26 September 2016

Berat 100KG Pun Mampu Pakai Korset! Hebat Kan?

Hye!
Hello!
Assalamualaikum.


Ingat x lagi aku pernah buat entry pasal korset?? Ok ni nk sambung cerita pula.







Ini Mimy Hamid. Atau aku panggil kak Mimy. Kak Mimy tengah on diet sekarang. Gambar tu masa dia berat 100kg tau n dia pakai corset HOUSE OF CORSET by Zenia. Hebat kan??!

Kak Mimy kata masa mula dia pakai, dia memang takut gila korset barai..sbb dia dh banyak kali pakai korset y design mcm korset house of corset by Zenia ni. Tp barai. So dia takut la..Tp alhamdulillah, pakai korset by Zenia sampai harini relax ja korset tu xkoyak or barai!!

Memang banyak design mcm House Of Korset, tp kualiti xsama. Owner House Of Corset by Zenia ni buat n jual produk material bukan jeneh cikai-cikai ok. Pls la.. Design korset maybe sama.. Tp material tu high taste.

Tengok background Kak Su dgn Kak Anny pun tau depa jeneh high taste. Taste kaya-kaya ok. Xkan la dia nk buat korset pilih material cikai. No no no..

-----------------------

Masa berat Kak Mimy 123kg, Kak Mimy dah beli House of Corset by Zenia. Walaupon size 5XL for berat 86-90kg dan ukuran punggong 104-110cm tapi Kak Mimy cakap takper, dia nak jugak.


Sebagai pendorong dia untuk kurus. Dapat je corset tu, dia letak diam-diam dekat tepi. Tak berani nak pakai. Kak Su pulak selang seminggu dok tanya Kak Mimy, ‘Mimy, dah pakai ke belum?’ Kak Mimy cakap belum. Tak berani takot tak muat nanti down. Tapi Kak Su style tanya non stop bila nk pakai, bila nak pakai hahahahaha.. Last-last Kak Mimy fade up and pakai la korset tu! Hahaha

Kak Mimy kata dia laju-laju p wasap Kak Su, dengan excitednya bagitau yang dia dah muat pakai korset!! Now berat dia 100kg and ukuran punggong 128cm.



Punya happy la Kak Mimy sebab dia kata badan dia jadik cantik berbentuk, lepas tu memang babat lemak semua gone and bila pakai baju licin dah takde dah nampak spare tyre. Bestkannnnn!!!!!

So now badan Kak Mimy walaupun 100kg, bila kita tengok memang nampak kemas.

Kak Mimy kata lani dia memang pakai tiap-tiap hari. Kak Mimy kata lagi yang memang bila pakai House of Corset ni buat badan dia terbentuk and shrink.


Insyallah dengan diet yang Kak Mimy amalkan sekarang dia memang boleh capai target 80kg sebelum hujung tahun. Kak Mimy ni tinggi and kulit dia cantik, kalau dia kurus memang meletop kebabom! Jenuh la suami dia nak kepung hahahaha...

------------------------







Todiaaaaaa... Gmbr 2016 atas tu gmbr sebelum pakai korset by Zenia ok. Meletop sgt!

Aku ambil ayat dari blog Kak Su :-

"Mimy punya berat now 100kg and ukuran punggong 128cm dia pakai 5XL (berat 86-90kg, ukuran punggong 104-110cm) So, ambik ni as indication. Let say korang punya berat more than 90kg pon takpe untuk pakai size 5XL as long as ukuran punggong kena macam Mimy = 128cm, maksudnya korang boleh pakai size 5XL ok? Don’t worry. Untuk customer I yang dah biasa deal dengan I, I memang cakap if salah size takper, boleh tukar balik. Tapi cost postage je la yang kena tanggung sendiri. Nanti I akan post size lain yang lebih kecik/besar ikut macam mana yang nkorang nak. OK? Macam yang I selalu cakap, ‘Nak cantik, nak sihat kena start now. Jangan tangguh-tangguh’. Bagi la reward pada diri sendiri. Apa la sangat RM150.00 keluar untuk dapat badan kemas. Nak kurus keding entahkan zaman bila dapat. Dapat tutup babat pon cukup la. Pakai la HOC ni sehari 8 jam InsyaAllah slowly berat akan turun sebab kita cut portion makan kita. Body pon nampak kemas. Pakai pon tahan lama. Yang kena keluar duit balik cuma untuk tukar size je. Memang berbaloi-baloi."

So jgn risau, Kak Su bukan style seller yang nak kaut untung kawkaw.. Andai kata tersalah saiz, inform dia semula utk proses pertukaran.


