22 February 2017

Oh My Melaka Homestay ! Servis Terbaik Dan Best Gila.

Hye
Assalamualaikum.

hui lama gila tak update blog. Banyak cerita nak cerita dekat blog.. tapi dok dalam draft ja tak siap lagi..

so harini nak cerita pasal homestay di Melaka. 1st homestay yang nampak nice dan rasa macam rumah sendiri.

Siapa p Melaka boleh la booking homestay ni. bersih, kemas dan memang feel macam dalam rumah sendiri. Highly recommended!! ok.

Dan paling seronok, rumah yang disediakan oleh Oh My Melaka Homestay ni boleh muat 12-15 orang. gila wei luas! kalau mai berdua ja suami isteri, boleh tempah bilik kecik. Jangan risau. 


surat cinta dari pelanggan yang dah pernah datang.


jom tengok Oh My Melaka Homestay!

bahagian luar. Bersih dan terjaga.

dari pagar luar. Ada grill di tiap pintu dan tingkap.
so 100% selamat.
bersih ja kan.


bahagian dalam.
ini ruang tamu dan tempat makan sekali.


ruang tamu dari sisi tangga.
bersih. nampak macam rumah sendiri.


ruang dapur.


dapur basah dan kering.
ada peti ais.
so boleh masak.
bersihkan??
bestttttttttttttttttttt..

toilet.
simple dan bersih.





bilik tidur.
boleh request nak bilik yang mana if datang berdua.

Bilik 1 - Katil queen. Penghawa dingin. 
Bilik 2 - Katil queen. Penghawa dingin.
Bilik 3 - Katil bujang x 2 . Kipas siling



bilik untuk kanak-kanak main pun disediakan.
so kalau 1family besar datang, tak yah dah la risau..semua kanak-kanak boleh berhimpun main dalam bilik ni.
selesa dan bersih.

====================================

Apa lagi kemudahan yang ada??
ok ini senarai kemudahan yang disediakan.

Rumah teres 2 tingkat di perumahan yang baru.
🏠Bilik 1 - Katil queen. Penghawa dingin. 
🏠Bilik 2 - Katil queen. Penghawa dingin. 
🏠Bilik 3 - Katil bujang x 2 . Kipas siling

1) TV + Njoi
2) Dapur + peralatan memasak
3) Peti ais
4) Sofa
5) Meja Makan
5) Seterika + iron board
6) Tuala + Sabun badan + syampu
7) Sejadah + telekung
8) Minuman sachet 3 in 1

====================================

Dan yang lagi best, Oh My Homestay Melaka ni sangat strategik! Dekat gila nak kemana-mana pun.


Jika anda bercadang untuk ke kawasan menarik sekitar Melaka seperti Ayer Keroh, Bandar Hilir, Pantai Klebang, Simpang Empat (Freeport A'Famosa Outlet), Oh My Melaka Homestay adalah tempat yang paling strategik untuk anda. Serius! Paling strategik ok!

.
Kenapa?? Sebab Oh My Melaka Homestay terletak di tengah2..
.
10 -15 minit ke Ayer Keroh 
 ~(Zoo, Taman Buaya, Bayou Lagoon, Mitc, etc..)

15-20 minit ke Simpang Empat
~ (Freeport A'Famosa Outlet, A'Famosa Resort) wajib utk shopping.

20-25 minit ke Bandar Hilir 
 ~ ( Dataran Pahlawan, Jonker Walk, Menara Taming Sari, etc..)

.
Jadi, jika anda datang bercuti ke Melaka 3 hari 2 malam, hari pertama anda boleh melawat ke Ayer Keroh, hari kedua ke Bandar Hilir, dan hari terakhir boleh ke A'Famosa Resort. gittuH!

========================================

Lepas tu, kedudukan perumahan Oh My Melaka Homestay ni dok di pekan. Sebelah Tesco ja uolls! Macam2 ada, Nasi Ayam Gemas, KFC, Dominos, Durian Kek House, Kedai Tom Yam, Mamak, 7E dan banyak lagi. Selain tu nak isi minyak pon senang sebab Petronas ada ja depan Tesco. Kalau nak keluarkan duit pon banyak bank yang berdekatan antaranya HSBC dan CIMB. Semua boleh sampai dalam 3 minit berkereta je.

Punya la senang! hahahaha..tak pening kepala oi. Cari makan senang..nak p bank senang..nak isi minyak senang..nak p bjalan pun dekat..
booking la laju-laju ok. Kalau x mana nak cari homestay yang best mcmni.

Ok ni paling penting, p Melaka tak sah kalau tak makan Asam Pedas kan, jadi kalau nak cari Asam Pedas Melaka yg popular berdekatan Oh My Melaka Homestay boleh la ke Asam Pedas Pasar Borong, atau Asam Pedas Hajah Rahmah. Dalam 10 - 15 minit sahaja. Coconut shake pula boleh ke Coconut Shake Batu Berendam. 10 - 15 minit jugak. Jangan tak tau Orang Melaka paling suka coconut shake Batu Berendam.

lepas tu, Oh My Homestay Melaka terletak di sebelah jalan besar Lebuh AMJ je. Senang nak keluar masuk. Highway pon dekat. Highway Simpang Empat dalam 20 minit . Highway Ayer Keroh dalam 15 minit. Insyallah tak akan sesat.

