10 September 2017

Hello! Saya Kembali!

Hye.
Assalamualaikum.

Weh lamanyaaaaa dah tak update blog. Macam biasa banyak nak cerita. Tapi itulah. Kadang otak letih. Jadi malas nak bercerita.

Kehidupan aku, Eli & Adelia alhamdulillah, baik-baik ja. Turun naik macam manusia biasa.

Adelia pun dah sekolah. Dari tak pandai menulis dan tak pandai pegang pencil..sekarang dah pandai. Tulisan pun makin elok.

Bila nak bagi adik ke Adelia? Ntah la. Ada masa rasa teringin nak tambah anak. Ada masa rasa cukuplah seorang.

Sebolehnya nak all out dgn Adelia. Nak bagi kehidupan yang bagus untuk dia. Nak kepong dia dari anasir jahat 100%.

Aku pun sentiasa doakan Adelia punya takdir. Semoga takdir Adelia semuanya yang baik-baik walaupun mustahil akan jadi semua yang baik-baik.

Kalau pikir pasal takdir, memang menakutkan. Aku xnak takdir Adelia macam aku. Kdg benda ni yang buat aku takut nak anak lebih dari 1.

Ntah la........

=================

Latest update pasal pcos aku, alhamdulillah dah baik sepenuhnya. Baru-baru ni scan. Dah tak ada telur kecik-kecik yang tak jadi tu.

Keputusan pap smear aku pun normal. Happy me!

Dan aku pun dah masuk bulan ke2, diet. Bulan pertama aku buat diet atkins. Masuk bulan kedua, aku buat diet kira calori. Makan juga nasi. Tapi ciput ja.

Workout/senaman buat macam biasa. 4-6km atas treadmill. Basikal 30minit-1jam.

So berat dah turun. Now jadi 64kg. Loss 6kg. Alhamdulillah.

====================

Bisnes? Bisnes macam biasa. Ada turun naik. Adat berniaga. Tapi langsung tak melemahkan semangat aku dan Eli.

Eli baru settle 5hari kelas dengan Dr Azizan Osman. So kami rombak dan betulkan apa yang masih tak betul.

Proses pembelajaran yang tak akan berhenti. Banyak dan jauh lagi perjalanan kami satu team.

Staff yang tinggal semua yang dibayar gaji tetap + sorang part time.

Bisnes orang nampak macam senang kan. Tapi hakikat dia, pening kepala. Tapi inilah jalan yang dah dipilih.

So kena happy dan all out buat semuanya.
Alhamdulillah.








Bye.
Have a nice day guys.💋

7 July 2017

Hidup Ni Kena Redha Sentiasa

Hye.
Assalamualaikum.

Lama tak menulis. Entry pasal raya tu pun terperam dekat seminggu+ juga.

Macamana life aku sekarang?
Ok-ok saja alhamdulillah. Syukur. Cuma penat la sikit sebab Eli kan operate kepala lutut dia sebab jatuh. ACL.

So banyak benda aku kena buat sendiri. Tapi now dah dekat 2bulan dah, so banyak benda juga dia buat. Lipat baju..bagi mandi Adelia.. basuh berak Adelia. Basuh pinggan.. dia dah buat pada minggu ke 3-4 gitu. Kemas rumah pun dia dah start buat dah. Bawa kereta pun dah boleh. Alhamdulillah.

Aku style tak boleh sangat orang merengek2. Buat sakit terok2. Lulz. Sebab aku masa berpantang pun xda la merap teruk2. Banyak benda aku usaha buat sendiri.

So bila dia sakit, aku mmg banyak benda suruh dia buat sendiri..now dia dah bawa kereta dah. Legaaaaa haha..




Gambar Adelia tolong ambil. Hihi..







==============

Baru-baru ni ajak ayah teman aku buat kerja. Ayah tolong bawa van sebab aku xpandai bawa van.

Banyak benda sembang dengan ayah. Aku jenis suka pendam perasaan. Tapi dengan ayh, aku banyak la bercerita. Luah perasaan.

Ayah dok pesan " kdg benda yang kita rasa tak elok utk kita, tapi sebenarnya elok utk kita.. hg bykkan bersabar & redha."

Aku pun balas " ayah pun kena faham, mungkin ayah rsa benda tu xelok utk saya..tapi sebenarnya dia elok utk saya..."