-----------------







Ada 3warna. Boleh pilih. Saiz dari M-5XL.







Cuci dgn tangan ja, xyah mesin. N fabric atau material memang lembut. Xda tulang2 y menyakitkan tu... Pakai memang selesa ja uolls.

M (40-45kg) | Waist : 61-67cm | Hip : 80-90cm
L (46-55kg) | Waist : 67-73cm | Hip 83-93cm
XL (56-65kg) | Waist : 73-79cm | Hip 86-96cm
XXL (71-78kg) | Waist : 79-85cm | Hip : 89-99cm
XXXL (71-78kg) | Waist : 85-91cm | Hip 92-102cm
4XL (79-85kg) | Waist : 91-97cm | Hip 98-105cm
5XL (86-90kg) | Waist : 97-103cm | Hip 104-110cm

Saiz utk rujukan. More info boleh ke :

Korset Zenia mampu milik ---klik sini ok!

Apa2 roger kak su ok. Reseller sangat dialu-alu kan. +60 12-918 4042 -- kak su



16 September 2016

Qufast & Leptos - Terhangat Dipasaran.

Hello!
Hye. Harini aku war-warkan tentang ubat kurus laki bini. Gittewww.. Atau pun ubat kurus bf-gf.

Ubat kurus ni dibuat siap ada partner. Xkan sorang ja nak kuruskan!




Siapa pernah dengar pasal leptos & qufast??

QuFast untuk lelaki.
Leptos untuk wanita.


Leptos dan QuFast ni merupakan tablet kunyah (kena kunyah ok, xboleh telan) yang membantu pembakaran lemak berlebihan didalam badan sekaligus mencegah daripada kulit menggeleber.

Kebanyakkan ubat kurus bila mkn jadi menggeleberkan? Tapi Leptos dan QuFast ni kurus sambil kulit x menggeleber uolls!!


Apa kandungan Leptos & QuFast ni? Sampai power sangat kulit x menggeleber??

Ia mengandungi 6bahan utama dgn nisbah bersesuaian utk wanita (Leptos) dan lelaki (QuFast) iaitu:
.
**L-Carnitine
-meningkatkan jumlah lemak yg dibakar
-mengubah lemak menjadi bahan bakar
-meningkatkan daya tahan otot
-meningkatkan metabolisma
.
**Limau nipis
-mengempiskan perut
-menurunkan berat badan
-membuang toksin dalam badan
-mengurangkan kolestrol
.
**Ekstrak Guarana
-menurunkan berat badan berlebihan
-memerangi rasa lapar
-membersihkan sistem pencernaan
-melancarkan penghadaman
-memberi tenaga
.
**Ekstrak klorofil
-memelihara daya tahan tubuh
-meningkatkan imunisasi tubuh
-detoks (pembersih toksin/racun)
.
**Garcinia Cambogia
-menghapuskan enzim yg berperanan untuk menyimpan lemak
-membakar lemak& mengurangkan nafsu makan
-mengurangkan ukurlilit
-mengurangkan lemak dalam darah
.
**Dekstrosa
-meningkatkan produksi insulin yg melancarkan aliran darah menuju ke otot
-meningkatkan penyerapan nutrisi penting bagi memacu perkembangan otot secara efektif
.
Kandungan Tambahan di dalam QUFAST
**Maca
- Menambah tenaga, kecergasan, dan stamina bina badan.
- Meningkatkan kesuburan laki-laki.
- Merawat mati pucuk (lemah tenaga batin).
- Meningkatkan bilangan sperma lelaki.
- Melegakan stress dan kemurungan
- Menguatkan antibodi .
.
.






Macam mana bentuk dan rasa dia? Sedap ke bila kunyah????

Yes sedap gila! Rasa mcm kunyah gula-gula masam-masam masin tu.
Rasa masam2 Lime dan sangat sedap utk dikunyah. Bentuk dia bulat.


Cara Pengambilan macamana?
Ok just kunyah ja uolls. Pastu minum air.
Sebaiknya, kunyah sebelum makan di sesi waktu makan yang berlebihan. Min 3 biji sehari sekali kunyah. Max 10 biji sehari.

**DILARANG KERAS mengambil lebih dari 10 biji sehari**







Leptos & QuFast ni dlm klasifikasi makanan tambahan bukan ubat, Jadi tak dikawal oleh Pihak Berkuasa Kawalan Dadah.


Apa kesan Yang kita rasa selepas ambil Leptos & QuFast??

Nak bagitau awal-awal, tiada sebarang kesan sampingan yang memudaratkan dan selamat digunakan untuk jangka panjang.

