iklan berbayar.






Luni Collection Iphone6 Lucky Draw.

Hye

Scroll-scroll ig nampak kak lily tengah buat lucky draw utk follower dia n customer. Menarik gila oi..

luni collection beroperasi sepenuhnya dekat instagram,dah xda dah dekat facebook.

Semua handbag yang luni jual adalah Original,tapi reject.gittew..
Reject pada part-part yang xnampak.

Servis memang puas hati.
aku beli handbag dari kak lily since 2012.

Kalau siapa yang nak cari handbag 
mango(MNG)
charles keith

Boleh terus ke Luni collection kalau nak barang ready stock.

barang ready stock sila terus ke instagram @lunicollection.

Kalau nak barang pre order,boleh bayar 2x sila la ke :-
luni.elegantia untuk pre order handbag mango.

sila-sila..
boleh bayar 2x uoll..

~~~~~~~~

So jom join iphone6 lucky draw dari Luni collection.

Sapa yang beli pre order pun boleh join..yang ready stock pun boleh join.

Syarat-syarat nya :-
ni syarat-syarat untuk join lucky draw tu.


Selamat mencuba.








For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Kuah Kacang Instant Terbaik --- Order Dibuka Sekarang Untuk Open House.

Hye


#kuahkacangTERBAIK

ORDER UNTUK KUAH KACANG INSTANT  DIBUKA SEMULA!! Meh order meh.

Sesuai la pada yang nak buat open house. Atau jamu tetamu dirumah selepas balik dari kg.

100% tiada bau hapak.
100% menggunakan kacang baru.
100% stock baru.

Insyallah sedap dan lazat.

Bolwh klik link dibawah untuk tengok feedback customer yang dah pernah cuba kuah kacang instant ni,Feedback kuah kacang instant sedap

Kalau nak tengok banyak lagi feedback customer,boleh terus ke instagram @safiyyahosman.shop

Semua ada dalam instagram safiyyahosman.shop
Cara bancuh..
Feesback customer..
Resepi..
Mcm-macam la ada..

~~~~~~

Harga : Rm18/450gram
Postage : Rm7/450gram semenanjung.
Postage : Rm10/450gram sabahsarawak.

Beli lebih dari 1bungkus,postage akan dikira semula.

Boleh order sekarang.
+60192609886(whatsapp/sms)












For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Selamat Hari Raya! Raya Dirumah Mertua.

Hye

Dah raya ke-5 baru nak up entry pasal raya. Aku dah selamat sampai dekat kampung aku sendiri. 4hari beraya di kampung Eli dan rumah mentua.

Seronok raya sana. Yang xseronoknya aku xsehat. Tidur xcukup. So mood memang agak kelaut la.

Aku lega banyak,aku xda masalah bab turn berhari raya. Sebab dari awal-awal kawen dah bincang. Dan aku manusia yang sukakan "perkataan "adil" dalam semua perkara. Dari sekecil-kecil perkara sampai ke besar-besar perkara. Dan aku xmandom hahahaha..dan rezeki aku dapat suami macam Eli..y xguna kuasa veto sampai tahai cibailll.

Xboleh fair boleh blah..gitteww konsep aku. Hg ada family..aku pun ada family..Guna term agama utk sedap diri sendiri pun boleh blah kedasar paling dalam..gittewww.

~~~~~~~~

Raya pertama-- Eli p solat raya,aku kisahkan Adelia dan bersiap. Pastu aku sambung tidur dengan baju raya hahaha..sebab aku telan ubat selesema. Memang gone laaa tidur xsedar apa.

Pukul 2gitu bangun,tolong mak katty hidang makanan,basuh muka..pakai tudung..tunggu Eli balik sembahyang jumaat.

Terus gerak p rumah Ismail(kawan eli),aku suka kalau p rumah ismail ni..sebab dia n bini dia sangat la peramah. Aku xla jadi kayu..boleh layan bersembang sekali.



Mael & bini dia hidang bihun sup. Sedap.
Kuih raya pun semua sedap-sedap.

Time p rumah mael ni,Adelia ikut. Tapi dia tidur..so biar ja dalam kereta.


Lepas tu terus ke rumah marsha..kawan Eli juga. Tapi aku xturun..Adelia dok lena lagi..lepas tu terus cargas balik sebab nak konvoi ramai-ramai ke kampung abah dengan mak katty.

Dekat rumah arwah tok n tokwan belah abah.
Eli panggil tok jauh.

Xcukup korum time ni..abah tengah qalit sembang dekat dapur.
Chik raya belah mentua dia..

Maka aku pun laju-laju p dapur panggil abah.
Cakap nk snap gambar ramai-ramai.
Laju la abah join.

Family abang M pakai baju hijau.
Family kak ju pakai biru.
Family aku pakai hitam.
Family kak awa pakai biru nk ke hijau.
Mak abah pakai xsedondon. Hahaha



Selfie berdua.
Curlassss sangat edit gambar hahaha


Mula-mula ja berjaya menahan diri dari makan gila-gila..lepas tu kelautan dalam la hahahahha


Dgn abang romly hahaha
Dia kata aku myanmar..kojaq gila.

Ni la kalau suruh dia ambil gambar..
Xpernah yang elok.


Ni round keberapa ntah.
Tu sambal bakso kak Ema(SIL) buat.
Ya tuhan sedap gilaaaa ..
Sup tu mak katty buat. Pun sedap.
Memang wajib ada kalau aku balik kampung.
Aku suka sup mak katty dgn abah buat.
Tersedap di dunia sup depa.

