21 May 2017

Nak Beli Kereta. Doakan Kami.

Hye!
Assalamualaikum.


Harini aku bagi peluang pada seorang penjual kereta under perodua untuk share beberapa tips yang berguna untuk orang yang xtau menahu tentang proses pembelian kereta.

So aku kenalkan Cik Zura.



Zura & suami.

Zura now bekerja sebagai sales advisor di Perodua Laguna Merbok.

So jom! Baca.

================

Jom saya kongsi kan proses pembelian kereta secara ringkas dan mudah difahami ...

PROCEDURE PEMBELIAN KERETA BARU ...

1- JUMPA SALES / PM SALES ADVISOR
buat perbincangan tentang apa yang anda ingin tahu dan tanya sehingga anda faham

2- PENYERAHAN DOCUMENT
Segala document yg diperlukan diserahkan kepada sales advisor utk dihantar kepada pihak bank. (Penyerahan boleh dibuat melalui whatsapp )

3- BANK
pihak bank akan membuat panggilan / call anda utk interview. Keputusan loan akan diberitahu selepas 2-3 hari bergantung kepada sevice bank

4- SIGN AGREEMENT
tetapkan tarikh dan masa utk berjumpe officer bank bagi memeriksa jumlah loan , interest rate dan tempoh pinjaman , jika setuju boleh sign

5- BUAT PEMBAYARAN
Pastikan jumlah yang perlu dibayar dengan sales advisor termasuk downpayment , booking atau bayaran lain

6- ORDER KERETA
Pada peringkat ini anda tidak akan terus dapat kereta tetapi perlu menunggu dalam masa seminggu sementara sales advisor selesaikan pendaftaran kereta anda.

7- DELIVER
kereta pilihan anda telah pun sedia untuk dihantar oleh sales advisor kepada anda.




================

Kepakaran Zura adalah dapatkan stok yg paling cepat , loan paling tinggi dan interest yg rendah tau. Best kan.

KENAPA PERLU BELI KERETA DENGAN ZURA?

URUSAN PERTANYAAN DARI WHATSAPP (cepat & mudah)
PENGHANTARAN PERCUMA SELURUH SEMENANJUNG
FULL LOAN DISEDIAKAN
STOK TERSEDIA ADA
DAPAT DISKAUN TINGGI
TAK PERLU BAYAR DUIT BOOKING
FREE GIFT YANG BANYAK
DAPAT KERETA DENGAN CEPAT
SALES ADVISOR YG BERPENGALAMAN
HIGH TRADE IN VALUE
RAPAT DENGAN OFFICER BANK
.


.
Kalau anda ada masalah seperti di bawah
" NAK BELI KERETA TAPI ADA MASALAH DENGAN ........."

gaji cash tapi ada potongan epf atau socso
tiada budget downpayment
basic rendah tp ade elaun / OT / komisen
nak trade in kereta lama dengan harga yg tinggi ?
baru bekerja (skim graduan )
risau dengan penipuan sales man
pernah cuba loan tapi gagal


Zura akan membantu jika anda ada masaalah seperti diatas tau. Jangan risau.

============================
PROMOSI 2017

~ Myvi 1.5 SE (manual)
With GearUp & Without GearUp
Stock 2017 *RM3,800*

~ Myvi 1.5 SE (auto)
With GearUp & Without GearUp
Stock 2017 *RM3,900*

~ Myvi 1.5 advance (auto)
With GearUp & Without GearUp
Stock 2017 *RM2,200*

*..........................................................*

~ Bezza 1.3 Premium (manual)
Stock 2017 *RM1,500*

~ Bezza 1.3 Premium (auto)
Stock 2017 *RM1,500*

~ Bezza 1.3 Advance (auto)
Stock 2017 *RM1,500*
*............................................................*

~ Alza Standard S (auto)
Stock 2017 *RM1,300*

*..........................................................*

Hubungi Zura cepat-cepat.

017-4066646

017-4066646

017-4066646

FREE GIFT MENARIK DARI SAYA

TINTED
TOUCH N GO
PETROL
SUN VISOR
UMBRELLA
ANTI SLIP MAT
CAR PERFUME
CAR CHARGER
H/P HOLDER
STEERING LOCK
ROAD TAX HOLDER
SAFETY TRIANGLE
FREE SMART ASSIST
SHOPPING HOCK
FREE 5 YEAR WARRANTY

DOCUMENT YG DIPERLUKAN
salinan ic & lesen memandu
slip gaji 3 bulan
penyata bank 3 bulan atau penyata KWSP

Hubungi segera whatsapp / call

AZURA 0174066646

AZURA 0174066646

AZURA 0174066646


Bye.
Cepat contact Zura tau.

2 May 2017

Mirza Bites Yang Aku Dan Adelia Suka. Sedap Gila!

Hye
Assalamualaikum.


Dah selamat sampaiu homemade nugget dan hotdog yag aku nak. Alhamdulillah. tinggal lagi berapa ketui ja. Dah nak habis. Nanti nak order lagi.



nampak kewwww???
hahahaha

Serius sedap.
Tak sangka homemade nugget sedap macamni..