Antara kesan yang kita rasa bila kunyaj Qufast & Leptos adalah :-
Cepat kenyang
Lambat lapar
Berpeluh sbb bakar kalori dlm badan
Tingkatkan metabolisma

Untuk hari pertama hingga ke 4 mcm tu, kita akan membuang dan bila basuh akan rasa kesan minyak lemak yg dibuang. Hasil buangan akan ada potensi berwarna hijau hasil dr pembersihan usus dan klorofil yg mencuci usus.Ada gak orang yang tak mengalami kesan seperti diatas. Bergantung kepada individu.

Tetapi ia akan normal setelah proses pembersihan berlaku. Disarankan minum air yang mencukupi.


Mengikut testimoni setakat ini… tiada pening2 atau cirit birit berlaku. Ia adalah pelawasan normal. Sekiranya ada sympton pening, boleh minum air yang banyak. Ok!

Akan ada juga customer yang bila makan jadi sembelit. Kehadiran toksin yang banyak dalam badan, menyebabkan bila kunyah leptos atau QuFast ni jadi sembelit. Tapi jangan risau, teruskan pengambilan. Ambil 2 sesi dgn 5 biji setiap sesi dalam sehari.

Minum air yang banyak. Seeloknya, amalkan minum lemon pada 3 hari pertama untuk mempercepatkan lagi process detox. Air kosong kena cukup ok. Setiap 25kg berat badan, kena minum 1liter air kosong.

Harga:
RM180 (SM) RM190 (SS) utk sebotol
RM300 (SM) RM310 (SS) utk 2 botol - Jimat woooo!!!

Berminat?? Boleh dapatkan dari :-

WhatsApp : Amyz +60137130042
Free Postage seluruh Malaysia
COD KHAS - Johor Bahru / Ulu Tiram.


Diulangi, FREE POSTAGE keseluruh Malaysia kalau beli direct dari Amyz ok.



15 September 2016

Hoodie Baby Blanket Yang Smart & Cantik.

Hye.
Hello!
Assalamualaikum.

Ok harini nk cerita pasal owner hoodie baby blanket. Kak Rose aku panggil. Dah lama dah Kak Rose ni berniaga buat macam-macam benda untuk baby. Pastu lain dari yang lain. Material dia guna pun lain.






So ini adalah perbualan aku dengan Kak Rose.

"Bila akak start bisnes ni?"

"akak start buat online shop sejak 2011 tp skit2 je la sbb akak surirumah sepenuh masa n ada anak kecik."


"Apa produk yang akak buat masa mula-mula start bisnes ni?"

"akak bmula dgn buat blanket utk baby n budak2 dan ada satu produk akak cipta sendiri, iaitu HOODIE BABY BLANKET nama dia."


"Hoodie Baby Blanket tu apa? Boleh akak cerita lebih detail?"


"Hoodie baby blanket tu khas utk baby yg baru lahir sbb xyah la nk susah pakai topi sbb blanket ni da ada hoodie utk lindung kepala baby."

Macamana sambutan untuk hoodie tu?"



"Sambutan sangat menggalakkan. Maybe sebab orang suka material yang akak guna. Akak guna material minky. Lembut dan sejuk kain dia. Xpanas. Baby pun selesa."

"Harga dan saiz pula macamana? Orang boleh request atau akak tetapkan saiz?"



"Harga bergantung pada berapa banyak material kain milky yang diorang nak. Saiz memang saiz standard."


"Selain dari hoodie, apa lagi produk yang akak buat?"

"akak ada buat barut. Barut akak ni lain skit dari barut2 yg ada kat pasaran online sbb akak pakai kain cotton + minky."

"Dari segi harga macamana akak?"

"Harga cotton + minky agak mahal tapi sangat selesa. Anak xrasa panas dan kain dia sangat lembut pada kulit baby. Ibu mesti puas hati. Sebab xkan risau pasal panas or baby xselesa"











"Apa lagi produk yang akak ada buat untuk banyakkan produk dalam perniagaan akak?"

"Dalam tahun ni, akak start jahit baju kurung utk kanak-kanak .tailor-made semuanya.means,akak yg design,akak yg pilih kain,akak jg yg jahit.tp kalau ada yg nk custom-made pn boleh je. Di alu-alukan. Boleh tengok di ig @mababycouture"







------------------------

Harga:
Blankets - bgantung pd saiz. range around rm60 to rm250. utk newborn baby to toddler sahaja.
Barut - sehelai rm10
Kurungs - bgantung pd jenis kain. range around rm45 to rm250.utk 1yo baby to toddler sahaja.


------------------

Berminat?

Boleh ke :-

Instagram @mababycouture
Facebook owner @rose maiza
Whatsapp +60125325872



Happy shopping!!!

