iklan berbayar. RM70/month


Tea Lemon & Ginger Untuk Buang Angin Dan Detox Badan. Malah Sangat Bagus Untuk Hati Kita.


Sticky post (scroll down untuk entry baru)

Hye


Aku nak share pasal satu tea yang sangat sangat bagus. Aku minum dah nak masuk kotak ke 3.

Lepas minum,aku sendiri jual sebab memang berbaloi dan sure orang bila minum akan repeat order macam aku juga.


Tea ni 100% dibuat dari REAL FRUIT dan REAL FOOD. Tak sama macam tea lain yang ada dekat pasaran. Tea yang aku minum ni tanpa pewarna dan tanpa ada gula tambahan.

Dan tea ni aku order dari UK sana bawa masuk Malaysia. Gittewwwwww.




Aku biasa minum kekadang letak halia yang aku ketuk,kadang letak madu,kadang minum kosong ja. Eli pun suka.

Memang bagus untuk lelaki dan perempuan. Untuk anak dara,mak2 atau pun orang tua.

Bahan yang ada dalam tea ni adalah :-

Ingredients Lemon & Ginger Tea : Ginger (40%),apple pomace,blackberry leaves,citric asid,lemon(8%),lemongrass(1%),linden flowers,lemon peel,roasted chicory root.


Lemon dan kulit lemon - bagus untuk detox dan kurangkan buncit. Kaya dengan anti viral.

Apple pomace - antioxidant n bagus utk elak cancer.

Blackberry leave - kaya dgn vitamin dan membantu utk tingkatkan immune sistem.

Halia - utk buang angin & tigkatkan metabolisma badan.

Lemongrass /serai - untuk detox badan dan antioxidants.

Linden flowers - dpt release stress(bg kita rasa calm),dpt redakan batuk n selesema,untuk ok kan sembelit.

Roasted chicory root - bagus untuk hati kita.


~~~~~~~~~~~~~~~~

Memang berkhasiat dan sangat bagus. Terutamnya kalau jenis badan berangin dan mudah stress. Tea ni ada bahan yang akan buat kita rasa calm.

Orang tua kalau ada sakit lutut la..sakit tapak kaki,boleh bagi minum. Tea ni lebih baik dari tea2 yang ada dipasaran.

Kalau tea lain,bancuh jdi warna oren gila kan.. Tea ni dia warna mcm air lemon.. Nak warna kuning pudar gitu.. Bagus tau sebab kita tau yang dia xada pewarna tiruan.


Rasa? Rasa macam lemonade kalau minum kosong. Bau memang sedap.

Ibu yang menyusukan anak boleh minum,bagus sebab khasiat boleh turun ke baby.. Lemon ni kaya dgn antiviral yang boleh cegah baby selesema atau demam.

~~~~~~~~~~~~

Disebabkan banyak khasiat,so aku jual. So far dah terjual dekat 50kotak dah dalam jangkamasa 1bulan. Selalu sampai ja stock harini,malam dah habis.


Dalam tea ni ada kulit lemon, dan semua orang pun tahu yang Lemon ni khasiat dia untuk badan dari hujung rambut sampai hujung kaki..

Aku biasanya,hampas tea tu aku jadikan scrub. Sebab lemon bagus untuk kulit muka.

1kotak ada 20bag,1bag boleh guna 2x. Harga untuk sekotak Rm23. Postage Rm6 (1-2kotak).

kesimpulannya :

Tea ni sangat bagus pada orang yang :-

Bagus untuk perut buncit.
Bagus untuk orang yang banyak angin.
Bagus untuk ok kan sembelit.
Bagus untuk demam & selesema.
Bagus untuk detox badan.
Tingkatkan metabolisma badan.
Sebagai anti viral.
Kaya dengan vit c dan vit yang lain.


Untuk order boleh whatsapp 0192609886. Stock baru pun baru sampai. Available 12kotak lagi.


For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Anak Kedua Aku Dan Rm100.

Hye

Akhirnya, dapat juga anak kedua. Baru 3hari ada dengan kami.

Seekor anak kucing.

Aku memang niat nak bela kucing dah lama..sebelum ada Adelia lagi..tapi Eli xbagi sebab dia ada alergik..

So taram jala niat dalam hati. Sampai la baru-baru ni Eli bagi plak bela..aku guna alasan nak bagi Adelia happy..hahaha..

Sebab sebelum ni Adelia dok gila kucing dekat kedai makan abe siam dekat rumah kami ni..

So apak dia pun setuju,suruh aku cari..kami xmau beli kucing parsi ka apa sebab nan ado duit..niat nak bela kucing kampung ja.

Aku pun up status dekat facebook,tanya siapa nak bagi kucing secara percuma..

Rezeki,ada orang PM dan terus bagi gambar-gambar kucing yang dia nak lepas ke orang untuk bela..

Terus ioll berkenan si kenit dalam gambar ittewww..

Sabtu haritu,terus gerak ke Setapak.
Singgah xsampai 10minit,terus gerak balik ke Banting semula.


