iklan berbayar. 50/month








Hidup Kembali Ke Zaman Bujang.Terima Kasih.

assalamualaikum..


Agak lama la aku dgn eli xda masa nak dating. Kemana pun bawa adelia. Kalau kira2 balik,dekat 2tahun lebih la memang xpernah dating segala..


Paling lama pernah tinggal adelia pun 2hari,tapi tu pun sebab buka booth dekat kuantan.


Haritu, eli ajak aku date..hewhewhewhew..tinggal adelia dekat SIL jap..

Aku punya teruja macamkan baru bercinta..habis lupa susu botol adelia.. hehehe


Kami dating dekat Alamanda jala..Kebetulan time nk keluar tu Adelia tidoq..so lega la..

Adelia so far kalau tinggal dia ok ja..sebab ada iman..ada mia..tapi kalau time dia ngantuk..dia macam merintih2 la panggil ibu ibu..

Selfie lu...
hahaha

Keluar lepas maghrib gitu,terus p beli tiket movie..memang dari rumah plan nak tengok cita the equalizer.

So ambil tiket jam 9.30mlm.
sementara tu kami p melangut dulu..

Xmakan pun sebab b4 keluar aku dah buat moi nasi berlauk.

Alamanda kan kecik ja,keja dok ulang la berjalan semua tingkat 
hahaha..
cari tali takut..
cari bateri hf..

Baru la rasa betapa bezanya keluar bawa anak dengan xbawa..
kalau bawa adelia,memang xboleh tengok sekeliling..tambah plak dia dah xmau naik stroller..

Bila xbawa dia..baru la boleh tgk sekeliling..
Rasa memang berbeza..
Hewhewhew..

Keluar pakai sweatshirt insurgent..
selamat la peluh light light ja..


Aku dekat 100x tanya dia..
"B buruk ka dak.."
"Dakkkkk"..

Ulang 100x..
Aku xkonpiden kdg2..tapi eli dia suka buat aku jdi konpiden..


kasut ni baru beli..
terjumpa time dekat bundle..
Eli yang jumpa. 
Condition kasut elok la..tapi nampak macam buruk la..
Tp aku suka!!
harga dapat RM35 ja..
murahkan..

~~~~~~~~~~

Sambung cerita.

Lepak2 jap..sembang2..gosip2..
masuk tengok movie.

Sebelah seat aku mamat arab mana ntah..awek melayu..
tengah dok syok tengok movie..sekali dia punya popcorn tu terlambung tau..habis terabur popcorn dia..
kena habis aku..
pelik pelik sungguh..

Movie the equalizer ni memang thorrrbbbbaaaiikkk.
xsabar tunggu keluar dekat yify..nak donlod..nk tgk sekali lagi..

1hero kalahkan berbelas2 penjahat..
hahaha..macam xlogik..
tapi skill dia lawan tu buat jdi logik..

P la tengok..memang berbaloi duit tiket..

Time selfie berdua ni xlarat nak gelak..
eli dia noob..
pastu asyik la buat muka comel..
hahahaha..

Kalau sapa2 berkenan canvas bag hello kitty tu..
boleh beli dari ig shop aku k..

Aku buat bisnes baru..
bisnes baby maintain ja..
saja buat bisnes baru..

Kalau nak usha2..
boleh search dekat instagram
bittersweetnco

Atau facebook safiyyah osman.


Bye.






Swimmingsuit Rompers for girl,Cantik dan murah.

assalamualaikum..











cantikkan??
xbuat baju mandi pun boleh buat baju pergi riadah..

untuk harga dan material serta saiz,boleh klik link dibawah.
tq.



Resepi Laksa Menggunakan Sardin Dalam Tin. Sedap Dan Mudah.

assalamualaikum..



laksa paling mudah n gerenti sedap.



resepi sama ja macam laksa guna ikan fresh,selalu ganti ikan sardin ni resepi orang cina.
dulu dekat sungai petani,belakang cs,ada satu laki bini yang jual laksa guna sardin tin,memang thorbbbaiiikkkk laksa dia..


so haritu aku teringin,maka aku buat.
beli sardin,beli bahan laksa..laksa ni sedap kalau makan dengan nenas.



resepi :

laksa
1tin besar sardin
cabai blend 1senduk besar
asam keping 3-4keping
bawang holland 1biji
bawang kecik 3-4biji
bunga kantan
daun kesum

bahan rinjis atas laksa
bwg besar
cabai melaka
nenas
timun
telur rebus.



video cara buat kuah laksa --boleh klik sini.


cara buat kuah :
blend bawang holand+bawang kecik sekali dengan 2ekor ikan sardin n kuah sardin--masuk air sikit.
1ekor lagi tu ramas kasar ja.

lepas dah blend,masuk dalam periuk,masuk asam keping,cabai blend,isi ikan yang dah di ramas kasar dan 1mangkuk air.
rebus naik sampai mendidih.

dah mendidih masuk daun kesum,bunga kantan dan garam gua.
siap!


~~~~~~~~~~~~~~~~

senangkan.
hehehe


selamat mencuba!