iklan berbayar. RM70/month




Bisnes apa yang aku nak buat..........

Hye


Dah masuk minggu ke 3 aku duduk rumah jadi surirumah yang nganga saja..hewhewhewhew.. Serius rasa gabai...biasa ada keja yang aku kena buat..pastu dah jdi rutin buat keja rumah laju2,layan anak laju2..


Sekarang semua keja rumah aku buat slow n steady gittewwwww...sebab dah xada bisnes sendiri..byk gila kot masa terluang.

Rasa pelik juga bila asyik nampak atasrakcollection dekat wall aku hahahaha.. Rasa pelik sebab bukan aku y dok update dia..gitteeww


Now aku cuma niaga kecik2...pastu tolong intan sikit2..


Aku tengah pikir nak bisnes apa plak lepas ni... Haritu dah ada idea...tapi mcm xkonpiden plak nak run idea tu...

Sementara ni aku ingat nk rest dulu kot...tunggu ilham yang betul2 datang...huhuhu


Tak risau sangat sekarang sebab belanja banyak jimat sejak pindah.

Kereta pun dalam proses nak jual..siapa nak beli hilux auto,grey colour,mileage 90k++,tahun 2011..boleh call 0126139394 atau whatsapp kalau nak tengok gambar.Nak jual RM73(boleh nego). Kereta hilux ni aku mmg just guna utk angkat barang niaga ja..xada angkt or guna utk keja2 berat ka hapa..


Belanja Adelia pun sekarang dah xkeluar banyak macam dulu..sebab susu formula dah xminum..pampers pun sebulan++ tahan sebab dah kurang minum susu..kalau tidak belanja Adelia saja dalam Rm300++(susu+pampers)..sebab biasa apak dia akan beli 8pek susu dengan 2pack pampers gitu..


Sewa rumah pun dah murah. Sebelum ni Rm650..sekarang Rm380 ja.. Huhuhu.. Internet astro semua xpakai dah.. Jimat banyak uolllll..


So tenang juga la hati aku ni walau dah xdapat nak tolong Eli mcm sebelum ni.. Sebelum ni kalau apa2 xcukup..aku tolong tambah..gitteeeewww la selama kawen ni..kalau aku kena tambah melebih2 Eli akan ganti balik once dia dah dapat gaji..sbb aku kira dia hutang kahkahkahkah..


Cuma sekarang aku dah xboleh la nk shopping macam kena rasuk hahahaha..semua kena jimat.


Sini yang bestnya barang basah barang kering murah kaw2 wei.. Ikan segar2..udang sotong ayam semua elok2..kalau makan kedai pun murah gila tau..

Haritu kawan eli belanja makan satay 50cucuk,soto semangkuk,nasi ayam kukus sepinggan,nasi ayam sepinggan,4jenis air... Rm50 ja uollllll...

Pastu aku dengan Eli pernah makan kedai abe abe siam ni.. Nasi putih 1,paprik daging,telur dadar,tomyam,kerabu pelam,2air..Rm14 ja.. Hahaha..gila murah..xcaya aku tau..


Sini ikan siakap saiz sederhana comel2 tu Rm6/sekor...ikan elok mata fresh..baru angkat naik dari laut.. Ikan termenung lagi la murah...fresh plak tu.. Sukkkkaaaaa gila aku tau kalau p shopping barang basah..


Semoga tahun ni,tahun yang baik untuk kami suami isteri. Semoga rezeki Eli murah sebab banyak bersabar dengan perangai aku. Amin.



Bye.


For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Selamat Pengantin Baru Abang Chik & Nadia.

Hye

Weekend haritu family sebelah Eli ada majlis besar. Abang kepada eli nikah dekat hutan melintang,Perak.


Hari jumaat pagi tu kami dah gerak ke sana dari Klang. Guna jalan dalam. Before gerak tu p beli baju untuk pakai time majlis dulu sebab nak sedondon. Warna pilihan adalah warna Gold.

Aku beli dress ada labuci2 segala hahahaha.. Itu ja baju yang ada..harga boleh tahan mahal Rm200..selamat la kena sponsor so jimat dulit ioll. Eli beli baju melayu sehelai.




Panas lit lit oi... Sepanjang perjalanan alhamdulillah selamat dan lancar.

Family Eli sewa homestay dekat hutan melintang tu,nama homestay tu marzaouq ka apa ntah.. Serius selesa gila wei..Rm70/night. Bilik selesa ya amat.. Persekitaran bersih. Family eli sewa semua blik.. Kira semua family kami jala situ..besssttttt...


Malam jumaat tu nikah.

Dengan 2x lafaz sah bergelar suami isteri. Taniah abg chik n nadia... Yeeaaayyyyy!! Pasni aku dh ada geng sebaya..tp kna panggil kakak leeewwwwww ke Nadia hahaha..

Nadia diet nampak banyak turun badan dia.. Taniah Nadia sbb usaha gigih nampak hasil..segak uoll malam nikah n hari kenduri..

Adelia time ni ntah ke mana dah..seronok dia main dengan abang2..lari2 loncat2..


Esok tu Hari kenduri sebelah Nadia.


 Start bila la aku nak mula make up muka aku sikit, rasa xconfident... Rasa mcm nak masuk kelas gak nanti2 belajar make up.. Hehehe..bogel ja muka aku p kenduri..lain2 semua make up tau..


Dah siap2.. Snap gambar lu.. Gold uoll.. Baju ni aku dapat pakai saiz 38..selalu baju bajan aku saiz 40 gitu... Tak tau la berat y turun atau baju tu yang cutting besar.. Aku xtimbang dh lama sebab penimbang aku pecah berderaian time pindah rumah haritu..

Eli suruh pakai gini.. Redha jala sebab aku memang langsung dah xada heel..tapi agus gak la pakai gini sebab hari kenduri tu hujan,so kaki aku selamat dari basah kena lopak air..


Adelia ja pakai tshirt,sepupu dia semua baju kurung,baju melayu..dia bukan mak ayah xbeli..tpi dia xmau pakai..makanya bagi ja dia pakai singlet,kasut dengan seluar panjang..nak melompat dengan abang abang pun senang..


Dah macam hari raya plak pakai sedondon dengan eli hahaha..



Eli direct suka pejam mata kalau snap gambar bertiga huhuhu


Sebahagian yang ikut rombongan pihak lelaki. Ni xsampai separuh tau..suku pun belum.hahaha.. Keluargabelah eli besar sebab tok wan dia kawen 2.. Ni sebelah ibu pertama..tapi ramai y xdapat join.. Sebelah ibu pertama pun ramai.. Ni suku xsmpai ni..


Aku sampai sekarang xberapa na kenal lagi sepupu eli..sebab ramai sangat..

Habis majlis,kami pun gerak ke Lumut. Nak mandi pantai. Kami gerak ke Pantai beringin.

Mandi sampai maghrib lepas tu gerak ke rumah pak njang. Makan nasi segala...


Terima kasih mak njang paknjang jamu nasi walaupun lauk ikan goreng dgn kobis horeng n sup ayam..3pinggan ioll makan..hahahaha


Selamat pengantin baru abg chik n Nadia. Semoga bahagia hingga syurga..




Bye

For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com