======================================

Harga??
ok harga RM230 untuk 1malam.
So kalau p ramai-ramai hingaq bingaq, elok la p booking Oh My Homestay Melaka ni.
tong-tong.
memang murah la.

nak p mana-mana senang. oi mana nak cari..harga RM230 /malam. murah gila kot!



Untuk tempahan terus,
📲 Whatsapp " OH MY MELAKA HOMESTAY" ke +6017 244 5131
📲 Whatsapp " OH MY MELAKA HOMESTAY " ke +6017 244 5131
📲 Whatsapp " OH MY MELAKA HOMESTAY" ke +6017 244 5131


cepat laju-laju p booking ok! Boleh tengok review dan feedback orang yang pernah p stay di Oh My Melaka Homestay ni di FACEBOOK --- Oh My Homestay Melaka
 atau boleh usha-usha detail pasal homestay ni di blog http://ohmymelakahomestay.blogspot.my .


so selamat bercuti!






















For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

17 February 2017

Sha Mori Spa - Berbaloi Dan Harga Berpatutan.

Hye
Assalamualaikum

Harini nak cerita pasal Sha Mori Spa. Spa ni khas untuk orang orang perempuan yang busy yang malam ja sempat nak restkan diri. ha spa ni sesuai. Sebab waktu malam pun dia buat treatment untuk customer tau.

Dengan pengalaman hampir 8tahun dalam bidang spa ni, makanya Sha(owner) buat spa sendiri secara kecil-kecilan.

so Sha memang buat 1bilik khas untuk customer datang buat treatment. Masa tu atas pelanggan sendiri. sebelah malam pun boleh datang ok. Dan sebaiknya, call dan booking dulu sebelum datang.

ini lah rupa dan suasana spa itu.
simple dan selesa.

pada satu satu masa, hanya 1 pelanggan sahaja.
so sangat santai dan rasa calm ja.

Kalau ada suami, nak mminta suami teman pun no problem ok.

=======================================

kalau datang adik kakak or kawan..
boleh jalan 2orang sekali.
gittewww..

tak la boring kan..
ada kawan gosip hihihi


sauna high quality.
bukan la cikai2 sangat.
selesa.
nak guna pun confident ja kan.

PAKEJ
-Infrared sauna / Sauna FIR Rm200 ( 20 kali )
PERRHHH!best gila

PAKEJ
-Infrared sauna / Sauna FIR Rm200 ( 20 kali )
PERRHHH!best gila

bahagiann dalam.
untuk kaki pun ada juga.







 kebaikkan sauna FIR

BEST WOOOO BAKAR KALORI 6OOCAL!

=============================================

Selain dari tu, ada juga treatment untuk wajah semua.




dari hujung bulu mata hingga bawah dagu ok.
semua ada . hihihi


ini mesin untuk ampoulse tersebut.

so treatment yang di tawarkan adalah :-


Treatment Menu

Facial treatment
-Trial facial treatment RM20
-Advance facial treatment RM99
-Premium facial treatment RM139 (include face bleach and serum)
-Face bleach RM35
-Serum RM15
-Trial facial treatment + Face bleach RM55
-Trial facial treatment + Serum RM35
-Advance facial treatment + Serum RM109 (jimat RM5)


Body treatment
-Infrared sauna/ sauna FIR RM35 (masa ikut customer)
-Body scrub/ lulur badan RM70 (1 jam)
-Infrared sauna + body scrub RM100 (jimat RM5)
-Body bleaching RM69
-Body massage RM50 (1 jam)


Bridal Package / package pengantin RM290
Include premium facial treatment, infrared sauna + body scrub, body bleaching (jimat RM23)

tungggu lagiii??
meh layan gambar customer yang ada :0






harga sangat berpatutan kan???
best kan???

untung laaaaaaaaaaaaa orang sekitar Ampang!!

so kalau berminat nak dapatkan treatment dari Sha, boleh contact Sha ok.
Sha ni terlataih hampir 7tahun dalam bidang SPA ni.

so jangan was-was ok.
boleh cuba.



Alamat
Unit 1B-07-11 Blok Melur Apt Merdeka Villa
Jalan Merdeka Permai 1
Bandar Baru Ampang
68000 Ampang Selangor


Call/whatsapp/telegram +60192996931
Facebook : @Sha Mori
Instagram : @Sha_Mori



SELAMAT MENJADI CANTIK!
BYE













For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

13 February 2017

Rara Creation - Kekuatan Selepas Ujian.

Hye
Assalamualaikum.


Harini nak cerita pasal seorang ibu yang mencari kekuatan untuk menghadapi ujian dari Allah. Izzati nama owner Rara Creation. Aku kenal dia sebab dia isteri kepada kawan baik Eli di MIAT dulu.

