jangan la dok tempek lotion kimia... Sabun yang bbuih gila-gila.. Sian kulit dia.




Macam aku cakap, aku menjual Purebysafiyyahosman ni bukan semata-mata nak duit or nak ligan duit. Tapi nak bantu orang.

So apa y xboleh aku cakap xboleh. Memang banyak sumber yang aku baca memang new born baby sangat xdigalakkan untuk didedahkan dengan sebarang eo atau fragrance.

So Purebysafiyyahosman.BABY hanya boleh digunakan bila baby awak dah umur 3bulan.




Ada yang tanya, boleh hilang parut ke?
YES! Boleh. Tapi kena konsisten. Pakai healing balm dan baby oil, insyallah. Hilang parut.

Masa buat produk baby Purebysafiyyahosman ni, target aku nak bantu baby atau toddlers yang ada kulit sensitif, eczema, kudis atau gatal2.

Nak kuatkan kulit depa. Bila kulit kuat, susah la depa nak jadi gatal-gatal, kudis or eczema.




Kulit depa dah xjadi sensitif. Siapa yang anak sensitif sampai nyamuk gigit pun xboleh, memang wajib beli Purebysafiyyahosman.BABY

So bahan utama aku banyak guna adalah : madu.

Madu sangat power untuk kick bakteria, kick fungus.. So automatik bye bye la kudis, bye bye eczema & bye bye gatal-gatal!

Lepas tu madu ni dia bersifat memerangkap udara ke kulit. So kulit akan jadi lembab ja. Xkering dan xbersisik.




Madu memang power wei.... Pastu aku campurkan dengan chamomile blue punya eo & minyak calendula.

Bahan yang aku guna ni memang untuk soothing kan kulit baby dan toddlers.

Kira memang fokus untuk cantikkan kulit, sihatkan kulit dan kuatkan kulit baby awak & toddlers awak.

Dari body wash & shampoo hingga la ke baby oil & baby healing balm.


Baby Organic Bodywash & Shampoo (Organik) Rm45. 100ml.
Bahan : Aqua, Organic Sunflower Oil, Organic Coconut Oil, Organic Glycerine, Pottassium Citrate, Honey Extract, Organic Pal Kernelate, Palm Kernel Acid, Pure Lavender Oil, Pure Chamomile Blue Oil.
.
Cara Penggunaan : Pam 1-2pam, dan jadikan ia sebagai sabun badan atau shampoo.
.
Fungsi :-
1. Melembutkan kulit bayi dan kanak-kanak tanpa memudaratkan.
2. Rambut mudah terurus.
3. Tidak menyingkirkan protien dari kulit baby & kanak-kanak.
4. Tidak mengeringkan kulit.




HoneyChamo Baby Oil. Rm40 50ml
(Natural) Rm40 50g.
.
Calendula Oil, Golden Jojoba Oil, Honey Extract, Sweet Almond Oil, Coconut Oil, Wheatgerm Oil, Sunflower Oil, Vit E Oil, Oat Extract, Pure Chamomile Blue Oil.
.
Cara Penggunaan : Pakai selepas mandi atau dimana jua anda berada. Titis 2-3titis minyak HoneyChamo, warmkan dengan tapak tangan, dan urut ke seluruh badan atau kawasan eczema/gatal/kudis.
.
Fungsi :
1. Melembabkan kulit baby & kanak-kanak dengan lebih selamat. (Tidak mengandungi bahan bertoksik.)
2. Melegakan iritasi & eczema.
3. Anti bakteria & fungus, menghalang gatal2 pada kulit.
4. Menghalang kulit dari kudis, eczema & fungus.
5. Menyembuhkan luka yang ada pada kulit.
6. Tidak melekit & pori-pori tidak akan tersumbat.




Baby Calendula Balm. Healing & Nappy. (Natural) Rm40 50g.
Bahan : coconut Oil, Calendula Oil, Organic Shea Butter, Beeswax, Golden Jojoba Oil, Vit E Oil, Pure Lavender Oil.
.
Cara penggunaan : Pakai selepas mandi atau dimana jua anda berada. Ambil dengan hujung jari, warmkan dengan tapak tangan, dan sapu pada kawasan nappy atau pada kawasan yang ada eczema/gatal/kudis.
.
Fungsi :
1. Melegakan luka atau kemerahan akibat terlalu lama memakai pampers.
2. Merawat kawasan eczema/kudis atau gatal.
3. Sangat lembut pada kawasan pelipat/ area nappy.
4. Mempercepatkan luka kecil sembuh.
5. Anti radang.
6. Mengelakkan kulit baby atau kanak-kanak jadi kering dan bersisik.
7. Tidak melekit. Tekstur sangat la ringan.
.