Time ambil tu,Adelia tidor..si kecik ni pun cool n steady ja masuk dalam kereta..

Takut gak aku kalau dia buat cempeqaaa dalam keta hahahha..

Selamat dia cool.

~~~~~~~

Dari apa yang tuan dia cakap,dia betina sebab nama pun Annabell.

So aku tukar ke nama Sofia.
Adelia pun dah dok panggil Sofia-Sofia..

Sekali bila usha betul2,memang nampak la kejantanan dia..hahaha

So now tukar jadi nama Uno. Tapi Eli dok panggil Meon..menyampah ioll.

Adelia pun dok panggil Meon,pastu gelak2..hahaha



Aku tengok hg,hg tgk aku.
Begitu la sampai ke sudah.

Uno ni manja dan cerdik.


~~~~~

Hari yang sama Eli bawa aku p pet shop.
Sebab nak beli pasir segala.

Dekat Banting ni kemain payah ler nak cari Pet shop,kebetulan hari yang sama tu kami p Kota Kemuning,terus singgah Pet shop situ.

Aku beli bekas nak letak pasir tu..
Pasir untuk najis dia..
Bekas makanan..
Makanan..

Eli dok qalit pilih loceng nak letak dekat Uno,siap pilih warna Pink sebab dok ingat dia Sofia hahaha..

Total untuk 8barang =Rm94 after diskaun.


10kg Rm23..
Tak ada bau dan tak berhabuk sangat.

 Macam ni la rupa pasir dia..
Bulat2.. Dan ada crystal juga..

Bila Uno berak,pasir ni akan keraskan dan najis n air kencing Uno akan tergumpal jadi keras kejung hahahaha..

Aku mula macam geli-geli gak..tapi selamat xda bau. Kena Sodok buang ja najis n gumpalan air kencing dia..

Dan memang tak ada bau.

Bekas najis ni aku letak dekat dalam toilet belakang dekat dengan dapur, tiap pagi or petang,aku sodok najis dia..

Geli gak kalau biar berketul-ketul dalam tu.

Bekas untuk letak pasir ni saiz M kot..Rm24 satu.


~~~~~~

Makanan dia aku main ambil ja.. 400g Rm16.

Brand EquiliBrio kitten.


Bekas tu pun gagah aku beli Rm10 gak la hahahha..semangat2..

Mula tu Uno dia xmau makan..aku syak dia kenyang..malam sikit aku terpaksa bagi wet food whikas punya..makan habis plak..

Esok tu ahad baru dia makan dry food ni..lega ioll. Taik pun cantik sebab masa makan wet food tu najis dia cayaq gila..

Aku baca,brand Equilibrio ni xberapa ok sangat sebab ada corn gluten meal..sebab kalau boleh cari yang xda corn,gluten segala...sebab benda2 tu xbagus..(betulkan aku kalau aku salah)

Itu pun aku google lepas dh beli makanan ni..next time la try brand lain..

Pening gak la rupanya nk jaga kucing pun hahahaha..


Total untuk permulaan ni habis dalam Rm100. 

~~~~~

Balik rumah,benda pertama yang aku memang nak ajar adalah cara buang najis.

Aku risau juga sebenarnya,sebab sebelum ni tuan dia just biar ja dia berak dalam cage,lepas tu sembur air gitu..so Uno memang tak biasa berak dalam pasir.

Sampai rumah,aku bagi dia makan,setting tempat najis dia,setting tempat tidor dia..aku tinggalkan dia dalam toilet belakang tu n tutup pintu.

Sebelum tu,dia nak berak,tercari2,terkuis-kuis segala benda..laju2 aku bawa dia masuk dalam bekas najis tu.

Aku biar dia dalam tu sampai la esok pagi. 

Hari kedua,aku tengok tiap kali dia nak berak,dia lelaju masuk sendiri dalam toilet dan berak dalam bekas najis dia..

Rasa macam ibu yang berjaya gila..hahahaha
Risau gak la aku kalau dia fail or susah nak di ajar.

Rupanya,senang ja.

Aku memang monitor la..so dekat nak masuk hari ke4 ni,still dia p berak dekat situ..xda terkincit dekat memana lagi.

Lega mak.

~~~~~~

Semalam aku cakap dekat Eli nak bawa Uno p jumpa vet untuk ambil ubat cacing dan tanya pasal proses nak kasi kan Uno.

Eli pandang ja aku..hahahha..dah macam anak orang plak..


So far dah 3hari++ la Uno dengan kami. Dia still dalam proses menyesuaikan diri. 

Nampak ja Adelia,lari xcukup tanah hahahaha..
Adelia pun nampak happy.
Suka gila dia main dengan si Uno tu..
Dia syok tengok Uno dok ligan toy yang dia acah2 ke Uno.

Aku dok berjaga-jaga juga,takut Adelia makan biskut Uno.Adelia bukan boleh kira..hahaha

Semoga panjang la jodoh kami berempat.
Amin.








For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com