Pastu dedua diam. Hahahaha.. Mesti ayah kutuk aku dlm hati. Ketegaq punya anak..ada ja jawapan nak menjawab hahahaha..

Sometime rasa macam nak bagi masa berhenti. Hahaha..nak lari jauh-jauh. Tapi nanti rindu Adelia n apak dia pula. Kan hahaha..

Ada kawan pernah tanya aku " piyah pernah rasa down tak? Rasa macam nak give up?"

Aku xreply soalan dia masa tu.. aku biar ja sampai sekarang.

Aku manusia. Mestilah pernah. Tapi itulah.. manalah kita boleh lari dari semua tu.. Nak tak nak, kena hadap dan move on. Kuatkan hati sendiri. Pujuk hati sendiri. Pujuk diri sendiri. Be brave. Be strong. Itu ja pilihan yang kita ada.

Walaupun makan masa, tapi time heals everything. Benda ni aku start pegang sejak aku umur 19tahun. Time heals everything. Sakit sekarang bkn bermakna sakit selamanya.

Mana benda y masih boleh tolak ansur, tolak ansur ja. Selagi tak bodoh, gerak ja kedepan.

Hidup perlu diteruskan.
Semoga hidup kita semua dipermudahkan.
Amin.

Bye.
Assalamualaikum.




- Posted using BlogPress from my iPhone

28 June 2017

Selamat Hari Raya Semua!

Assalamualaikum.
Hye semua. Lama gila xupdate blog. Banyak benda nak cerita. Tapi tak tercerita.

Selamat hari raya semua. Semoga semua sihat-sihat belaka. Aku tahun ni raya turn sebelah aku.

Syok la kan. Hehe.. so macam tahun-tahun sebelum kawen, bila raya pertama memang always kami 4beradik raya dengan mak.







Tahun ni dapat berkumpul sekali. Tahun depan, Tat ja beraya dengan mak. Sebab tahun depan aku kena raya belah Eli dulu.







Anak cucu mak. Isteri tat ja xda. Sebab tat lari sat dari rumah mentua dia mai rumah mak untuk snap gambar hehe..

Sehari sebelum raya memang busy la. Tolong mak. Pikah banyak tolong. Aku tolong potong sikit2 ja hahahaha..

Mak buat laksa. Cucuq udang, kek oren 2biji, kek coklat 1biji. Sup tulang, gulai daging..







Ketupat mak mentua tat bagi.






3beradik ni syok la main. Rumah tok luas. Lari p mai p mai.. Adam lepas buat radio ni, dia macam lemah sikit. So banyak baring ja.

Jalan pun terjengket2. Kencing pun sakit. Sian dia. Haritu dia teringin nak buat kek, so mak & mak dia pun layankan ja. Buat. Bagi dia kacau semua.

Selamat la Sarah & Adelia pun bagi kerjasama. Tak kalut nak p kacau apa yang Adam dok buat.

Adam dah buat radioterapi. Sebab kanser tu datang semula. Sekarang ni buah pinggang dia dah rosak sebelah. Mata pun sat bengkak sat surut.

Kesian dekat dia. Uolls doakan la mama,papa & Adam kuat ok.

Nak tengok perkembangan Adam yang latest, boleh ke facebook mama Adam. @afiqah Osman ok.

===================






Tema tahun ni, merah cili ang ang hahahaa..
Semua idea Eli. Aku last pakai merah adalah masa zaman kuruih & bujang dulu ja. Huhu






Ni ja gambar 1family. Tak banyak gambar tahun ni. Aku xberapa sihat. Mood pun kelaut .

Semoga kita sempat jumpa lagi tahun deoan.
Aku doakan ampa semua sihat & dimurahkan rezeki sentiasa. Amin.

Bye.
Assalamualaikum.


Posted using BlogPress from my iPhone

21 May 2017

Nak Beli Kereta. Doakan Kami.

Hye!
Assalamualaikum.


Harini aku bagi peluang pada seorang penjual kereta under perodua untuk share beberapa tips yang berguna untuk orang yang xtau menahu tentang proses pembelian kereta.

So aku kenalkan Cik Zura.



Zura & suami.

Zura now bekerja sebagai sales advisor di Perodua Laguna Merbok.

