22 April 2017

Iran Rugs Yang Cantik &Moden. A.K.A Saprah Iran Moden Dari THE RUGZ HOUZE.

Hye
Assalamualaikum.


Dah nak puasa dan dah nak raya kan??? Ha ni masa yang sesuai mai cuci mata ! hahahahahaha.. Aku xmau cuci mata sorang-sorang..so aku share dengan ampa juga.

Serius. Rugi sapa tak tengok!

Semua saprah cantik2 dan harga pun berpatutan.



Ready ha! Memang lawa wei.. aku masa mula baca kata saprah, dan-dan teringat saprah tok aku dulu-dulu hahahahha.. tapi bila tengok! Rasa macam nak beli 10..serius weiii..cantik gila.

Dan yang lagi best, Semua adalah import dari Iran. Dan sesuai untuk orang malas macam i. hahaha.. sebab apa?,sebab senang basuh dan mudah nak basuh. So sangat la sesuai untuk orang yang busy kheeennnn..





relax.. ni baru sikit..
jom tengok yang lain pula.

saprah Iran saiz kecik.
harga RM160 termasuk postage.


Saprah Iran saiz besar.
harga RM260 termasuk postage.





lapik sujud pun ada. Rm30 ja.
material kain cotton.
Selesa dan harga berpatutan.

So cepat.
1design xbanyak pcs tau.
so jangan takut nak sama dengan sepupu ke jiran ke..hihihih

Dekat-dekat nak raya ni, elok sangat leeeerrrrr...
Aku serius rambang mata.
rasa macam nak order lani juga..
cantik wei..

Dekat Instagram depa lagi banyak design lawa-lawa..
rambang mata ioll..


============================================

jom tengok banyak lagi design-design yang best.
Boleh laju laju ke Instagram.

@trugzhouze
whatsapp : +60136656760

So cepat dapatkan sekarang!!!
Habis stock kena tunggu lama pula..

Sebab semuanya di import dari Iran tau.


So laju-laju p order.
berbaloi dengan harga!

bye.
happy shopping!





























For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

21 April 2017

Anak Kedua. Coming Soon. Insyallah.

Hye. Assalamualaikum.

Dua tiga hari lepas, aku ada update pasal anak kedua otw.. ramai yang ucap taniah. Tq semua.

Fyi, aku dalam proses nak usaha ke arah menambah anak. Belum pregnant pun. Sekarang aku kena settlekan problem pcos aku dulu.

So now aku under treatment. Doakan aku.

Ada yang tanya, bukan dulu nak Adelia sorang kewwww????

Well, now aku dah rasa ready nak tambah anak. So? So aku nak mengandung la. Hahahaha aku nak baby girl. No boy. Aku xsuka nak bela baby lelaki. Aku xsuka lelaki.

Tapi kalau Allah bagi, aku terima jala. Tapi aku akan try n usaha utk dptkan baby girl.

================

Mcmn boleh nak pregnant??

Sebelum ni mmg aku xnak tmbh anak, ayah aku dok tny dok suruh pun, aku cakap aku mmg xmau dah..banyak benda yang aku fikir.

Aku fobia nak anak ramai, sebab persekitaran aku membesar adalah banyak xbest dari best. Aku xnak anak aku hadap apa yang aku hadap.

Dan aku pun xcaya ke Eli. Lulz. Xyakin. Nanti dah penat beranak, haram dia xmau jaga sama2..buat penat ja.

Lagi pun, Mak ayah akubercerai.. aku membesar time mak ayah pun tengah dok kalut cari hidup depa... benda tu adalah sesuatu yang sangat2 meninggalkan trauma dalam hidup aku.

Membesar dengan orang yang banyak fake, sat dok rumah tok belah ayah.. sat dok rumah tok belah mak.. hadap pula mak pak menakan yang selalu tanya soalan bodo, pastu non stop dok takut2 kan aku kata nnt aku dh xleh jumpa ayah la apa semua(aku pling rapat dgn ayah).. anak lelaki pengasuh aku pun mcm haramjadah... trauma weh. Serius.

Tp benda2 tu juga yang mengajar aku supaya menjadi orang yang hatinya kuat.

Aku dah maafkan dah semua manusia y mcm haramjadah tu. semoga hidup depa lebih bermakna & semoga Allah hindarkan anak beranak cucu cicit depa alami trauma mcm aku. Amin

====================

So now aku dah boleh rasa steady. Trauma tu semua masih ada tp xla seteruk dulu.

Aku takut bila anak ramai, aku xboleh handle n anak aku dpt nasib yang sama mcm aku. Aku takut gila. Dan aku juga takut aku jadi ibu yang pilih kasih terhadap anak-anak.

Sebab aku tau mcmna rasa bila menjadi anak yang bukan pilihan.