9 September 2016

Siapa Yang PEKAK

Aku pun dah tengok cerita Pekak ni hari Isnin yang lepas.




Cerita yang simple tapi banyak pengajaran. Walaupun rata-rata org melayu xboleh terima apa yang cuba disampaikan oleh filem Pekak ni.

Pekak kah kita?
Buta kah kita?

"Perlu ke tunjuk aksi rogol, utk bagitau rogol tu salah.."

Bagi aku perlu. Kalau x tunjuk..ramai y buat PEKAK buat BUTA.

Sama mcm kes pedo... Kalau x atas usaha Wardina dan syed Azmi dok war2 kan dkt sosial media, ramai y masih pekak dan xbuka mata pasal tu. Sbb apa? Sbb xda dlm ahli keluarga dia yang pernah kena.

Tapi diluar sana ramai yang alami benda tu.. Sama la dgn apa y filem pekak ni tunjuk kan.

Dan sangat mengejutkan juga la bagi aku...hg tengok movie, hg terima sebijik2 macamkan otak dibawah sedar hg xboleh fikir pengajaran disebalik apa y mata,telinga hg tengok dan dengar??

Pekak ke?
Buta ke?

Serius. Bagi aku filem Pekak ni banyak pengajaran dan dia tunjuk benda yang ramai orang xsedar atau buat-buat xnampak..xdgr.. Janji dalam kalangan family kita xdak jadi mcm budak2 dalam filem Pekak tu. Kan?

Aku xberapa sokong sgt apa y blogger kembarapoketnipis tu. Sbb dia cerita direct macamkan tiap scene tu xda pengajaran tersembunyi. Dah tu, ending pun dia xtengok. Aku tertanya-tanya kalau dia tengok filem limitless apa dia nak review.😂

Melainkan aku sokong bab ada manusia y xtau dan agak bodo p bawa anak bawah umur tgk cerita ni. Hat tu aku sokong.

Tapi kalau nak kata cerita Pekak ni bazir atau merapu or xmembangun--aku memang xsokong.

-------------------------
Aku pun dh tengok PEKAK ni. Dan memang realiti kehidupan budak2 zaman sekarang memang boleh katakan 100% la mcm apa y filem PEKAK ni tunjukkan. Xboleh nk dinafikan. Benda betoi. Mmg ada budak belia y enjoy hidup muda depa mcm dalam filem PEKAK ni.

Cerita ni mmg over. Aksi sharifah sakinah dan azman picasso mmg teramat over. Xdinafikan. Over y nampak mcm real gila babun. Smp tertanya2 aku, laki dia xmarah ka dia berlakon smp tahap gitu 😂😂😂 . Rupanya time shooting ni Sharifah Sakinah bujang lagi.

Dan aku pun ada gak tergelak masa tgk sharifah sakinah bohong pak Dara.. Pekena bangla kedai tu..Kojaq gila.. Tp realiti wei.. Dara ingt xkan kantoi la dgn bapak dia.. Padahal malam tu kantoi dia p berjimba pakai seksi mlm tu.. Kena pukul dgn ayah dia..

Si Sharifah Sakinah tu akai mmg panjang.. Nak2 masa pak Dara tanya dia..dia dh juzuk berapa 😂.. Selamba badak dia kata dia dh juzuk ke17... Ni la budak2 muda dok panggil tipu sunat.. Real life ok.. Mmg ramai kot y pernah tipu sunat dkt mak pak sendiri atau mak bapak kawan2... Realiti.

Dan banyak lagi benda y aku dpt dari cerita ni, cerita ni buat aku fikir pjg... Dan cerita ni suruh kita sayangilah org sekeliling. Walaupun strangers. Jgn disebabkan nak capai impian/keinginan kita, kita merosakkan hidup org lain. Hidup kita mcm roda. Bukan selamanya syok. Musnahkan life org dgn cara supply dadah memang banyak haramjad dari y baik.

Kita musnahkan hidup org, jgn sangka kehidupan kita akan happy.. No.

Zairil atau UDA tu dlm cerita ni merupakan manusia atau tangan y merosakkan org lain. Sbb dia keja sbagai pusher dadah. Sbb apa dia keja tu??? Sbb tu ja satu-satunya keja dia boleh simpan duit cpt utk dia capai impian dia utk mendengar. Dia nk repair telinga dia supaya dh xjdi pekak. Tapi cara dia salah.

Uda dia pandai... Dia xbinasakan hidup dia,dia dok binasakan hidup budak2 lain..dia jdi tokan dadah ja... Nk kumpoi duit...