Adelia licin wei makan nugget tu.
cukup rasa.

tu tengok....
masa paas-panas.. buka memang meleleh cheese dia..belambak cheese.



buka bagi sejuk sat..
sebab makan terus nanti melecuq lidah uolls hahaha

dalam hotdog pun ada cheese.
sedap.

dap!


3-3 ni aku dah try..
memang terbaik.
dan paling penting Adelia suka..

Aku goreng 5biji, licin dia makan.
dia kata sedap.

dan kena juga dengan aku punya selera aku.

=====================================================

Mirza Bites tu apa??
ha ini lah dia...

 serius wei.
memang sedap.

Ini soalan-soalan yang dijawab oleh owner Mirza Bites.

Semua lapisan umur sesuai ke makan apa yang Mirza buat??
Semua pon bleh makan..terutamanya kanak2 lh..dan memang buat untuk bagi anak-anak berumur 2tahun keatas makan snack yg sihat dan untuk golongan dewasa juga.

Betul-betul HOMEMADE ke??
Ya. Betul-betul homemade dan guna bahan-bahan fresh, tanpa perasa dan pewarna tambahan.dan tiada pengawet. So tahan dalam SEBULAN ja. Bila orang order, baru buat.

Ada kandungan garam tak??
Ada. Tapi cuma letak kuantiti garam yang sikit sebab nak bagi rasa jer.xsmpai satu sudu kecik pon.

Serbuk roti guna yang di kedai ke??
Serbuk roti yang digunakan pon buat sendiri guna roti gardenia..tak letak pewarna pon, bila goreng still rangup n sedap.

Macamana boleh start nak buat makanan homemade macam ni??
Saje nak citer psl start buat nugget n sosej nie...nugget nie saya dh biasa buat dari mirza (nama anak) kecik lg..tp waktu tue xde terfikir nk jual pon..sosej jer mmg baru buat lpas bce ad satu artikel psl keburukan bg sosej yg sedia ada tue..qis jd takot sb mirza mmg suke mkn..so saya cri resepi n ubah ikot citrasa qis bg mirza mkn..mula2 mirza xsuke sb rsa lain,texture die pon lain dari yang biasa tue..lma2 die dh ok..

========================================


Homemade nugget ayam ni sesuai untuk kanak-kanak sebab tiada bahan pengawet digunakan n 100%  isi ayam. Recommended untuk baby 10mth keats sebb ada telur & herbs. Jika nak minta jangan langsung letak garam pun boleh. Boleh bagitau owner dia ok.

Nugget ni tAhan dlm frezzer sampai 4mggu..plg elok dlm 2mggu sebab tiada bahan pengawet digunakan. Defrost 5-10mnt n bleh terus goreng..kne defrost dlu yer..jgn goreng wktu tgh keras2 tue,nnt xmsak plak..sb aym tue mmg fresh trus kite uli,xde rebus2 dlu yer..

-ad yg ckp nugget sma je kot mcm kt luar..ape beza nye..no no..xsma yer..nugget yg qis buat homemade..guna isi ayam..xde cmpur ape2 tepung..xde guna bhn pengawet..

-sesuai utk baby yg dh lpas telur n herbs..lpas nie xyah risau dh nk bg anak2 mkn nugget sb yg nie lebih sihat n ad khasiat dr ayam,telur..

-Based kt kulim..pre order sahaja biasanya bukak order 2mggu..cod kulim,penang,sp n alor star..free cod kulim..yg lain ada caj penghantaran rm5-rm10.. utk alor star biasanya 1bln skali akan ada COD.

-Untuk tarikh pre order n delivery boleh tengok fb & ig qistinaali..atau whatsapp terus nak tanya apa-apa ok. +60176845287

-Ada jugak buat delivery kat tg malim,slim river,kuala kubu bharu,kl & kawasan selangor yg dekat2 bile balik kg kt tg malim..masa xtentu..kena tengok fb utk sebarang update..

-untuk kwsn kl n selangor min order 3pack n caj rm10 utk penghantaran.

- produk yg ada
*Chicken nugget(450G)
*Chicken cheese sausage(450G)
*Chicken cheese ball(400G)


So laju-laju order ok. Dijamin fresh dan sedap.
aku pun nak repeat order ni.
Adelia suka sungguh nugget dia.


+60176845287 - Call/Sms/Whatsapp




bye.

















For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

22 April 2017

Iran Rugs Yang Cantik &Moden. A.K.A Saprah Iran Moden Dari THE RUGZ HOUZE.

Hye
Assalamualaikum.


Dah nak puasa dan dah nak raya kan??? Ha ni masa yang sesuai mai cuci mata ! hahahahahaha.. Aku xmau cuci mata sorang-sorang..so aku share dengan ampa juga.

Serius. Rugi sapa tak tengok!

Semua saprah cantik2 dan harga pun berpatutan.