==================
Ketiga-tiga produk baby yang aku buat :-
Tidak mengandungi drying alcohols.
Tidak menggandungi pengawet & parabens.
Tidak bertoksik.
Tiada kandungan SLS.
Tidak menggunakan sebarang pewarna & pewangi tiruan.
Tidak mengandungi bahan kimia merbahaya.
Bebas dari sisa minyak & silikon.

.
100% Homemade. Handcrafted & safe for your baby.
.
Change NOW.
Homemade & handcrafted product in Sungai Petani,MY.
Think Natural Think Us, Purebysafiyyahosman.BABY
.
Jangan lupa follow INSTAGRAM Purebysafiyyahosman.BABY ok.





Bye!

21 October 2016

Siapa Nak Iphone 7 32gb Secara PERCUMA?




LUCKY DRAW GUNA & MENANG Purebysafiyyahosman!

.
YEAR END LUCKY DRAW GUNA DAN MENANG START NOW! BACA STATUS INI HINGGA HABIS KALAU ANDA TAK NAK RUGI!
.
Anda tau tak anda berpeluang memenangi IPHONE 7 & IPHONE 6???!!
.
---------------
.



Hye semua orang! Purebysafiyyahosman akan mengadakan lucky draw akhir tahun. GUNA & MENANG!
Easy to WIN. Pejam mata pun boleh menang babe!!
.
Step dan syarat utama yang perlu anda follow adalah :-
.
1. Anda cuma perlu beli mana-mana product dari Purebysafiyyahosman dengan minimum Rm30 dalam 1resit/1order (tak termasuk postage)!!!!
.
**Penyertaan boleh melebihi 1kali. Awak nak join SERIBU kali pun boleh 😁😁 -- step ni sangat digalakkan. Lagi banyak penyertaan, lagi tinggi peluang untuk menang!
.
Contoh :
Awak beli total barang Rm60 (tak termasuk postage), penyertaan anda dikira 2x. Faham? Makin banyak penyertaan anda, makin tinggi peluang untuk menang!!
.
.
2. Setiap pembelian anda, kami akan masukkan nama dan no fon anda ke dalam "LUCKY DRAW BOWL" .
.
3. Lucky draw ini akan berlangsung pada HARI INI hingga hujung tahun(tarikh tutup akan diberitahu kemudian).
.
4. Lucky draw ini valid sekiranya anda beli melalui HQ, Stokist, Agent, Drosphip & Vendor yang sah sahaja.
.
Order melalui HQ : +60194163319 / PM / DM
.
Order melalui Stokist & Agent : @stokist.purebysafiyyahosman
.
Offline order : @vendor.purebysafiyyahosman
.
5. Jika order melalui stokist, agent, dropship -- stokist, agent, dropship yang akan submit nama, no fon anda ke HQ utk join lucky draw ini.
.



6. Jika anda beli di vendor butik, sila whatsapp resit pembelian anda ke +60194163319 sebelum tamat lucky draw.
.
7. Cabutan lucky draw ini akan dibuat secara live feed di FB page HQ Purebysafiyyahosman.
.
8. Hanya 2 orang pemenang utama akan dipilih!
.
9. IPHONE 7 untuk pemenang pertama, Dan IPHONE 6 untuk pemenang kedua!!
.
.


Syarat kecil yang anda wajib patut patuhi :-

1. LIKE page Purebysafiyyahosman & follow Facebook founder Safiyyah Binti Osman.
2. LIKE status ini.
3. KOMEN " saya nak " & TAG 3 rakan anda.
4. SHARE post ini di wall anda.
.
.
REBUT PELUANG IPHONE 7 & IPHONE 6 IDAMAN ANDA SECARA PERCUMA HANYA DI PUREBYSAFIYYAHOSMAN.
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016