17 February 2017

Sha Mori Spa - Berbaloi Dan Harga Berpatutan.

Hye
Assalamualaikum

Harini nak cerita pasal Sha Mori Spa. Spa ni khas untuk orang orang perempuan yang busy yang malam ja sempat nak restkan diri. ha spa ni sesuai. Sebab waktu malam pun dia buat treatment untuk customer tau.

Dengan pengalaman hampir 8tahun dalam bidang spa ni, makanya Sha(owner) buat spa sendiri secara kecil-kecilan.

so Sha memang buat 1bilik khas untuk customer datang buat treatment. Masa tu atas pelanggan sendiri. sebelah malam pun boleh datang ok. Dan sebaiknya, call dan booking dulu sebelum datang.

ini lah rupa dan suasana spa itu.
simple dan selesa.

pada satu satu masa, hanya 1 pelanggan sahaja.
so sangat santai dan rasa calm ja.

Kalau ada suami, nak mminta suami teman pun no problem ok.

=======================================

kalau datang adik kakak or kawan..
boleh jalan 2orang sekali.
gittewww..

tak la boring kan..
ada kawan gosip hihihi


sauna high quality.
bukan la cikai2 sangat.
selesa.
nak guna pun confident ja kan.

PAKEJ
-Infrared sauna / Sauna FIR Rm200 ( 20 kali )
PERRHHH!best gila

PAKEJ
-Infrared sauna / Sauna FIR Rm200 ( 20 kali )
PERRHHH!best gila

bahagiann dalam.
untuk kaki pun ada juga.







 kebaikkan sauna FIR

BEST WOOOO BAKAR KALORI 6OOCAL!

=============================================

Selain dari tu, ada juga treatment untuk wajah semua.




dari hujung bulu mata hingga bawah dagu ok.
semua ada . hihihi


ini mesin untuk ampoulse tersebut.

so treatment yang di tawarkan adalah :-


Treatment Menu

Facial treatment
-Trial facial treatment RM20
-Advance facial treatment RM99
-Premium facial treatment RM139 (include face bleach and serum)
-Face bleach RM35
-Serum RM15
-Trial facial treatment + Face bleach RM55
-Trial facial treatment + Serum RM35
-Advance facial treatment + Serum RM109 (jimat RM5)


Body treatment
-Infrared sauna/ sauna FIR RM35 (masa ikut customer)
-Body scrub/ lulur badan RM70 (1 jam)
-Infrared sauna + body scrub RM100 (jimat RM5)
-Body bleaching RM69
-Body massage RM50 (1 jam)


Bridal Package / package pengantin RM290
Include premium facial treatment, infrared sauna + body scrub, body bleaching (jimat RM23)

tungggu lagiii??
meh layan gambar customer yang ada :0






harga sangat berpatutan kan???
best kan???

untung laaaaaaaaaaaaa orang sekitar Ampang!!

so kalau berminat nak dapatkan treatment dari Sha, boleh contact Sha ok.
Sha ni terlataih hampir 7tahun dalam bidang SPA ni.

so jangan was-was ok.
boleh cuba.



Alamat
Unit 1B-07-11 Blok Melur Apt Merdeka Villa
Jalan Merdeka Permai 1
Bandar Baru Ampang
68000 Ampang Selangor


Call/whatsapp/telegram +60192996931
Facebook : @Sha Mori
Instagram : @Sha_Mori



SELAMAT MENJADI CANTIK!
BYE













For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

13 February 2017

Rara Creation - Kekuatan Selepas Ujian.

Hye
Assalamualaikum.


Harini nak cerita pasal seorang ibu yang mencari kekuatan untuk menghadapi ujian dari Allah. Izzati nama owner Rara Creation. Aku kenal dia sebab dia isteri kepada kawan baik Eli di MIAT dulu.

Setiap manusia ada ujian masing-masing. Macam tu juga dengan Izzati dan suami dia. Anak depa Allah jemput ke Syurga lebih awal. Alfatihah.

Kita sama-sama doakan Izzati sekeluarga terus kuat. Dan disebabkan itu, Izzati usaha gigih nak naikkan nama Rara Creation. Nama semperna arwah anak perempuan dia dan suami tercinta.

So jom kita support Izzati ok.
Jom tengok apa yang Izzati usahakan.
===================================================================

Izzati buat dari handmade barang dari sekecil-kecil barang hingga sebesar2 barang. Start harga serendah RM3.00 sahaja.



bantal peluk pun Izzati buat. dari sarung hinggalah ke bantal.






keychain pun buat.

untuk tengkuk dewasa atau kanak-kanak.


ini pun Izzati buat juga.



comelkan!
boleh order untuk dijual dan pakai sendiri.

tote bah pun Izzati buat jugaaaaaaaa..


Kiranya apa ja yang kita nak?? kita bagitau ja Izzati.
dia boleh buat ok!

===================================================

ini feedback dari customer yang pernah guna khidamt Izzati.








Diulangi Izzati boleh buat lapik seat kereta, oven mitt, batu seremban, neck pillow, pencil case, boxy box, tote bag, beg telekung, plushie dan lain-lain item juga.
boleh minta Izzati buat.

Harga sangat-sangat berpatutan ok!