So jom! Baca.

================

Jom saya kongsi kan proses pembelian kereta secara ringkas dan mudah difahami ...

PROCEDURE PEMBELIAN KERETA BARU ...

1- JUMPA SALES / PM SALES ADVISOR
buat perbincangan tentang apa yang anda ingin tahu dan tanya sehingga anda faham

2- PENYERAHAN DOCUMENT
Segala document yg diperlukan diserahkan kepada sales advisor utk dihantar kepada pihak bank. (Penyerahan boleh dibuat melalui whatsapp )

3- BANK
pihak bank akan membuat panggilan / call anda utk interview. Keputusan loan akan diberitahu selepas 2-3 hari bergantung kepada sevice bank

4- SIGN AGREEMENT
tetapkan tarikh dan masa utk berjumpe officer bank bagi memeriksa jumlah loan , interest rate dan tempoh pinjaman , jika setuju boleh sign

5- BUAT PEMBAYARAN
Pastikan jumlah yang perlu dibayar dengan sales advisor termasuk downpayment , booking atau bayaran lain

6- ORDER KERETA
Pada peringkat ini anda tidak akan terus dapat kereta tetapi perlu menunggu dalam masa seminggu sementara sales advisor selesaikan pendaftaran kereta anda.

7- DELIVER
kereta pilihan anda telah pun sedia untuk dihantar oleh sales advisor kepada anda.




================

Kepakaran Zura adalah dapatkan stok yg paling cepat , loan paling tinggi dan interest yg rendah tau. Best kan.

KENAPA PERLU BELI KERETA DENGAN ZURA?

URUSAN PERTANYAAN DARI WHATSAPP (cepat & mudah)
PENGHANTARAN PERCUMA SELURUH SEMENANJUNG
FULL LOAN DISEDIAKAN
STOK TERSEDIA ADA
DAPAT DISKAUN TINGGI
TAK PERLU BAYAR DUIT BOOKING
FREE GIFT YANG BANYAK
DAPAT KERETA DENGAN CEPAT
SALES ADVISOR YG BERPENGALAMAN
HIGH TRADE IN VALUE
RAPAT DENGAN OFFICER BANK
.


.
Kalau anda ada masalah seperti di bawah
" NAK BELI KERETA TAPI ADA MASALAH DENGAN ........."

gaji cash tapi ada potongan epf atau socso
tiada budget downpayment
basic rendah tp ade elaun / OT / komisen
nak trade in kereta lama dengan harga yg tinggi ?
baru bekerja (skim graduan )
risau dengan penipuan sales man
pernah cuba loan tapi gagal


Zura akan membantu jika anda ada masaalah seperti diatas tau. Jangan risau.

============================
PROMOSI 2017

~ Myvi 1.5 SE (manual)
With GearUp & Without GearUp
Stock 2017 *RM3,800*

~ Myvi 1.5 SE (auto)
With GearUp & Without GearUp
Stock 2017 *RM3,900*

~ Myvi 1.5 advance (auto)
With GearUp & Without GearUp
Stock 2017 *RM2,200*

*..........................................................*

~ Bezza 1.3 Premium (manual)
Stock 2017 *RM1,500*

~ Bezza 1.3 Premium (auto)
Stock 2017 *RM1,500*

~ Bezza 1.3 Advance (auto)
Stock 2017 *RM1,500*
*............................................................*

~ Alza Standard S (auto)
Stock 2017 *RM1,300*

*..........................................................*

Hubungi Zura cepat-cepat.

017-4066646

017-4066646

017-4066646

FREE GIFT MENARIK DARI SAYA

TINTED
TOUCH N GO
PETROL
SUN VISOR
UMBRELLA
ANTI SLIP MAT
CAR PERFUME
CAR CHARGER
H/P HOLDER
STEERING LOCK
ROAD TAX HOLDER
SAFETY TRIANGLE
FREE SMART ASSIST
SHOPPING HOCK
FREE 5 YEAR WARRANTY

DOCUMENT YG DIPERLUKAN
salinan ic & lesen memandu
slip gaji 3 bulan
penyata bank 3 bulan atau penyata KWSP

Hubungi segera whatsapp / call

AZURA 0174066646

AZURA 0174066646

AZURA 0174066646


Bye.
Cepat contact Zura tau.
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016