Ready ha! Memang lawa wei.. aku masa mula baca kata saprah, dan-dan teringat saprah tok aku dulu-dulu hahahahha.. tapi bila tengok! Rasa macam nak beli 10..serius weiii..cantik gila.

Dan yang lagi best, Semua adalah import dari Iran. Dan sesuai untuk orang malas macam i. hahaha.. sebab apa?,sebab senang basuh dan mudah nak basuh. So sangat la sesuai untuk orang yang busy kheeennnn..





relax.. ni baru sikit..
jom tengok yang lain pula.

saprah Iran saiz kecik.
harga RM160 termasuk postage.


Saprah Iran saiz besar.
harga RM260 termasuk postage.





lapik sujud pun ada. Rm30 ja.
material kain cotton.
Selesa dan harga berpatutan.

So cepat.
1design xbanyak pcs tau.
so jangan takut nak sama dengan sepupu ke jiran ke..hihihih

Dekat-dekat nak raya ni, elok sangat leeeerrrrr...
Aku serius rambang mata.
rasa macam nak order lani juga..
cantik wei..

Dekat Instagram depa lagi banyak design lawa-lawa..
rambang mata ioll..


============================================

jom tengok banyak lagi design-design yang best.
Boleh laju laju ke Instagram.

@trugzhouze
whatsapp : +60136656760

So cepat dapatkan sekarang!!!
Habis stock kena tunggu lama pula..

Sebab semuanya di import dari Iran tau.


So laju-laju p order.
berbaloi dengan harga!

bye.
happy shopping!





























For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

21 April 2017

Anak Kedua. Coming Soon. Insyallah.

Hye. Assalamualaikum.

Dua tiga hari lepas, aku ada update pasal anak kedua otw.. ramai yang ucap taniah. Tq semua.

Fyi, aku dalam proses nak usaha ke arah menambah anak. Belum pregnant pun. Sekarang aku kena settlekan problem pcos aku dulu.

So now aku under treatment. Doakan aku.

Ada yang tanya, bukan dulu nak Adelia sorang kewwww????

Well, now aku dah rasa ready nak tambah anak. So? So aku nak mengandung la. Hahahaha aku nak baby girl. No boy. Aku xsuka nak bela baby lelaki. Aku xsuka lelaki.

Tapi kalau Allah bagi, aku terima jala. Tapi aku akan try n usaha utk dptkan baby girl.

================

Mcmn boleh nak pregnant??

Sebelum ni mmg aku xnak tmbh anak, ayah aku dok tny dok suruh pun, aku cakap aku mmg xmau dah..banyak benda yang aku fikir.

Aku fobia nak anak ramai, sebab persekitaran aku membesar adalah banyak xbest dari best. Aku xnak anak aku hadap apa yang aku hadap.

Dan aku pun xcaya ke Eli. Lulz. Xyakin. Nanti dah penat beranak, haram dia xmau jaga sama2..buat penat ja.

Lagi pun, Mak ayah akubercerai.. aku membesar time mak ayah pun tengah dok kalut cari hidup depa... benda tu adalah sesuatu yang sangat2 meninggalkan trauma dalam hidup aku.

Membesar dengan orang yang banyak fake, sat dok rumah tok belah ayah.. sat dok rumah tok belah mak.. hadap pula mak pak menakan yang selalu tanya soalan bodo, pastu non stop dok takut2 kan aku kata nnt aku dh xleh jumpa ayah la apa semua(aku pling rapat dgn ayah).. anak lelaki pengasuh aku pun mcm haramjadah... trauma weh. Serius.

Tp benda2 tu juga yang mengajar aku supaya menjadi orang yang hatinya kuat.

Aku dah maafkan dah semua manusia y mcm haramjadah tu. semoga hidup depa lebih bermakna & semoga Allah hindarkan anak beranak cucu cicit depa alami trauma mcm aku. Amin

====================

So now aku dah boleh rasa steady. Trauma tu semua masih ada tp xla seteruk dulu.

Aku takut bila anak ramai, aku xboleh handle n anak aku dpt nasib yang sama mcm aku. Aku takut gila. Dan aku juga takut aku jadi ibu yang pilih kasih terhadap anak-anak.

Sebab aku tau mcmna rasa bila menjadi anak yang bukan pilihan.

Now steady. Tapi takut tu masih ada. Tapi aku dah boleh hadap dengan steady. Alhamdulillah. Bertahun-tahun weh aku belajar cara nak hadap apa yang aku trauma & takut.

Dan aku pun dah percaya Eli 70% dah banding dulu 10% ja hahahahahaha.. Eli pun dah tunjuk pada aku yang dia pun sama ready nak baby no 2. So on jala.

Makanya, jom doakan aku berjaya hapuskan pcos & boleh pregnant lagi. Insyallah.

Terima kasih pada ucapan-ucapan yang baik2, dan pada yang menyindir pun terima kasih juga sebab rajin type ayat menyindir hahahha..

================

Bye!
Love u olls!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016