iklan berbayar. RM70/month





Tea Lemon & Ginger Untuk Buang Angin Dan Detox Badan. Malah Sangat Bagus Untuk Hati Kita.


Sticky post (scroll down untuk entry baru)

Hye


Aku nak share pasal satu tea yang sangat sangat bagus. Aku minum dah nak masuk kotak ke 3.

Lepas minum,aku sendiri jual sebab memang berbaloi dan sure orang bila minum akan repeat order macam aku juga.


Tea ni 100% dibuat dari REAL FRUIT dan REAL FOOD. Tak sama macam tea lain yang ada dekat pasaran. Tea yang aku minum ni tanpa pewarna dan tanpa ada gula tambahan.

Dan tea ni aku order dari UK sana bawa masuk Malaysia. Gittewwwwww.




Aku biasa minum kekadang letak halia yang aku ketuk,kadang letak madu,kadang minum kosong ja. Eli pun suka.

Memang bagus untuk lelaki dan perempuan. Untuk anak dara,mak2 atau pun orang tua.

Bahan yang ada dalam tea ni adalah :-

Ingredients Lemon & Ginger Tea : Ginger (40%),apple pomace,blackberry leaves,citric asid,lemon(8%),lemongrass(1%),linden flowers,lemon peel,roasted chicory root.


Lemon dan kulit lemon - bagus untuk detox dan kurangkan buncit. Kaya dengan anti viral.

Apple pomace - antioxidant n bagus utk elak cancer.

Blackberry leave - kaya dgn vitamin dan membantu utk tingkatkan immune sistem.

Halia - utk buang angin & tigkatkan metabolisma badan.

Lemongrass /serai - untuk detox badan dan antioxidants.

Linden flowers - dpt release stress(bg kita rasa calm),dpt redakan batuk n selesema,untuk ok kan sembelit.

Roasted chicory root - bagus untuk hati kita.


~~~~~~~~~~~~~~~~

Memang berkhasiat dan sangat bagus. Terutamnya kalau jenis badan berangin dan mudah stress. Tea ni ada bahan yang akan buat kita rasa calm.

Orang tua kalau ada sakit lutut la..sakit tapak kaki,boleh bagi minum. Tea ni lebih baik dari tea2 yang ada dipasaran.

Kalau tea lain,bancuh jdi warna oren gila kan.. Tea ni dia warna mcm air lemon.. Nak warna kuning pudar gitu.. Bagus tau sebab kita tau yang dia xada pewarna tiruan.


Rasa? Rasa macam lemonade kalau minum kosong. Bau memang sedap.

Ibu yang menyusukan anak boleh minum,bagus sebab khasiat boleh turun ke baby.. Lemon ni kaya dgn antiviral yang boleh cegah baby selesema atau demam.

~~~~~~~~~~~~

Disebabkan banyak khasiat,so aku jual. So far dah terjual dekat 50kotak dah dalam jangkamasa 1bulan. Selalu sampai ja stock harini,malam dah habis.


Dalam tea ni ada kulit lemon, dan semua orang pun tahu yang Lemon ni khasiat dia untuk badan dari hujung rambut sampai hujung kaki..

Aku biasanya,hampas tea tu aku jadikan scrub. Sebab lemon bagus untuk kulit muka.

1kotak ada 20bag,1bag boleh guna 2x. Harga untuk sekotak Rm23. Postage Rm6 (1-2kotak).

kesimpulannya :

Tea ni sangat bagus pada orang yang :-

Bagus untuk perut buncit.
Bagus untuk orang yang banyak angin.
Bagus untuk ok kan sembelit.
Bagus untuk demam & selesema.
Bagus untuk detox badan.
Tingkatkan metabolisma badan.
Sebagai anti viral.
Kaya dengan vit c dan vit yang lain.
Sesuai untuk orang yang tengah diet.

Ini antara feedback dari customer aku. Hampir 3/4 customer akan return order. Alhamdulillah.










Ni antara feedback dari customer.
Ada yang pregnant pun minum.
Menyusu baby pun ada minum.
Khasiat pun sampai ke baby,sebab tea ni kaya dengan anti oksidan dan anti viral.