Dia memang happy sbb cepat dapat kumpul duit 60k, lg buat dia seronok bila jumpa Dara... Ada buah semangat y buat dia lgi nk kejaq utk jdi manusia y normal bkn OKU. Tp dia xtau.. Roda kehidupan dia berpusing.

Merosakkan org lain utk kesenangan diri sdri dimasa akan datang byk buruk dari baik.

Pastu dia jumpa DARA, dan jatuh cinta. Dara ni budak baik, tapi ada bff mcm keparat iaitu sharifah sakinah.. Sharifah ajar dia mencuri,merokok..beromen semua... -- dari sini kita boleh fikir, nak berkawan, pilih la kawan y dari kalangan y baik-baik.

Sharifah sakinah ni ada boyfriend iaitu, Azman Picasso, Mat dadah dan xbekerja. Dok beli dadah hasil dari keja dia dok pau sepupu dia y kaya raya. Azman ni jahat gila. Dh mat dadah xkan nk perangai normal kan. Msti la mcm taik. Dan dia ajar sharifah sakinah ni hisap benda y dia dok hisap..---dari sini kita dpt fikir dan belajar, betapa pentingnya kita cari boyfriend atau partner y baik.

Jauhi lelaki y taik dadah. Kalau silap pilih jadilah kita seperti Sharifah Sakinah. Dan pling penting, jgn bodo kerana cinta lelaki, nak2 cinta dari mat pit.

Last sekali, Uda dpt capai cita-cita dia nk jdi manusia yang boleh mendengar dan bercakap. Tapi sayang. Terlalu byk kerosakkan y dia dh buat dri tgn dia.. Y akhirnya telinga dia rosak balik sbb dia frust Dara nazak sbb dadah y dia dok jual tu.

Dara kena rogol dan pukul mcm binatang oleh Azman Picasso.. N nazak. Start dari dadah uda, azman ambl tlalu byk.. Dara kena playout dgn kamil(sepupu azman y kaya raya tu) dan sharifah sakinah pun sepakat dgn Kamil utk bagi Kamil boleh pecahkan dara Dara.

Pastu hujung cerita, Sharifah sakinah frust dgn sikap azman sbb Azman rogol bff dia smp nazak dan dia bunuh azman y time tu tgh dok high!

Dan dari mula certa pasal Shatifah Sakinah, kita dh boleh agak y mak ayah dia sgt sporting berbanding pak Dara. Tp confirm mak ayah dia pun kena playout dgn dia.

Dan ayah Dara menyesal sbb xjd kawan pada Dara... Xmendengar apa y anak dara dia nak dan perlukan. Y dia tau nk Dara jdi baik.. Tp abaikan Dara(xbg perhatian). Ayat dari y buat pak dia menangis dihujung cerita mmg berkesan " kalau Uda yang pekak pun boleh dgr Dara..kenapa ayah xboleh?"

Byk pengajaran boleh kita ambil sebenarnya. Tapi kena la berfikir sikit. Sbb cerita geng2 sharifah amani ni bukan style bersuap masuk otak.

So lepas tgk movie ni, pikiaq la mcmna kawan y kita nak pilih... Apa jenis bf y kita nak.. Dan kita sbgai manusia ada pilihan. Nak jd pencuri atau tidak. Nk enjoy boleh tp byk lgi cra selamat y x memudaratkan. Enjoy la smp ketua tp sila jd bijaksana. Gittewww...

Ending cerita Pekak ni ada tunjuk apa akibat menjadi tangan y merosakkan kehidupan org lain. So cerita apa pun tgk la smp ending dan buka minda utk berfikir.

Last but not least, mak apak y p tgk, klu rsa xmau anak jd gitu, pilih la kawan anak, kenalilah latarbelakang bf anak...jadilah kawan kepada anak2. Gittewww..

Bila uolls tgk cerita ni, u akan xberhenti rasa syukur yang u ada mak ayah yang bagus, y ambil tau pasal u. Betapa bertuahnya u xada kawan mcm sakinah.. Xda bf mcm azman...u akan rsa syukur wei sbb mak ayah beli.. Sbb Uda ditinggalkan oleh mak dia dlm hujan. Joe (apa khabar) ambl bela.

Dan kalau hg anak org kaya, hg pun msti lagi bersyukur sbb hg xda sepupu mcm si Azman dan hg xsebodoh Kamil. Hahaha.. Duit boleh beli dadah tp xboleh beli kehormatan perempuan baik mcm Dara dan xboleh beli kawan y elok2.

Dan siapa y ada anak, mesti dia akan rasa y dia xkan sesekali abaikan anak dia smp jd mcm budk2 dlm cerita tu.

Sekian,Terima Kasih.



Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016