Bagi urusan online Rara Creation menerima tempahan melalui email,telefon, sms, Instagram dan facebook. Penghantaran kami menggunakan khidmat pos laju. Jika urusan di sekitar Kajang atau Shah Alam, mereka perlu datang ambil sendiri untuk menjimatkan kos pos. 


Berminat nak dapatkan khidmat Izzati untuk custom apa yang anda suka??
Whatsapp : 017-286 0601 (Zaty)
Instagram : rara.creation
Facebook : Rara Creation























For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

8 February 2017

Restoran Terapung Teluk Bayu - Murah Dan Fresh.

Tudiiiiaaaaaaaa hahahaha... wei serius murah. Aku dah repeat makan dekat Restoran ni dekat 10x dah kot...

Fresh. Murah. Sedap plak tu! Memang berbaloi-baloi.

Haritu, Capit balik. So bila mamat tu balik kami kawan2 akan berkumpul la. Aku dari kawen memang tak tinggai kawan-kawan. Selamat la Eli jeneh relax n steady xhalang aku kawan dengan depa.

Depa-depa ni kawan time susah senang. Gittuhhh.

So lepas mahgrib, kami pun p la.. 7orang termasuk aku dengan Eli.




Ikan bakar sekoq. Kami ambil ikan Jenahak. Berat dalam 1.45kg.

Buat bakar. Ya tuhan sedap gila oi rencah bakaq dia.. walaupun simple gila. Tapi sedap ya rabbi!




Ketam nipah ni aku kureng sikit. Tapi order juga la. 2kg order. Dapat la dalam 12ekor. Belah 2. 24 pcs dok ada.

Buat masak telur masin. Saiz xbesar tak kecik. Just nice.

Dapat 2pinggan besaq penuh gila.



Hat ni kepah. Ya ampuuuunnn hat ni pun sedap oi.

2kg juga order. Suruh masak stim limau. Memang terbaikkkk!

Dapat la 3pinggan penuh gila.



Sayur campur order 6orang makan. Dapat 3pinggan penuh mcm gambar ni.

Licin juga.



2ekor jenahak berat lebih kurang yang bakar tadi. Sedap juga. Aku suruh goreng garing-garing.

Huiii sedap!

Pastu 3pinggan penuh sotong goreng tepung. Untuk 6orang makan.

Pun licin. N sedap. Bukan cucuq sotong ok. Hahaha.. so memang best la.


Apa yang lagi best, ikan dia.. kepah dia memang xbau atau rasa hanyir langsung! Memang cuci bersih.

Memang layan gila time makan. Ikan ketam kepah tu kita order, nanti baru dia p tangkap. Tu yang best tu..

Fresh!

So total malam tu kami makan Rm330 sahaja. Termasuk air oren 1jug, air kosong ais 2jug ++ air suam 2, air kopi panas 1, air nescafe panas 1.

Oh telur dadar 1 dengan nasi putih untuk 10orang makan.

Rm330 jewwwwwwwwwwwww.

Murah dan best!



Tudiiiiaaaaaaa! Hahaha.. harini Capit dah terbang balik Sabah dah. Jumpa nanti pulak.

Kalini dia balik aku dgn Eli bz sikit. Jarang la lepak. Kalau dak naik nak muntah tgk muka dia seminggu direct hahahahahahahhaha

Bila capit balik la boleh berkumpoi pun. Kalau x masing2 busy.

So siapa-siapa nak p restoran terapung, p la. Sedap dan berbaloi.


Bye.
Selamat menelan air liur hehe


Posted using BlogPress from my iPhone

Happy Birthday Safiyyah Osman !

Hye. Assalamualaikum. Harini birthday aku. Cukup umur 28tahun. Alhamdulillah.

Tahun ni, rasa sat ja. Pejam celik pejam celik eh dah sampai 8.2... Eli tahun ni dia excited lain macam dengan birthday aku hahahaha.. 7.2 dia dh dok panggil aku birthday girl.. naik rimaih kakakaka..

Dia offer nak p gym ka nak p london weight management hahaha.. well berat aku dah 70kg dh. Syabas piyah syabas!!

Diawal pagi ni, xda celebrate apa pun lagi. Busy uolls. Dok kalut siapkan sabun dengan isi shampoo masuk botol.

Adelia pun xberapa sihat lagi. Harini xp school. So jap lagi tinggai dia dekat adik chik sat. Aku dgn apak dia nak p buat keja sikit pastu nak dating hehehe..




Alhamdulillah tahun ni masih bertiga. Gaduh baik gaduh baik tu dah jd benda biasa..

Terima kasih pada DIA. Di umur mcmni, dia bagi aku rasa benda yang happy walaupun kena struggle.

Alhamdulillah.

=====================

Terima kasih pada semua yang wish dekat facebook samaada melalui PM atau komen. Terima kasih banyak-banyak atas doa dan kata yang baik-baik.

Sama juga dengan orang yang luang masa wish di whatsapp. Terima kasih banyak-banyak atas kata-kata dan doa yang baik-baik.

Terima kasih semua. Love uolls!!

==================

Bye.
Nak p settle keja sat.


Posted using BlogPress from my iPhone
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016