~~~~~~

Lepas beraya dekat kampung,terus balik.
Badan penat gila.

Dok sat mandi,relax-relax dengan abah,mak katty,kak awa(SIL),Eli.. Kak jue dgn abg sharul xda..bawa bebudak jalan-jalan.

Dok la sembang-sembang.
Sembang pasal adik beradik sampai la ke soalan cepuemas dari aku.
"Macamana abah tackle mak katty, bercinta dengan mak katty".. Hahahaha

Mula mak bangun sebab malu kot..hahahaha..
Pastu abah pun buka cerita dari A sampai Z..

Mak pun join siap bawa keluar gambar lagi..hahahaha

Cerita dia macamni :-

Abah masuk askar tahun 1970,tahun 1974 abah balik kuala kurau,lepak-lepak dengan kawan dia..kebetulan Mara ada ada buat 1lot bangunan utk orang kampung berniaga.

Mak pula buka kedai jahit dekat bangunan mara tu..so abah pun naik la basikal,p bangunan tu..pastu terpandang kedai jahit mak.

Dan terpandang mak.
Gittewww..

Terus abah berkenan. Dalam 3-4hari kot abah tanya pakcik yang berniaga depan kedai jahit mak, mak tu solo ka..ka tunangan org..

Pakcik tu kata xtau..padahal pakcik tu nak sailang bagi ke anak dia..tapi abah kata..abah lagi lajuuuuuu..hahhaha

Abah p jumpa mak,konon-konon nak tempah baju batik. Kakakaka..

Mak pun ambil ukuran semua.
N abah pun time tu la bagi nama penuh n alamat abah dekat sarawak.

Seminggu lepas tu,surat dari mak pun sampai wakakakaka..laju -laju.
Abah kata surat mak sebenban dok ada..
Tiap minggu sampai 2surat.
Hahahaha

Kami memang pakat gelak la..
Abah kata mak pandai buat ayat jiwang..

Ada 1gambar tu mak bagi ke abah..
Mak tulis " jgn merenung lama-lama,takut nanti jemu" 

Pastu abah cakap,mak pernah tulis "biarlah hidupsusah makan garam dengan nasi pun,janji kita hidup bersama.."

Hahahahahhaha..jiwang..berdekah-dekat gila kami dengar. Sebab abah nampak mcm kasar..mak katty nampak pendiam..tapi boleh tahan juga depa bercinta.hehehe

Pastu ada kes apa ntah,abah kata mak gtau dia nak terjun laut..terus mengelupur abah balik kampung jumpa mak.

Padahal ada Rm10 ja duit time tu..cukup untuk buat tambang ja..tapi abah balik juga..

Aku cakap la ke abah "besa la abah..kuasa cinta..hahahahahhaha"

Abah pun gelak berdekah. Hahaha

Akhirnya depa selamat diijab kabulkan. Kenai tahun 1974,kawen pun tahun yang sama.
Kekal sampai sekarang.
Dah 40tahun dah..

Surat cinta pun mak still simpan.
Cuma mak xmau tunjuk.hahaha

~~~~~~~~

Esk raya kedua tu, malam still sambung sembang dengan abah time zaman abah muda.
Abah dok bagi aku tengok album sambil cerita pasal dia dulu-dulu.

Abah dgn mak katty jenis pandai simpan dan jaga barang lama-lama. Gambar-gambar abah n mak,memang masih dalam condition yang bagus.
Kagum aku tengok.



Abah muda-muda memang hensem.
Kulit putih,mata sepet,tinggi kurus,pakaian kemas..p mana pun pakai kasut sarung.

Mak memang muka melayu habis.
Kulit mak macam kulit Eli.
Eli banyak ikut muka mak..
Mata bulat n redup.
Rambut curl..

~~~~~

Tamat la sudah sesi raya belah mertua ioll.
Dan aku pun dah ada dekat kampung sendiri.

Duduk sini sampai awal bulan8.
Sebab aku ada exam nanti.
Hope ada la rezeki baru.


Bye!
Selamat hari raya.






For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Selamat Selamat Selamat Hari Raya!!

Hye

Baru settle kemas bag baju,walaupun xconfirm lagi nak balik kampung hari apa. ZzzZzzzz..

Aku xberapa ada mood sangat bilq dengar Eli cuti cuma Jumaat,Sabtu,Ahad..wthfuuuu...dah la lepas tu masing-masing terpaksa duduk jauh dah.

Aku terus balik duduk kampung,Eli pula kena stay dekat Banting sampai cukup tarikh diberhentikan keja tu.

Tak best ah!

Xpuas nak raya sama-sama. Ikut hati aku malas juga nak stay dekat kampung,sebab Eli plan nk stay juga dekat rumah sewa..dia cakap susah pula myewa bujang. Tapi aku xboleh la nk balik,sebab 28.julai ni aku ada exam untuk jawatan mpsp.. Maybe lepas exam tu,aku cargas balik Banting semula.

Rancak packing baju raya dulu..
Kasut raya..handbag raya hahaa

~~~~~~
Harap dapat balik kampung harini juga,esok boleh terjah bazaar Parit Buntar.

Tahun ni turn raya pertama-kedua rumah mak ayah Eli.

Tahun lepas turn raya rumah mak ioll.


Tahun ni still masih sama.
Masih bertiga tanpa kehadiran orang keempat..
Wahahaha..
Harapnya sampai bila-bila la bertiga. Tak mau ada 4..5..hewhewhew
Xsabar nk tunggu Adelia besar ja ni..


~~~~~~

Selamat hari raya uoll!
Berhati-hati dijalan raya.

Bye!





For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com