Setiap manusia ada ujian masing-masing. Macam tu juga dengan Izzati dan suami dia. Anak depa Allah jemput ke Syurga lebih awal. Alfatihah.

Kita sama-sama doakan Izzati sekeluarga terus kuat. Dan disebabkan itu, Izzati usaha gigih nak naikkan nama Rara Creation. Nama semperna arwah anak perempuan dia dan suami tercinta.

So jom kita support Izzati ok.
Jom tengok apa yang Izzati usahakan.
===================================================================

Izzati buat dari handmade barang dari sekecil-kecil barang hingga sebesar2 barang. Start harga serendah RM3.00 sahaja.



bantal peluk pun Izzati buat. dari sarung hinggalah ke bantal.






keychain pun buat.

untuk tengkuk dewasa atau kanak-kanak.


ini pun Izzati buat juga.



comelkan!
boleh order untuk dijual dan pakai sendiri.

tote bah pun Izzati buat jugaaaaaaaa..


Kiranya apa ja yang kita nak?? kita bagitau ja Izzati.
dia boleh buat ok!

===================================================

ini feedback dari customer yang pernah guna khidamt Izzati.








Diulangi Izzati boleh buat lapik seat kereta, oven mitt, batu seremban, neck pillow, pencil case, boxy box, tote bag, beg telekung, plushie dan lain-lain item juga.
boleh minta Izzati buat.

Harga sangat-sangat berpatutan ok!

Bagi urusan online Rara Creation menerima tempahan melalui email,telefon, sms, Instagram dan facebook. Penghantaran kami menggunakan khidmat pos laju. Jika urusan di sekitar Kajang atau Shah Alam, mereka perlu datang ambil sendiri untuk menjimatkan kos pos. 


Berminat nak dapatkan khidmat Izzati untuk custom apa yang anda suka??
Whatsapp : 017-286 0601 (Zaty)
Instagram : rara.creation
Facebook : Rara Creation























For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

8 February 2017

Restoran Terapung Teluk Bayu - Murah Dan Fresh.

Tudiiiiaaaaaaaa hahahaha... wei serius murah. Aku dah repeat makan dekat Restoran ni dekat 10x dah kot...

Fresh. Murah. Sedap plak tu! Memang berbaloi-baloi.

Haritu, Capit balik. So bila mamat tu balik kami kawan2 akan berkumpul la. Aku dari kawen memang tak tinggai kawan-kawan. Selamat la Eli jeneh relax n steady xhalang aku kawan dengan depa.

Depa-depa ni kawan time susah senang. Gittuhhh.

So lepas mahgrib, kami pun p la.. 7orang termasuk aku dengan Eli.




Ikan bakar sekoq. Kami ambil ikan Jenahak. Berat dalam 1.45kg.

Buat bakar. Ya tuhan sedap gila oi rencah bakaq dia.. walaupun simple gila. Tapi sedap ya rabbi!




Ketam nipah ni aku kureng sikit. Tapi order juga la. 2kg order. Dapat la dalam 12ekor. Belah 2. 24 pcs dok ada.

Buat masak telur masin. Saiz xbesar tak kecik. Just nice.

Dapat 2pinggan besaq penuh gila.



Hat ni kepah. Ya ampuuuunnn hat ni pun sedap oi.

2kg juga order. Suruh masak stim limau. Memang terbaikkkk!

Dapat la 3pinggan penuh gila.



Sayur campur order 6orang makan. Dapat 3pinggan penuh mcm gambar ni.

Licin juga.



2ekor jenahak berat lebih kurang yang bakar tadi. Sedap juga. Aku suruh goreng garing-garing.

Huiii sedap!

Pastu 3pinggan penuh sotong goreng tepung. Untuk 6orang makan.

Pun licin. N sedap. Bukan cucuq sotong ok. Hahaha.. so memang best la.


Apa yang lagi best, ikan dia.. kepah dia memang xbau atau rasa hanyir langsung! Memang cuci bersih.

Memang layan gila time makan. Ikan ketam kepah tu kita order, nanti baru dia p tangkap. Tu yang best tu..

Fresh!

So total malam tu kami makan Rm330 sahaja. Termasuk air oren 1jug, air kosong ais 2jug ++ air suam 2, air kopi panas 1, air nescafe panas 1.

Oh telur dadar 1 dengan nasi putih untuk 10orang makan.

Rm330 jewwwwwwwwwwwww.

Murah dan best!



Tudiiiiaaaaaaa! Hahaha.. harini Capit dah terbang balik Sabah dah. Jumpa nanti pulak.

Kalini dia balik aku dgn Eli bz sikit. Jarang la lepak. Kalau dak naik nak muntah tgk muka dia seminggu direct hahahahahahahhaha

Bila capit balik la boleh berkumpoi pun. Kalau x masing2 busy.

So siapa-siapa nak p restoran terapung, p la. Sedap dan berbaloi.


Bye.
Selamat menelan air liur hehe


Posted using BlogPress from my iPhone
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016