iklan berbayar. 50/month






Konjac Sponge - 100% natural vegetable fibre (Must Try!!)

assalamualaikum..





Pernah dengar tak pasal Konjac Sponge???
aku pun 1st time dengar...
padahal sponge ni dah femes lama..


Sponge ni dari akar pokok Konjac.
kelebihan akar pokok konjac ni salah satu dia boleh mencuci liang roma kita yang tersumbat sebab minyak atau blackhead/whitehead.


Best kan??
murah plak tu..
RM18 ja..


ada beberapa jenis.
yang Natural tu xada bahan tambahan.
yang lain ada bahan tambahan.
setiap jenis ada kegunaan masing-masing.





Sebelum guna span ni kita kena rendam dengan air suam biar dia kembang..
dekat span ni ada tali siap.
so lepas guna,gantung untuk keringkan...


1ketul span ni,tahan 2-3bulan..nak guna lebih dari 2-3 bulan pun boleh..tapi better untuk kebersihan..guna setakat yang disyorkan saja..


kalau google,memang banyak gila testi pasal konjac sponge ni tau...
ramai cakap blackhead depa hilang..
ioll pun xsabaq nak guna..
hehehe



apa beza cuci muka dengan tangan dengan cuci muka guna sponge konjac ni??

beza dia memang bannnnnnnnyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkk gila!!tapi ioll list 2ja yang penting.

1.sponge ni dia akan cuci bersih kawkawkaw kulit muka kita sebab permukaan dia yang bertektur tu..orang panggil apa.. deep clean gitteww,. sebab tu sapa yang ada masalah kulit berminyak,blackhead/whitehead bersepah memang disyorkan cuci muka guna span konjac ni..


2. Kulit muka kita bebas dari kena kuku,sebab sangat tak bagus untuk kulit muka kalau kita guna kuku untuk picit blackhead/whitehead dekat muka..hindarkan habit guna kuku untuk buang blackhead.whitehead  ok..pls guna sponge yang bagus ni..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


lagi bertambah best,sponge ni 100% natural.
just tambah ja pencuci muka atas span ni,n cuci macam biasa..

insyallah memang boleh nampak kesan yang blackhead segala tu slow-slow keluar.
best!!



~~~~~~~~~~~~~~~~~


so aku kenalkan seller yang memang boleh dipercayai 100% ,so uoll tak yah risau kena tipu ka apa..
beli dan gerenti akan dapat barang yang di order.

boleh terus contact :-

facebook : dilla.nuramira

atau terus ke page bisnes dilla.nuramira




selamat mencuba!




Secret Skin White Kawaii Collagen Ambassador,Dr.Halina.


assalamualaikum..


Secret Skin White Kawaii Collagen ni product orang malaysia, Dr.Halina (mommy B & T) ,adalah penguna dan duta product .



Product ni mendapat HALAL jakim dan mendapat kelulusan dari KKM.

Golongan yg sesuai utk consume produk: semua golongan lelaki dan wanita, wanita hamil (lps habis 1st trimester), ibu menyusu, penghidap kencing manis, darah tinggi, tiroid, cyst, fibroid

Kebaikan untuk kulit:-
-anti ageing
 -merawat eczema 
-menghilangkan parut
melembapkan kulit kering
-merawat tumit kaki merekah
-mengatasi bibir mengelupas
-memulihkan kulit sun burn
-menghilangkan kekusaman wajah
-menyekatakan warna kulit, -mencerahkan kulit secara semulajadi
-menghilangkan milia (oil seed)
-memudarkan dark circle
-mengurangkan strechmarks.


Kebaikan produk untuk kesihatan: merawat asma
- merawat penglihatan
- menaikkan HB wanita hamil, mengurangkan sakit sendi,
- memberi tenaga, membina imunisasi tubuh
-meningkatkan pengeluaran susu badan
-melancarkan penghadaman
-menghilangkan period pain
- mengatasi keguguran rambut
-membuang toksin

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Antara testimonial pengguna yang ada masalah jerawat:-

Masalah jerawat. Selepas makan habis 1box,jerawat mengecut dan tinggal parut pudar.



Banyak lagi testi yang ada..
Boleh tengok dkt sini


~~~~~~~~~~~~~~~

Harga set(no postage fee untuk semenanjung) :

FULL package RM170:
- 70 sachets in 2 jars
- FREE 30 tablets
- FREE krim ibu jerawat
- FREE paper bag

~~~~~~~~~

Berbaloi dengan harga dan keberkesanannya.
Patut kulit Dr Halina cun gila..
Walau kena on call berjaga malam..
Kulit dia nampak fresh.
So now dah tau apa product yang dia guna dan amalkan..
Patur boleh jadi duta produk kepada Secret Skin White Kawaii Collagen. Dari pengguna pastu jadi duta. 

~~~~~~~~~

Dekat mana nak beli??

Ok,uoll boleh terus roger kak Nadia.


Kak nadia adalah dealer sah ye.so set collagen ni dia memang dapat direct dari HQ.

Kalau nak tengok detail dan penerangan berkaitan product ,boleh visit blog http://nadia-liyana.blogspot.com

Atau boleh terus PM dekat 


Bye.













Khasiat Telur kepada kanak-kanak.

assalamualaikum..


telur antara makanan yang sangat berkhasiat,tambah-tambah untuk kanak-kanak. orang2 yang nak sado dia makan gak telur,tapi kuning tu dia xmakan sbb kolestrol katanya.. tapi untuk kanak-kanak keseluruhan telur adalah baik dan bagus untuk tumbesaran depa. gittewwww... 


no aku bukan pakar pemakanan...tapi aku ada baca buku dan google,sebab adelia suka telur..mula-mula aku takut juga nak bagi dia makan banyak-banyak/hari-hari..sbb takut mudarat..tapi bila baca..baru tau yang telur ni sebenarnya bagus.. atleast sehari sebiji...tambah2 adelia jenis memilih makan..ayam daging ikut mood,kadang-kadang nak makan..kadang xnak..ikan lagi la dia xnak...tapi kalau aku sua telur rebus or telur dadar/goreng..dia xpernah tolak...


~~~~~~~~~~~~~~~~

  • Rendah kalori dan lemak
  • Mengandungi Vitamin A, yang penting untuk penglihatan, pertumbuhan sel amnya dan untuk kesihatan kulit
  • Mengandungi zat besi, vitamin B, vitamin D, mineral dan asid amino yang penting
  • Sumber kolina, nutrien penting yang membantu mengawal otak, sistem saraf dan sistem kardiovaskular


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sebiji telur mengandungi :

zink
zat besi
magnesium
inositol
kalsium
potassium
choline
fosforus
vitamin A
lechitin
tryptophan
B6
biotin
asid folic
B2
B1
B5
selenium
asid amino
methionin
cystin


sumber : ebook atkins


~~~~~~~~~~~~~~~~


so? jom makan telur!!!




p/s : aku cuma share info yang aku dapat..sharing is caring.


bye.