Sesuai untuk semua lapisan.
Ada juga yang beli untuk parents.


Disebabkan permintaan sangat menggalakkan,aku buka pre order.

Siapa yang yang place order boleh whatsapp atau PM dekat facebook,nak sms pun boleh saja.

Whatsapp : 0192609886
Facebook : safiyyah osman

Pre order open : 4.april.2015.
Pre order tutup : 28.april.2015.
Eta tea : 1-2minggu selepas pre order tutup.

Order dan terus buat payment.
Once barang sampai,ioll akan terus pos.

Order akan sampai malaysia dalam masa 1-2minggu. Sampai ja akan terus pos. Jangan risau. Bayar harga barang,akan dapat barang. 

Pada yang nak beli secara wholesale boleh roger juga. Kena ambil atleast 1dozen dan ke atas.
1-3dozen : Rm21/box.

1dozen ada 12box.
1box ada 20tea bag.
1tea bag boleh guna 2x.

Terima kasih.
Bye.


For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

#KebunPiyah : Kebun Kecil Aku, Jimat #3

Hye

Bertambah lagi koleksi kebun aku. Syoookkkkkkkkk!!!

Weekend haritu,heret Eli dengan Adelia p nursery dekat Banting ni. Aku dah jadi customer tetap cina tu dah hahaha.. Walau pun cina tu xramah sangat..tapi ok la sebab murah.


Hasil dari p nursery.
Total beli barang -barang ni Rm48.

Dapat la :-
6bag tanah campur Rm10
8bag tanah hitam Rm10
1bag tanah organik Rm12
Polibag saiz sederhana besar Rm3
Polibag saiz sederhana kecik Rm3
Baja pokok Rm3
Biji benih kobis Rm1
Biji benih bunga kobis Rm1
Sepokok limau nipis Rm5

Balik dengan hati gumbira hahahaha..


~~~~~~

Tanah ni siap baja dah.
Rm12

Tanah ni tanah campur..ada sabut kelapa sekali.
Kalau nak tanam kesum guna tanah ni cina tu kata elok,sebab tanah dia xjadi keras..n boleh simpan air.

Sebungkus seringgit.
Sesuai la nak cuba-cuba tanam.
Biji benih ada 10biji kot tiap bungkus.
Padan la dengan harga.

Saiz polibag ni rupanya banyak gila.
Ada yang sebesar-besar alam..
Ada yang kecik comel ja..

Rambang mata aku nak pilih hahaha..
Aku ambil saiz ni ja.

Dia kira timbang.
Rm3 = 200-300gram.

Dapat la yang saiz belah kiri tu 10pcs.
Yang kanan tu dapat 5pcs.

Tanah campur dengan tanah hitam saja ambil lebih, tumpang ada kereta..kalau x asyik dok delay ja nak ubah anak kailan.

Sepokok Rm5.
Ini ja pokok yang habis elok pun
Ada 2biji buah.

Dah ubah masuk polibag besar tu..
Nak bagi padat tanah memang makan modai gak la..hahaha

Ubah pastu terus letak baja.
Harap hidup subur la.
Amin.

Dekat sebulan dah ubah masuk pasu..ni kali ke-2 tumbuh tunas baru. Cuma pokok ja xbesar-besar.

Bila time-time pucuk baru macamni,memang kena jaga gila-gila. Lambat seminit habis..

Sama macam pokok kari ni..tengah tumbuh daun baru..pun kena sentiasa belek..

Telur rama-rama.
Dia memang suka la kalau ada daun baru.
10biji aku dapat letupkan.
Puas hati aku.

~~~~~~~~~

Sekarang still aku tengah tunggu bayam besar,tomato besar..terung besar..rasa lambat gila masa berjalan huhuhu..

Pokok kacang panjang renek pun dah nak keluar daun ke-3..cepat plak..kacang kelisa tanam haritu 5biji benih,naik 1ja..

Serius,kalau ada doremon kan best,boleh cepatkan masa hahaha..

Bubbbyeeeeeee...








Bubyeeee!













For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com