iklan berbayar.









#KebunPiyah : Booster Untuk Pokok Bendi,Pokok Limau Dan Pokok Terung.

Hye

Untuk kesekian kalinya cerita pasal kebun aku. Huhuhu.. Itu ja hobi yang ada buat masa sekarang.

Aku ada masalah paling besar tau sekarang, pokok-pokok aku yang mana perlu hasilkan buah, TAK BERBUAH!!

Just tumbuh tunas bunga ja,tapi belum sempat kembang dah jadi kuning dan jatuh lalu terus mati..gittewwww... Itu pokok bendi.

Pokok terung pula,bunga dah kembang elok, dok 2-3hari jatuh mati. Hoi!stress gila.


Nampak x?..sayangnya, dedua bunga jatuh..
Pokok terung aku ni memang galak berdaun,berbunga..tapi itu la..luruh.

Bunga yang kembang elok semalam,harini dah jatuh.
I is sad!

Sama juga pokok bendi.

Bendi lagi la gila berdaun.
Bercabang-cabang.
Banyak tunas bunga naik..tapi semua jadi kunig xsempat nak kembang.

Tunas bunga yang jatuh n mati.

~~~~~~~
Mula aku ingat sebab semut,sebab semut memang banyak tau dekat kawasan rumah aku ni.. So aku beli ricset h2o tu,dah hilang semut,tp still jadi mcmni juga..

Makanya,aku PM encik Iskandar untuk kali yang ke 162515151817 hahaha..

Aku memang guna baja buah dan baja taik ayam.

Tapi still masalah tu xsettle.

Lepas tu aku PM balik,bila aku cuba google pun harem xdapat info.

Aku mmg siram air beras segala..cuma baja perut ikan ja dah lama xbuat sebab kes semut.

Semut style korek sampai dalam tanah wei..stress aku..hahaha..padahal aku lepas siram perut ikan blend tu,aku akan kambus tau dengan tanah..

Lalat memang xda kalau kambus,tapi tu la..semut mai banyak hurung pokok..

Ini jawapan encik iskandar.
Start dri ni,aku dh xsiram dah air beras ke pokok bendi,pokok tomato,terung..kira mana pokok yang keluarkan buah,aku stop siram..
Aku ikut la apa encik Iskandar ni bagitau.

Still pokok aku kuning..akhirnya...
Aku beli booster dari encik Iskandar.

Rm10/botol
Postage Rm10

Bancuh --kocak --sembur.

~~~~~~~~
Apa jadi dekt pokok aku lepas sembur??..

Rahsia.

Hahahahha.. #lawakhambar

Itu nanti aku share lagi.
Aku baru sembur.

Hasil dari apa yang aku baca,kena sembur hari-hari,sampai la dah jadi buah.


Hanya boleh sembur pada pokok buah sahaja.
Pokok berdaun xboleh.


~~~~~

Terima kasih banyak-banyak pada encik Iskandar.
Banya ilmu dia share ke aku.

Bye..













For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Promosi! Promosi!Promosi! ---- Insyallah Puas Hati Shopping Shaklee Dengan Alicia Dania Lee!

Hye

Semua dah tau kan Alicia Dania Lee jual Shaklee dengan promo yang thhhhhhoooorrrrbbbbbaaaaiiiiikkk! Ini la agent Shaklee yang aku dah mark dan suka beli dengan dia.

Promo sentiasa ada tambah-tambah pasal tiada cas postage untuk seluruh malaysia,walaupun ada tnc yang patut kita ikut..

Untuk akhir-akhir bulan mei ni,Alicia ada buat promo juga. Shaklee punya promo + Alicia punya promo. Alicia punya promo tu ada TNC tau. Nak tau apa tnc dia,sila la roger Alicia.

 1. Omega Guard (90biji)
- Mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah
- Mengurangkan sakit sendi
- Mengurangkan risiko kanser prostat, payudarah dan usus
- Menggalakkan pertumbuhan mental untuk dewasa dan kanak-kanak 

2. Phytocol-ST (120biji)
- Menurunkan kolestrol secara semulajadi
- Membekalkan 100% keperluan harian bagi Fitosterol seperti yang disyorkan oleh National Institutes of Health (NIH) 

3. Vita Lea for Children (60biji) 
- Multivitamin untuk kanak-kanak 


Atau nak tau setiap khasiat suppliment ni boleh terus ke blog Alicia :- http://beautyhealthylifestyle.blogspot.com/2015/05/shaklee-labuan-promosi-hebat-bulan-mei.html



Promo ni akan habis pada : 31.5.2015.


Makanya,harus cepat tau!!! Klik banner nama Alicia tu,nanti uoll akan terus jump ke facebook Alicia.


Alicia sangat -sangat friendly walaupun berlainan bangsa, Memang seronok sembang dengan dia.

Fyi, Alicia ni Islam tau. Chinese masuk islam. Dia sangat fasih bahasa ibunda kita. So memang senang gila bersembang.. Dah la friendly..pastu promo kaw-kaw..syooookkkkkk!!


Perunding Vitamin Anda : Alicia Dania Lee 
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Labuan, Kota Kinabalu, Lawas, Kuching, Tawau, Limbang
Shaklee ID [ No : 1030636 ]
Contact No : 014-8715350
Email : alicia_ai87@hotmail.com
FB : Alicia Dania Lee 
Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1030636 . 





For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com