Now steady. Tapi takut tu masih ada. Tapi aku dah boleh hadap dengan steady. Alhamdulillah. Bertahun-tahun weh aku belajar cara nak hadap apa yang aku trauma & takut.

Dan aku pun dah percaya Eli 70% dah banding dulu 10% ja hahahahahaha.. Eli pun dah tunjuk pada aku yang dia pun sama ready nak baby no 2. So on jala.

Makanya, jom doakan aku berjaya hapuskan pcos & boleh pregnant lagi. Insyallah.

Terima kasih pada ucapan-ucapan yang baik2, dan pada yang menyindir pun terima kasih juga sebab rajin type ayat menyindir hahahha..

================

Bye!
Love u olls!


- Posted using BlogPress from my iPhone

19 April 2017

Ya Tuhannnnn....Cakesbynaimnurul Ni Memang Powerrrrrrrrr Gila!

Hye. Assalamualaikum!


Ready?? Ready untuk telan ayaq liuq sampai ke 1000 kali hahahahahha... Buka ja email dari Cakesbynaimnurul, aku dah telan ayaq liuq! hahahaha

Gila. superb dan power. Tu ayat aku. Nak pulak, aku dah dekat puluh kali makan apa yang kak naim masak...bila tengok gambar memang boleh rasa wei!

Kak Naim masak kek sedap!!!!! Masak lauk2 pun sedap gila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dah la segak!

So aku xmau la telan ayaq liuq sorang-sorang.. jom telan bersama!



Aku start dengan jambangan bunga dulu.
Serius. cantik dan sangat omputih sekali. Kak Naim punya taste memang meletop!

cantik wei!
kemas.








semua lawa-lawa kan??
nak bagi ke tunang boleh..bini boleh..
nak bagi time awek konvo pun boleh.



order ja uolls!

Kalau nak kawen, ampa xyah cari orang lain la..p terus dekat Kak Naim.
berbaloi dengan harga.
Boleh request apa ampa nak.

ok?

===============================
sambung dengan kek untuk budak2 pula. hehee






comeL!



ha!
Comelkan!

Yang penting sedap gila wei...
Dah banyak kali aku makan kek Kak Naim buat. tak pernah mengecewakan lagi. ok!

Cepat order now!

kemas.
kerja nampak bersih ja.


=============================


















So apa lagi??
cepat p instagram @Cakesbynaimnurul

IG: @cakesbynaimnurul
Fb: @Naimnurul
Order : whatsapp +60125909325
Specialized:  custom cake
- wedding cake birthday cake sweet dessert hantaran handbouquet gift Bouquet dll
























For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

17 April 2017

Mana Satu Pilihan Anda? Nak SABUN CHAMPACA Ke SABUN ROSE?

Hye. Assalamualaikum.



Sabun yang buat aku terjebak untuk beli. Sebab mudah gila kotoran dekat baju Adelia yang putih tu..tak yah dok basuh teruk-teruk. biaq sat ja, lepas tu cuci terus..bersih weh!


Jom wei guna SABUN CHAMPACA @ SABUN ROSE.

Hanya 3 langkah mudah ja. CEPAT , SENANG & MUDAH!
1. Lumur sabun pada kotoran
2. Tunggu 5 minit
3. Basuh macam biasa dalam mesin basuh anda

Mudah SERIUS. Paling penting sat ja settle basuh baju anak. Syok gila! Lepas tu sabun tu xmakan kulit. tak ada pedih2 kalau kena jari.



✌Tak perlu sental
✌Tak perlu rendam
✌Jimat masa danjimat kawkawkawkaw tenaga mak pak.
✌Berkesan meninggalkan kotoran degil ---- ni paling penting!


Dan boleh juga guna untuk :-



✌Menghilangkan periuk yang hitam
✌Membasuh kerak kerak dapur
✌Mencuci mangkuk tandas
✌Mencuci lantai bilik air (tak perlu berus beria hokey)
✌Mencuci kasut sekolah anak yang macam belacan tu
✌Meja kayu yang dah berlumut
✌Lantai luar yang sudah berlumut
✌Baju berwarna pun xde masalah ye mommies
✌Sofa kulit atau fabrik yang terkena contengan hasil kreativiti anak syurga kita tu
✌Dinding yang anak anak buat macam white board sekolah je
✌Baju sekolah yang lama jadi baru macam baru beli
✌Daki daki kat beg sekolah or pencil case


Mudah gilllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Cepat dapatkan segera! beli jangan tak beli.

cepat sementara masih ada stock!


Laju-laju contact akak EMy IVi ok. Ini link facebook dia, Facebook Emy Ivi . Oh harga sabun adalah RM17 untuk 1KG.



cepat dapatkan sekarang!

























For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016